Ahi Stadı’na yeni sezonda en fazla 2 bin 322 taraftar alınacak. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri taraftar gruplarıyla bir toplantı düzenleyerek yeni sezonda uygulanacak tedbirleri paylaştı... 

KIRŞEHİR TARAFTARI 5 EYLÜL’Ü 
SABIRSIZLIKLA BEKLİYOR…

TFF 2’nci Ligi’nde heyecan 5 Eylül Pazar günü oynanacak maçlarla başlıyor. 2 sezon önce yarım, geçtiğimiz yılın tamamında seyircisiz oynanan maçların özlemini çeken taraftarlar 5 Eylül’ü sabırsızlıkla bekliyor. Takımlar kamplarını tamamlayıp lige odaklandılar. 
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Beyaz grupta mücadele edecek olan temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, 10 Temmuz’da başladığı lig hazırlıklarına Bolu kampıyla sonlandırdı. Yeşil-beyazlı ekibimiz bu 45 günlük periyotta 5 hazırlık maçı yaptı. Özellikle son etap kampı olan Bolu’da taktik plan ve ideal 11 konusunda belirleyici oldu.
Kırşehir Belediyespor Teknik Direktör Hakkı Hocaoğlu yönetiminde bu sezon 5 hazırlık maçına çıktı. Yeşil-beyazlı temsilcimiz sezonun ilk hazırlık maçında Kosova Süper Lig ekiplerinden Ballkani’ye 3-1’lik skorla yenilirken, Nevşehirspor’u 3-0’lık skorla geçti.
Bolu kampında 3 hazırlık maçı yapan yeşil-beyazlı ekibimiz bu 3 maçın 2’sinde berabere kalırken (Çatalcaspor 0-0, Osmaniyespor 1-1), 3-0’lık skorla da Diyarbekirspor’u mağlup etti.
Ligi deplasmanda Pazarspor karşısında açacak olan yeşil-beyazlılar, 3’üncü lig dahil olmak üzere üst üste 4’üncü başlangıcını deplasmanda açacak.
3’üncü Futbol Ligi’nde mücadele ettiği dönemde sezonu Ordu’da açan yeşil-beyazlılar rakibiyle golsüz berabere kalmıştı. 
2’nci Ligi’nde ise Eyüpspor’u 2-0 yenilerek sezona başlayan Kırşehir Belediyespor, geçtiğimiz sezonda Turgutluspor’a 1-0’lık skorla mağlup olup sezona puansız başlamıştı.
“IŞISIZ TARAFTARLAR STADYUMA ALINMAYACAK”
TFF, stadyumlara giriş şartlarını yeniden belirledi. TFF, bu sezon oynanacak maçlarda aşı olmayan seyircilerin statlara alınmayacağını açıkladı.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Yönetim Kurulu tarafından stadyumlara giriş şartlarının güncellendiği duyuruldu.
TFF'nin aldığı karar doğrultusunda, Sağlık Bakanlığı’nca belirlenen aşı takvimini tamamlamış kişiler, son aşı tarihlerini takip eden 14. günden itibaren; COVID-19 geçirmiş kişiler ise, izolasyon süreçlerinin tamamlanmasından itibaren 180 gün süre ile stadyuma seyirci olarak girebilecek.
AHİ STADI’NA YENİ SEZONDA EN 
FAZLA 2 BİN 322 TARAFTAR ALINACAK
TFF 2’nci Lig Beyaz grupta mücadele edecek olan temsilcimiz Kırşehir Belediyespor’un taraftar grupları yeni sezonda alınacak tedbirler hakkında geçtiğimiz hafta Polis Evinde İl Emniyet Müdür Yardımcısı ve Müsabaka Güvenlik Amiri Ayhan Aydın ile bir araya gelmişti. 
Polis evinde gerçekleştirilen toplantıya Çevik Kuvvet Şube Müdürü Celal Yurdakul, Emniyet Şubesi Spor Bürosundan Ahmet Aslan, Kırşehirspor Taraftar grubu başkanı Bekir Adıgüzel, Amigo Halil Kurt, Tribün Lideri Yaşar Adıgüzel, taraftarlardan Ali Keleş, Hakan Dağıstan, Ahmet Kalender, Celal Ulusman, Yasin Gözükara Serkan Mamuk ve Kırşehir Belediyespor’un taraftarlardan sorumlu yöneticisi Murat Tekdoğan katılmış ve iki süren toplantıda Emniyet Şubesi Spor Bürosundan Ahmet Aslan TFF’nin koymuş olduğu kriterleri taraftar gruplarına tek tek okumuştu.
