Kırşehir Belediyespor Diriliş40 Taraftar Grubu Başkanı Bekir Adıgüzel sosyal medya hesaplarından açıklamalarda bulundu.
Başkan Adıgüzel yaptığı açıklamada, "Bu hafta sahamızda konuk edeceğimiz Vanspor karşısında hedefimiz 3 puan. Bu haftaki karşılaşmada tüm Türkiye'ye örnek olacağız. Ozanlar Diyarı şehrimizde büyük Vanspor taraftarını konuk etmekten dolayı son derece mutlu olacağız. Onları şehrimizde en iyi şekilde ağırlayıp en iyi şekilde de yolcu edeceğiz. Futbol iki şehir için kaynaşmak birleşmek ve dostluk açısından bir araçtır. Bu hafta oynanacak olan futboldan ziyade tüm Türkiye iki şehrin dostluğunu konuşacak. Şimdiden kazanan dostluk olsun açıklamasında" bulundu.
Kırşehir Belediyespor’un ilk yarıyı en iyi yerde bitirmesi için Vanspor maçından mutlaka üç puanla ayrılması gerektiğini ifade eden Bekir Adıgüzel, “Biz takımımızın onikinci adamı olarak her zaman yanındayız. Bir önceki hafta kendi sahamızda Sivas Belediyespor’a 1-0 yenilmemize rağmen takımımızı asla yalnız bırakmadık ve Ankara Etimesgut Belediyespor maçında da yanlarında olduk ve sonunda kazanarak yeniden zirveye ortak olduk. İnşallah bu hafta yine grubumuzun güçlü ekiplerinden Vanspor’u da yenerek ilk yarıyı iyi bir yerde bitiririz. Bunun için bütün yeşil-beyazlı ekibimizin taraftarlarını bu önemli maçta birlikte olmaya ve takımımızı 90 dakika centilmence destek vermeye davet ediyoruz” diye konuştu.
Öte yandan Cumartesi günü saat 13.30’da Ahi Stadı’nda oynanacak maç TRT Kürdi’den naklen yayınlanacak olmasına rağmen, Van’dan çok sayıda taraftarın da takımlarını yalnız bırakmamak için Kırşehir’e gelecekleri öğrenildi. (HABER: SALİH GÜNER)

GRUBUMUZUN YENİ LİDERİ: ANKARA DEMİRSPOR

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2.Lig Kırmızı grupta mücadele eden temsilcimiz Kırşehir Belediyespor ile birlikte şampiyonluk hesapları yapan Ankara Demirspor sahasında Niğdespor ile karşılaştı.
Zirveyi yakından ilgilendiren mücadele TCDD Ankara Demirspor Stadı’nda oynandı. Zorlu mücadeleyi Mustafa Hakan Belder, Nurettin Dinçer Demir ve İsmail Taygun Tasalı hakem üçlüsü yönetti. Baştan sona üstün oynadığı mücadeleyi 3-1 kazanan Ankara Demirspor 33 puanla ligde liderliğe yükseldi.
İLK YARIDA TEK GOL
Haftanın önemli maçında şampiyonluk mücadelesi veren Ankara Demirspor alt sıralarından kurtulma mücadelesi veren 4 puanlı Niğde Anadolu FK karşısında mücadeleye etkili ve istekli başladı. İlk yarıya iyi başlayan ev sahibi 22’inci savunmanını hatasını iyi değerlendiren Altar Han’ın attığı golle 1-0 yenik duruma düştü. Çabuk toparlanan mavi Başkent ekibi 30’uncu dakikada Mustafa Tahir Babaoğlu ceza sahasına girer girmez sert şutunda meşin yuvarlak ağlara gidince maça 1-1 eşitlik geldi. Mücadelenin 40. dakikasında Ankara Demirspor öne geçti. Bu dakika içinde sağ kanattan kullandığı taç atışında top ceza sahasında kaldı, Serdar Eylik karambolde meşin yuvarlağa ayak koyarak skoru 2-1'e getirdi. Bu gol aynı ilk yarının da sonucunu belirledi.
İKİNCİ YARIDA İKİ GOL
İkinci yarıya etkili başlayan Ankara Demirspor golleri peş peşe bulmaya başladı. Maçın 50’inci dakikasında konuk ekip gole yaklaştı. Berkin Taşkın'ın ara pasında Atalay Yıldırım kaleciyle karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun sert şutunu kaleci Emre Selen köşeden çıkardı. Maçın 74’inci dakikasında Ankara Demirspor farkı ikiye çıkardı. Yine sağdan ceza sahası içerisine kesti Yapılan ortaya Tahir Babaoğlu kafa koyarak skoru 3-1'e getirdi. Bu golden sonra iki takımın karşılıklı atakları başka gol getirmeyince Ankara Demirspor mücadeleyi 3-1 kazanıp puanını 33’e yükseltip liderlik koltuğuna oturdu. (HABER: SALİH GÜNER)