Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" projesi kapsamında büyük destek verdiği Spor dalı olan Yüzme Sporu için Kırşehir’deki gençler Yüzme Havuzu’nda bir araya geldi.
İlimiz yüzme sporcularının gelişimlerini daha iyi tespit edebilmek için 3 aylık periyotlarla yaptığı Sporcu Yetenek Tespit ölçümleri Yarı Olimpik Yüzme havuzumuzda devam ediyor. Yapılan testleri İl Müdürü Numan Nafiz Şahin bizzat yerinde izleyerek testler öncesi gençlerimizle sohbet edip başarılar diledi. 
Yapılan testlerde sporcularımızın şu anki durumları ölçüldü ve başarılı olmalarını sağlamak adına gereken seviyelere çıkmaları için tespitler yapıldı. Daha başarılı sporcular yetiştirmek ve ilimizi müsabakalarda en iyi şekilde temsil edebilmeleri için her zaman sporcularımızın yanında olacaklarını belirtti. 
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün resmi sayfasında ise Kırşehirli gençlere çağrıda bulunularak, “Haydi Kırşehir Yüzme Bilmeyen Kalmasın” ifadelerine yer verildi.
Türkiye'nin Avrupa'nın en genç nüfusuna sahip olduğunu belirten Bakan Kasapoğlu, "Amacımız gençlerimizi sporla buluşturmak, gençlerimize her türlü imkanı sunmak. Sadece gençlerimizi değil, tüm toplumumuzu spor yapan bir toplum haline getirmek. Buna sporu tabana yaymak diyoruz. İnşallah sporu tabana yayma politikası çerçevesinde her gün hedeflerimizi daha yukarılara taşıyoruz" dedi. (HABER: SALİH GÜNER)