İl Emniyet Müdür Yardımcısı ve Müsabaka Güvenlik Amiri Ayhan Aydın, “Öncelikle bu davetimizi kırmayıp buraya kadar geldiğiniz için sizlere teşekkür ederim. Herkesin bildiği gibi Kırşehir Ahiler diyarı olduğundan dostluğun kardeşliğin pekiştiği bir şehirdir. Gerek sosyal gerekse de sportif anlamda herkesin takdirini kazanan bir ilin en büyük takımının taraftarlarını konuk etmekten dolayı son derece mutluyuz. Herkesin bildiği gibi ülke olarak çok sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Hastalıklarla boğuştuğumuz bu dönemde sizleri buraya davet etmemizdeki en büyük amaç yeni sezon öncesi TFF’nin koymuş olduğu kuralları sizlere burada basın yoluyla duyurmak istiyoruz. Öncelikle sözlerime başlamadan önce buraya gelen taraftarları en iyi şekilde ağırlayıp dostluk köprüleri oluşturduğunuz için sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Sizler bu şehrin takımına destek vererek bu günlere gelmesindeki en büyük paya sahip kişilersiniz. Yeni sezonda stadyuma yarı kapasiteyle taraftarlar alacağız. Bu konuda siz değerli taraftarların liderlerine büyük iş düşüyor. Geçmiş dönemlerde olduğu gibi bu yılda Kırşehir Emniyetine yardımcı oldunuz. Bu sezon aşı olmayan taraftarlarımızın hiç biri müsabakalarını yerinden takip edemeyecek. Bu konuda siz değerli basın ve taraftarların önünde aşı yapmamış kişilerin bir an önce aşılarını olup maçları yerinde takip etmesini istiyoruz. İnşallah herkes aşısını olur ve daha sonraki süreçlerde tam kapasiteyle maçları takip ederiz” ifadelerini kullanmıştı. 
12 YAŞ ALTI PCR TESTİNE GÖRE STADYUMLARA GİREBİLECEK
12 yaşını tamamlamış ve henüz Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği aşı yaş grubuna dahil olmamış kişiler, müsabakadan en fazla 48 saat önce PCR testi yaptırması ve test sonucunun negatif olması şartıyla stadyuma girebilecek.
TFF tarafından söz konusu yaş grubuna Sağlık Bakanlığı tarafından aşı tanımlaması yapılması halinde, söz konusu kişiler 60 gün süre içerisinde aşı takvimini tamamlamamaları halinde, bu kişilere stadyumlara giriş izni verilmeyeceği açıklandı. COVID-19 PCR testi yaptırılamayan 12 yaş altındaki çocuklar stadyumlara giremeyecek.
NEGATİF PCR TESTİYLE STADYUMA GİREBİLECEKLER
Kombine bilet satın almış ancak aşı takvimini tamamlamamış kişiler, müsabakadan en fazla 48 saat önce PCR testi yaptırması ve test sonucunun negatif olması şartıyla stadyumlara girebilecek.
Ancak söz konusu kombine sahiplerinin, Sağlık Bakanlığı tarafından aşı tanımlaması yapılmış grupta olmalarına rağmen 60 gün süre içerisinde aşı takvimini tamamlamamaları halinde bu kişilere stadyumlara giriş izni verilmeyecek.
UEFA'nın güncel uygulamaları göz önünde bulundurularak ve kamu sağlığının korunması amacıyla misafir takım seyirci uygulaması 2021-2022 sezonu boyunca yapılmayacak.
Stadyumlarda yer alan protokol ve basın tribünlerine girişler, seyirci giriş koşullarına tabi olacak.
HES KODUYLA KONTROL EDİLECEK
Süper Lig ve TFF 1. Lig müsabakalarında seyircilerin stadyuma girişleri, HES entegrasyonu ile E-Bilet sistemi üzerinden alınan biletler ile yapılacak. Bilet alacak kişilerin, HES kodu bilgilerine E-Bilet sistemi uygulayıcısının ulaşmasına onam vermesi gerekecek.
TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de seyircilerin stadyumlara girişleri, ev sahibi kulübün sorumluluğunda HES kodu kontrolü ile yapılacaktır.
TFF tarafından aşı takvimi tamamlamış kişiler; iki doz aşı olan ve koronavirüs hastalığı geçirmiş olup belirlenen aşılardan bir doz olmak şartıyla belirlendi.
DEPLASMAN TARAFTARLARI STADA ALINMAYACAK
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), yeniden düzenlenen stadyumlara giriş şartını açıkladı. Aşı takvimini tamamlamış kişiler, son aşı tarihlerini takip eden 14'üncü günden itibaren stadyumlara girebilecek. Ayrıca TFF, misafir takım seyircisinin karşılaşmalara alınmayacağını açıkladı.
Bu açıklamanın ardından Kırşehir Belediyesporlu taraftarlar ilk hafta oynayacağı Pazarspor maçına 12'nci adamından yoksun olarak çıkacak. (HABER. SALİH GÜNER)