2. Lig’te ilk yarı yarın oynanacak 9 karşılaşma ile tamamlanacak

Kırşehir, Van’ı ağırlıyor

TÜRKİYE Futbol Federasyonu (TFF) 2.Lig Kırmızı Grupta bu hafta oynanacak olan 9 karşılaşma ile birlikte ilk yarı sona eriyor.
1 Eylül 2019 tarihinde başlayan heyecan fırtınası bu hafta sonu ilk yarı bitiyor. Ligde zirvede yer alan temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, ilk yarının son maçında kendi saha ve seyircisi önünde Vanspor ile karşı karşıya gelecek. TRT Kürdi Spor’un da naklen yayınlayacağı maç Cumartesi günü saat 13.30’da Ahi Stadyumunda oynanacak.
KIRŞEHİR’İN İLK YARI KARNESİ…
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2.Lig Kırmızı Grup 2019-2020 futbol sezonuna harika bir başlangıç yaparak Eyüspor, Kastamonuspor ve Bayburt İl Özel İdarespor’u yenerek 3’te 3 yapıp Ligi’n 3’üncü haftası itibariyle zirvede yer alan Kırşehir Belediyespor 4’üncü haftadan 7’nci haftaya kadar aralıksız 4 karşılaşmada galibiyet yüzü göremedi. Ligin 4’üncü haftasında sahasında Elazığspor’a ardından Tuzlaspor’a mağlup olan yeşil-beyazlılar, evinde peş peşe Sakaryaspor ile 0-0, Bandırmaspor’a karşı son dakika golüyle sahadan 2-2’lik eşitlikle ayrılarak evinde 4 puan kaybeden yeşil-beyazlıların imdadına Niğdespor yetişti. Ligin son sırasında yer alan Niğdespor karşısında sahadan 3-1’lik skorla galip gelerek 4 maçlık galibiyet özlemini noktalayan Kırşehir temsilcisi bu maçın ardından sahasında Kardemir Karabükspor’u, deplasmanda Bodrumspor’u ve son olarak Kahramanmaraşspor’u yenerek çıkışını sürdürürken, bu 4 maçlık galibiyet serisi deplasmanda 2-0’lık Ergene Velimeşespor yenilgisiyle sona erdi. Yeşil-beyazlı ekibimiz Uşakspor maçıyla tekrar çıkış yakalayarak 1-0’lık skorla kazanmasının ardından konuk olduğu Ankara Demirspor karşısında ilk yarıyı 2-0 yenik kapatırken, ikinci yarıda Turan Yılmaz’ın golleriyle sahadan 2-2’lik eşitlikle ayrılarak 1 puanla döndü.
Yeşil-beyazlılarımız 2 hafta önce kendi sahasında Sivas Belediyespor’a 1-0’lık skorla yenerek galibiyet hasretini 2 maça çıkarmıştı. Kırşehir Belediyespor, geçtiğimiz hafta deplasmanda Etimesgut Belediyespor’u tek golle geçerek 2 maçlık galibiyet hasretine son vermişti.
VANSPOR’UN PERFORMANSI
Cumartesi günü kendi sahasında Vanspor’u konuk edecek olan Kırşehir Belediyespor’da hedef 3 puan. Yeşil-beyazlılar güçlü rakibini yenerek ilk yarıyı lider olarak bitirmenin hesaplarını yapıyor. Bizlerde Kırşehir Belediyespor’un hafta sonu rakibi Vanspor’un ilk yarı performansını sizler için değerlendirdik.
Ligde Kırşehir Belediyespor gibi zirve mücadelesi içinde yer alan Vanspor, 2019-2020 futbol sezonuna 2-2’lik Bandırmaspor beraberliği ile başladı. Lige beraberlikle başlayan Vanspor ilk 6 hafta içinde 5 peş peşe 5 galibiyet birden aldı.
Önce deplasmanda Niğdespor’u 1-0 yenen kırmızı-siyahlı ekip daha sonra Karabükspor’u 3-0, Bodrumspor’u 4-0, Kahramanmaraşspor’u 1-0, Ergene Velimeşespor’u 3-1’lik skorla yenerken ilk yenilgisini ise 2-1’lik skorla evinde Uşakspor’a yenilerek aldı. Bu yenilgi sonrası bir darbede deplasmanda Ankara Demirspor’a karşı 2-0’lık skorla alan Vanspor, Sivas Belediyespor’la 0-0, Etimesgut Belediyespor’la 1-1 berabere kalırken, Sakaryaspor’a 4-2, Eyüpspor’a da 2-1 yenilerek galibiyet hasretini 6 maça çıkardı.
Yaklaşık 6 hafta sonra 3-0 Kastamonuspor’u yenerek galibiyet alan Vanspor, 2-0’lık skorla Bayburt İl Özel İdarespor’u yendikten sonra deplasmanda 3-1’lik skorla Elazığspor’a mağlup olmaktan kurtulamadı.
Vanspor son olarak kendi saha ve seyircisi önünde şampiyonluğun güçlü adaylarından Tuzlaspor’u 3-0 gibi net bir skorla mağlup etmeyi başardı.
Ligde 16 maçta 8 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 yenilgi alan Vanspor topladığı 27 puanla 6’ncı sırada yer alıyor. Kırmızı-siyahlılar attığı 28 gole karşılık kalesinde ise kalesinde 17 gol gördü. (HABER: SALİH GÜNER)