Türkiye Futbol Federasyonu 2.Lig’de grupların belli olmasının ardından temsilcimiz Kırşehir Belediyespor 20 takımlı Kırmızı Grupta mücadele edecek.
Geçtiğimiz sezon birkaç takım dışında grupların hemen hemen aynı olması gözden kaçmadı. Yeşil-beyazlı ekibimiz geçtiğimiz yıl, Bayburt İl Özel İdarespor, Bodrumspor, Elazığspor, Etimesgut Belediyespor, Eyüpspor, Kastamonuspor, Kardemir Karabükspor, Sakaryaspor, Sivas Belediyespor ve Vanspor ile aynı grupta 1’inci Lige çıkma mücadelesi vermişti.
Kırşehir Belediyespor bu saydığımız takımlar dışında bu sezon lige yeni katılan 1922 Konyaspor, Başkent Akademispor, Karacabeyspor, Kırklarelispor, Pazarspor, Pendikspor, Serik Belediyespor, Tarsus İdmanyurdu ve Turgutluspor ile ilk defa karşılaşıp 1’inci Lige çıkma mücadelesi içinde yer alacak.
Kırşehir Belediyespor Türkiye Futbol Federasyonu tarafından çekilen grup kuralarının ardından bu sezon deplasmanda karşılaşacağı rakipler ile toplam 20 bin 661 kilometre yol kat edecek.
1922 KONYASPOR: Geçen sezon 2.Lig Kırmızı Grup'ta yer alan 1922 Konyaspor, düşme potasının hemen üzerinde ligi 13'ncü sırada tamamladı. Kırşehir ile arasındaki mesafe ise 481 km.
BAŞKENT AKADEMİSPOR (ANKARA): Ankara temsilcisi de geçen sezon zorlanan ekipler arasında yer aldı. 15'nci sırada ligi tamamlayan Başkent Akademi, maçlarını OSTİM'de oynuyor. Kırşehir ile arasındaki mesafe ise 360 km.
ELAZIĞ: Elazığ’da meydana gelen 6.8’lik depremin ardından tesisleri zarar gören ve TFF tarafından Tuzlaspor ile Kırşehir Belediyespor maçları ertelenen Bordo-Beyazlı ekip, geçen sene ligde kalan maçlarını oynamamıştı. TFF 2.Lig'de hakları saklı kalan Elazığspor bu sene yaraları sarmak için mücadele edecek. Bu sezonun Pazar’dan sonraki en uzun deplasmanı. 1.140 km'Lik mesafeyle taraftarlar ortalama 12 saat 15 dakikalık bir sürede bu şehre varabilecek.
BAYBURT İL ÖZEL İDARESPOR: TFF 3. Lig 3. Grup'ta eden Bayburt İl Özel İdare, Geçen sene bizimle aynı grupta mücadele etti. Ancak ligi orta sıralarda tamamladı. Mesafe 1344 km.
ETİMESGUT BELEDİYESPOR (ANKARA): Bir başka Ankara temsilcisi Etimesgut Belediyespor'da bu sene bizimle aynı grupta yer alıyor. Geçen sene düşmemeye oynayan Etimesgut Belediyespor ligi alt sıralarda tamamladı. Takımımız bu deplasman için yine 360 km yol yapacak.
EYÜPSPOR (İSTANBUL): 1919 yılında Eyüpsultan'da kurulan ve 2. Lig'de mücadele eden spor kulübü. Futbol karşılaşmalarını Eyüp Stadyumu'nda oynamaktadır. Bu deplasmanın uzunluğu ise 1269 Km.
KASTAMONUSPOR: 2014 yılında Kastamonu'da kurulan futbol kulübü. Geçen sene onlarda bizimle aynı grupta mücadele ettiler. Play-Off'ta aynı bizim gibi elenenince 1.Lig'in kapısından döndüler. Kastamonu-Kırşehir arasındaki mesafe ise 650 Km.
KARACABEY (BURSA): Türkiye 3. Lig 3. Grup'ta mücadele ederek elde ettiği şampiyonluk ile 2. Lig'e yükselen Karacabey Belediyespor, yeni sezona da iddialı hazırlanıyor. Bursa temsilcisi bu sene ligde kalıcı olmak istiyor. Takımımız ise bu deplasman için 1218 km mesafe yol yapacak.
