TFF 2’nci Lig, Beyaz Grup’ta mücadeleye 8’inci haftasında temsilcimiz Kırşehir Belediyespor evinde grubunun güçlü ekiplerinden Tarsus İdmanyurdu’nu 2-1 yenerek şeytanın bacağını kırdı. Grubumuzda zirve mücadelesi veren Pendikspor, Ispartaspor, Bucaspor ve Zonguldakspor da haftayı galibiyetle kapatarak çıkışlarını sürdüren takımlar oldular.
Pazarspor ve Şanlıurfaspor’un bay geçtiği ligin 8’inci haftasında oynanan 8 karşılaşmada fileler 21 kez ağlarla buluşurken, bu 8 karşılaşmayı 3 ev sahibi, 3’te deplasman takımı kazanırken, 22 karşılaşma ise beraberlikle sona erdi.
Bu sezon özellikle kendi sahasında Zonguldakspor ve 1922 Konyaspor’a yenilerek zirve yarışında puan kaybedip 2 maçtır da evinde galibiyet sevinci yaşayamayan Kırşehir Belediyespor, bu şansızlığını Tarsus maçında kırdı. Yeşil-beyazlı temsilcimiz, Ligin 8’inci haftasında sahasında konuk ettiği Tarsus İdmanyurdu’nu Ozan ve Tugay’ın golleriyle 2-1 mağlup etti ve hem zirve yarışında bende varım dedi, hem de 2 maçlık evindeki galibiyet özlemini sona erdi. Bu sonucun ardından Ligdeki 4’üncü galibiyetini alan yeşil-beyazlı ekibimiz puanını 13 yapıp 8’inci haftayı 7’nci sırada tamamladı. Ligdeki 3’üncü yenilgisini Kırşehir Belediyespor karşısında deplasmanda alan Tarsus İdmanyurdu ise 8 puanda kalarak 11’inci sıradaki yerini korudu.
Pendikspor fırtınası dinmek biliyor. İstanbul ekibi kendi saha ve seyircisi önünde konuk ettiği Akhisarspor’u 4-1’lik skorla mağlup ederek üst üste 3’üncü, toplamda da 6’ncı galibiyetini elde ederek puanını 18 yapıp liderliğini korudu. Ligdeki 4’üncü yenilgisini İstanbul deplasmanında alan Akhisarspor ise farklı gelen mağlubiyetin ardından 7 puanda kalarak haftayı 14’üncü sırada tamamladı. 
Kırşehir Belediyespor ile hafta sonu evinde karşılaşacak olan Ispartaspor, Ligin 8’inci haftasında deplasmanda kazanmasını bildi. Akdeniz temsilci, deplasmanda karşılaştığı Uşakspor’u 1-0’lık skorla mağlup etti ve puanını 14’e çıkararak 2’nci sıraya yükseldi. Ligdeki 4’üncü yenilgisini sahasındaki Ispartaspor’a karşı alan Uşakspor ise 7 puanda kalıp düşme hattının 3 puan önünde haftayı 15’inci sırada yer aldı.
Amedspor’dan kritik haftada kritik puan kaybı. Ligde şampiyonluk hattının içinde yer alan Diyarbakır temsilcisi deplasmanda 1 puanı son dakika golüyle kurtardı. Ligin 8’inci haftasında deplasmanda karşılaştığı Kırklarelispor ile 1-1 berabere kalan kırmızı-yeşilli ekip 1 puanla kapattığı haftanın ardından puanını 14 yapıp 3’üncü sırada haftayı bitirdi. Bu beraberliğin ardından Kırklarelispor ise puanını 7 yapıp haftayı 12’nci sırada tamamladı. 
Son 2 haftada aldığı 6 puanla zirve yarışında bende varım diyen İzmir temsilcisi Bucaspor, Ligin 8’inci haftasında deplasmanda Eskişehirspor’un konuğu oldu. Sarı-lacivertli ekip maçın başından sonuna kadar üstün oyununu 4-0’lık skorla taçlandırarak puanını 13 yapıp 4’üncü sıraya yükseldi. Bu yenilginin ardından 1 puanda kalan Eskişehirspor ise haftayı yine son sırada kaldı.
Zonguldakspor yine haftayı 3 puanla kapattı. Bi ara ligin dibinde yer alan kırmızı-lacivertli ekip üst üste aldığı galibiyetlerle bir anda Play-Off potasının içinde yer aldı. Zonguldakspor, Ligin 8’inci haftasında deplasmanda konuk olduğu Karacabey Belediyespor’u 2-1’lik skorla mağlup edip ligdeki 4’üncü galibiyetini alıp puanını 13’e çıkarıp, 8’inci haftayı 6’ncı sırada bitirdi. Karacabey Belediyespor’da ise işler yolunda gitmiyor. Bursa temsilcisi, Zonguldak maçı sonrası ligdeki 4’üncü yenilgisini alıp 4 puanda kalıp haftayı 17’nci basamakta tamamladı.    
Ligde zirve hattında olmak isteyen fakat inişli-çıkışlı bir grafik sergileyen Nazilli Belediyespor, kendi sahasında konuk ettiği Erzincanspor ile 1-1 berabere kaldı ve haftayı 1 puanla kapattı. Bu sonucun ardından Nazilli puanını 11 yapıp 8’inci, Erzincanspor ise üst üste aldığı bu beraberliklerin ardından puanını 6 yapıp haftayı 16’ncı sırada yer aldı.
8’inci haftanın son karşılaşmasında ise zirvenin uzağında kalan başkent temsilcisi Ankara Demirspor ile 1922 Konyaspor karşı karşıya geldi. Mücadeleyi ev sahibi ekip Ankara Demirspor 1-0’lık skorla kazandı ve puanını 7’ye çıkarıp haftayı 13’üncü sırada bitirdi. Konya ekibi ise bu yenilginin ardından 9 puanda kalıp haftayı 9’uncu sırada kaldı.
Türkiye Futbol Federasyonu 2’nci Lig beyaz grupta 9’uncu hafta Cumartesi günü oynanacak olan 8 karşılaşmayla devam edecek. Kırklarelispor ve Pendikspor’un maç yapmadan bay olarak geçeceği 9’uncu haftada temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, deplasmanda Ispartaspor ile karşı karşıya gelecek. (HABER: SALİH GÜNER)