U-22 Kadınlar ve Erkekler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası ilimizde başladı.

7-14 Ocak tarihleri arasında Kırşehir Spor Salonunda gerçekleştirilecek olan şampiyonanın açılış töreninde bir konuşma yapan Vali İbrahim Akın, şampiyonanın şehrimizde düzenlenmesinin Kırşehirli gençlerin boksu sevmelerine katkı sağlayacağını söyledi.

Boks sporunun son yıllarda ülkemizde büyük rağbet gören spor dallarından birisi olduğunu belirten Vali İbrahim Akın, “Bilindiği gibi devletimiz, halkımızın spora olan ilgisini artırmak, bedenen ve ruhen sağlıklı nesiller yetiştirmek amacıyla sporu teşvik etmekte, özellikle ilgisi ve yeteneğiyle bu alanda başarı gösteren sporcularımıza destek olmaktadır. Nitekim milli sporcularımızın uluslararası yarışmalarda elde ettiği başarılar milletimizin göğsünü kabartmıştır. İnanıyorum ki sporcularımızın bu başarıları diğer sporcularımıza da ilham kaynağı olacak, azimli ve başarılı sporcularımızın varlığıyla ülkemizin spor alanındaki başarısı artarak devam edecektir. Yüksek seviyede güç, hız, çeviklik, dayanıklılık ve el-göz koordinasyonu gerektiren boks sporunun yaygınlaşması ve ülkemizi uluslararası düzeyde temsil edecek sporcuların yetişmesi amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığımızın ve Türkiye Boks Federasyonumuzun gösterdiği özverili çalışmalar bizler için çok kıymetlidir. Kırşehir’de de her yaştan insanımızın özellikle de gençlerimizin spora yönlendirilmesi, konuyla ilgili tesis ve hizmetlerin arttırılması ve ilimizin spor alanında öncü kentlerden biri olması için çalışmalarımız sürmektedir. Bu duygularla, boks şampiyonasında yer alacak tüm sporcularımıza ve hakemlerimize başarılar diliyorum.” dedi.

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç de konuşmasında, “2024 Yaz Olimpiyatlarında başarılı olmamız için Kırşehir’de bugün başlayan şampiyonaya çok önem veriyoruz. Kırşehir’in bizler için çok değerli bir il olması ve gençlerin spora olan ilgisini bildiğimiz için bu şampiyonanın burada düzenlenmesine karar verdik. Ülkemizin dört bir yanından Kırşehir’e gelen 400 civarındaki gencimizin mücadele edeceği şampiyonanın başarılı geçmesini diliyor, teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Şampiyonanın açılışının ardından ilk gün müsabakalarına başlandı. (HABER MERKEZİ)