KARDEMİR KARABÜKSPOR: 1969 yılında kurulan takım son zamanlarda sıkıntılı süreçlerden geçiyor. Önce Süper Lig'den ardından ise 1.Lig'den düşen Karabükspor bu sezon yine Kırşehir Belediyespor’un rakibi oldu. Kırşehir-Karabük arası 670 Km.
BODRUMSPOR: Muğla'nın Bodrum ilçesinde 1931 yılında kurulmuş bir futbol takımı. 2. Lig'de geçen yıl bizimle aynı grupta mücadele etti. Kırşehir-Bodrum arası ise 1758 Km.
SİVAS BELEDİYESPOR: Spor kulübü 1995 yılında Sivas'ta kurulmuştur. Geçen sezonda Kırmızı Grup'ta yer almıştır. Kırşehir’le Sivas arası yaklaşık 653 km.
KIRKLARELİSPOR: Kırklareli'de geçen sezonu başarısız geçiren takımlardan. Avrupa yakası temsilcisi, bu sene ise farklı bir performans ortaya koymak için mücadele edecek. Kırşehir Belediyespor sezonun en uzak deplasmanlarından birinde karşılaşacağı rakibinin mesafi yaklaşık 1688 km.
PAZARSPOR: Rize temsilcisi olan Pazarspor geçtiğimiz 2 sezon önce 3.Ligi’nde olduğu gibi 2 sene sonra tekrar 2.Ligi’nde karşılaşacak. Karadeniz temsilcisi TFF 3.Lig Play-Off finalinde Somaspor'u eleyerek 2.Lig'e yükseldi. Yeşil-beyazlı ekibimizin bir diğer uzak deplasmanı ise Rize. Kırşehir Belediyespor Futbol takımı Rize yolduğu 1734 km sürecek.
PENDİKSPOR (İSTANBUL): Geçen sezon Beyaz Grup'ta mücadele eden İstanbul temsilcisi 40 puan ile ligi 8'nci sırada tamamlamıştı. Yeşil-beyazlılar bu deplasman için 1200 km mesafe gidecek.
SAKARYA: Geçtiğimiz sezon aynı grupta mücadele ettiğimiz Sakaryaspor Ligi 6’ncı sırada tamamlayarak Antalya’da yarı final maçında Ankara Demirspor’a 2-1 yenilerek elenmişti. Kırşehir ile Sakarya arası yaklaşık 1010 km.
SERİK BELEDİYESPOR (ANTALYA): TFF 3'üncü Lig 1'inci Grup'ta mücadele eden Serik
Belediyespor, Covid-19 sebebiyle tescil edilen ligler sonrası 2'nci Lig'e yükseldi. Antalya temsilcisi Serik deplasmanı için Kırşehir Belediyespor, 1012 km yol yapacak.
TARSUS İDMAN YURDUSPOR (MERSİN): Geçen sezon 2.Lig'de mücadele eden Mersin
temsilcisi Beyaz Grup'ta mücadele etti. 7'nci sırada ligi tamamlayan Tarsus İdman Yurdu deplasmanı için Kırşehir Belediyespor 670Km mesafe yol gidecek.
TURGUTLUSPOR (MANİSA): Manisa temsilcisi Turgutluspor, TFF 3. Lig'den 5 yıl aradan sonra 2. Lig'e çıkma başarısı gösterdi. Play-off final maçında Karşıyaka’ya penaltı atışlarında 5-3’lük üstünlük sağlayarak TFF 2. Lig’e yükselmesi, kentte coşkuyla kutlanıyor. Bu havayı başarılı sonuçla taçlandırmak isteyen Turgutluspor, ligin dikkat çeken takımlarından olabilir. Kırşehir Belediyespor bu deplasman için gidiş dönüş olarak 1360 Km yol gidecek.
VANSPOR: Vanspor'da geçen sene bizimle aynı grupta Bu maç 2 Bin 71 Km'lik mesafeyle ligin en uzun deplasmanı. Kırşehirsporlu taraftarları 25 saatlik bir yolculuk bekliyor. (Haber: SALİH GÜNER)