Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Kırmızı Grupta mücadeleye 36’ncı haftada oynanan 10 karşılaşmayla devam edildi. Şampiyon Eyüpspor başta olmak üzere Play-Off hattında bulunan temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, Sakaryaspor, Kırklarelispor ve Vanspor haftayı galibiyetle kapattı. Bu sonuçların ardından Sakaryaspor ve Kırşehir Belediyespor Play-Off’u garantiledi.
TFF 2’nci Lig Kırmızı Grupta 36’ncı haftanın maçları tamamlandı. Toplam birbirinden zorlu 10 karşılaşmanın oynandığı haftada fileler 40 kez ağlarla buluştu. Bu 10 karşılaşmayı 3 ev sahibi, 6 deplasman takımı kazanırken, 1 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.
Geçtiğimiz hafta kendi sahasında ligin küme düşme hattında bulunan ekiplerinden Elazıspor’u 3-0’lık net bir skorla mağlup ederek adım adım adını Play-Off’lara yazdıran Kırşehir Belediyespor, o hafta rakiplerinin de puan kaybetmesiyle kalan 3 maçtan 1 galibiyet alması durumunda işini bitirmiş olacaktı. Yeşil-beyazlılarımız, böylesine önemli bir avantajı değerlendirerek deplasmanda Bayburt Özel İdarespor’u 3-2’lik skorla mağlup etmeyi başardı. Maçtan 3 puanla ayrılan yeşil-beyazlı temsilcimiz puanını 68 yapıp haftayı 3’üncü sırada tamamladı. Ligdeki 18’inci yenilgisini evinde Kırşehir Belediyespor’a karşı alan Bayburt Özel İdarespor ise 44 puanda kaldı ve 36’ncı haftayı 14’üncü sırada tamamladı.
Ligin şampiyonu Eyüpspor yine kazanmaya devam ediyor. Haftalardır şampiyonluk apoleti ile sahaya çıkan İstanbul ekibi Perşembe günü kendi sahasında Tarsus İdmanyurdu’nu 4-1’lik skorla geçerek bu sezon ki 27’nci galibiyetini elde edip puanını da 88 yapıp haftayı 1’inci sırada tamamlamaya devam etti. Bu yenilginin sonrasında ligdeki 13’üncü mağlubiyetini alarak 49 puanda kalıp haftayı 12’nci sırada tamamladı.
Sakaryaspor haftalardır Play-Off inadı sonuç verdi. Yeşil-siyahlı ekip Perşembe günü deplasmanda ligde hiçbir iddiası kalmayan Manisa temsilcisi Turgutluspor ile karşı karşıya geldi. Mücadeleyi Sakaryaspor 3-0’lık net bir skorla kazandı. Bu sonucun ardından puanını 69 yapan Sakaryaspor, temsilcimiz Kırşehir Belediyespor’dan sonra Play-Off’a kalan 2’nci takım oldu. Turgutlu galibiyeti sonrası 36’ncı haftayı 3’üncü sırada tamamladı. Ligdeki 16’ncı yenilgisini alan Turgutluspor bu sonucun ardından 52 puanda kalıp haftayı 9’uncu sırada tamamladı.
Play-Off hattında bulunan 2 takım Kırklarelispor ve Vanspor’da haftayı galibiyetle kapatan ekiplerden. Ligde 4’üncü sırada bulunan Kırklarelispor, deplasmanda karşılaştığı 1922 Konyaspor’u 1-0’lık skorla yenerek puanını 66 yaptı. Vanspor’da deplasmanda kümede kalma mücadelesi veren Kastamonuspor’un konuğu oldu. Mücadeleyi 1-0’dan 2-1 kazanan Vanspor’da puanını 66 yaptı. Kırklarelispor ve Vanspor Ligin 37’nci haftasında galip gelmeleri durumunda adını Play-Off’a yazdıracaklar.
Başkent temsilcisi Etimesgut Belediyespor, Play-Off’u mucizelere bıraktı. Siyah-beyazlı ekip, Perşembe günü kendi sahasında karşılaştığı Pazarspor’u 5-1 gibi çok farklı bir skorla mağlup ederek puanını 61 yapıp haftayı 6’ncı sırada tamamladı. 
Bodrumspor Play-Off şansını bitirdi. Son haftalarda aldığı başarısız sonuçların ardından bir anda Play-Off’tan düştü. Yeşil-beyazlı ekip Perşembe günü deplasmanda karşılaştığı Serik Belediyespor’la golsüz berabere kaldı. Bu sonucun ardından Bodrumspor puanını 59 yapıp haftayı 7’nci sırada tamamlarken, puanını 50 yapan Serik Belediyespor ise haftayı 11’inci sırada tamamladı.
Ligde hiçbir hedefi kalmayan Bursa temsilcisi Karacabey Belediyespor kümeye düşen ilk takım olan Kardemir Karabükspor’la karşılaştı. Mücadeleyi 2-1’lik skorla kazanan Karacabey Belediyespor puanını 52’ye çıkarttı ve 36’ncı haftayı da 8’inci sırada tamamladı. 2 puanda kalan Karabükspor ise yine son sırada yer aldı.
İstanbul ekibi Pendikspor, deplasmanda Sivas Belediyespor ile karşılaştı. Mücadeleyi 4-2 kazanan Pendikspor 36’ncı haftanın sonunda puanını 50 yaptı ve 10’uncu sırada tamamladı. 40 puanda kalan Sivas Belediyespor ise haftayı 15’inci sırada tamamladı.
36’ncı haftanın son karşılaşmasında küme düşme hattında bulunan Elazığspor sahasında konuk ettiği Mamak FK’Yı 7-1 gibi farklı bir skorla mağlup etmeyi başardı. Bu sonucun ardından Elazığspor puanını 32 yapıp haftayı 18’inci sırada tamamlayarak Kastamonu ile aradaki puan farkı 4’e indirdi. Ligde 2’nci kümeye düşen takım olan Mamak FK ise 24 puanda kalarak haftayı 19’uncu sırada tamamladı.
TFF 2’nci Lig Kırmızı Grupta 37’nci hafta maçları 2 Mayıs Pazar günü oynanacak olan 10 karşılaşmayla devam edilecek. Ligin 37’nci haftasında temsilcimiz Kırşehir Belediyespor kendi sahasında Serik Belediyespor ile karşı karşıya gelecek.
36.HAFTANIN TOPLU SONUÇLARI: Bayburt Özel İdarespor-Kırşehir Belediyespor: 2-3, Elazığspor-Mamak FK: 7-1, Sivas Belediyespor-Pendikspor: 2-4, Etimesgut Belediyespor-Pazarspor: 5-1, Turgutluspor-Sakaryaspor: 0-3, Eyüpspor-Tarsus İdmanyurdu: 4-1, Kastamonuspor-Vanspor: 1-2, Karabükspor-Karacabey Belediyespor: 1-2, 1922 Konyaspor-Kırklarelispor: 0-1, Serik Belediyespor-Bodrumspor: 0-0
37.HAFTANIN MAÇLARI (2 MAYIS PAZAR): Kırşehir Belediyespor-Serik Belediyespor, Vanspor-1922 Konyaspor, Karacabey Belediyespor-Turgutluspor, Bodrumspor-Karabükspor, Pendikspor-Elazığspor, Sivas Belediyespor-Tarsus İdmanyurdu, Mamak FK-Bayburt Özel İdarespor, Kırklarelispor-Eyüpspor, Sakaryaspor-Etimesgut Belediyespor, Pazarspor-Kastamonuspor. (HABER: SALİH GÜNER)