TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz 7 maç sonra Karacabey’i yenerek rahat bir nefes aldı

KIRŞEHİR ŞEYTANIN BACAĞINI KIRDI!

TFF 2’nci Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden ve son 7 maçında galibiyet yüzü görmeyen temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, hafta sonunda kendi saha ve seyircisi önünde Bursa ekibi Karacabey Belediyespor’u 2-0 mağlup ederek hem şeytanının bacağını kırdı, hem de galibiyet hasretini dindirdi.
 Ligin 17’nci haftasında oynanan 8 karşılaşmada Kırşehir Belediyespor’un rakiplerinin çoğunun puan kaybetmesi ile yeşil-beyazlı ekibimiz puan cetvelinde 4 basamak yukarı çıkarak 10. Sıraya yükseldi.
Tarsus İdmanyurdu ve Ankara Demirspor’un maç yapmadan bay olarak geçtiği 17’nci haftada temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, 7 maçlık galibiyet özlemine son verirken, zirve mücadelesi içinde yer alan takımlardan lider Pendikspor ve Ispartaspor haftayı galibiyetle kapattı. Amedspor, Şanlıurfaspor, Bucaspor, Kırklarelispor ve Pazarspor ise haftayı puan kaybı yaşayarak kapattı.
TFF 2’nci Lig Beyaz grupta 17’nci hafta Pazar günü oynanan 8 karşılaşmayla tamamlandı. Ligin 17’nci haftasında oynanan 8 maçta fileler 15 kez havalanırken, bu 8 maçın 5’ini ev sahibi kazanırken, 3 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.
Ligde en son Tarsus İdmanyurdu’nu yenerek zirve yarışında iddialı konuma gelen ve bu galibiyetin ardından ne olduysa bir türlü 3 puan sevinci yaşayamayan ve kötü gidişatın ardından Hakkı Hocaoğlu ile yollarını ayıran Kırşehir Belediyespor’da Hakan Karaca’nın gelmesiyle taşlar yerine oturmaya başladı.
Tarsus galibiyetinin ardından çıktığı 7 maçta 4 beraberlik, 3’te yenilgi alan yeşil-beyazlı ekibimiz zirvenin uzağında kalmıştı. Artık galibiyetten başka şansı kalmayan Hakan Karaca’nın öğrencileri kendi sahasında konuk ettiği Karacabey Belediyespor’u her iki yarıda attığı gollerle 2-0 yenerek şansızlığını kırıp puanını 20 yaparak 10’uncu sıraya yükseldi. Karacabey Belediyespor ise Kırşehir deplasmanından eli boş dönmesinin ardından 16 puanda kalıp 17’nci haftayı 17’nci sırada yer aldı.
Lider Pendikspor durdurulamıyor. İstanbul temsilcisi kendi saha ve seyircisi önünde Kırklarelispor’u 1-0’lık skorla mağlup ederek puanını 36 yapıp en yakın rakibine 11 puan farkla liderliğini devam ettirdi. Zirve yarışında Pendikspor’a kaybederek ağır bir yara alan Kırklarelispor ise bu sonucun ardından 22 puanda kalıp 5’inci sırada bitirdi.
Lider Pendikspor’un en yakın rakibi Ispartaspor ise kendi sahasında grubun güçlü ekiplerinden Amedspor’u konuk etti. Pembe-yeşilli ekip mücadelenin başından sonuna kadar üstün oyununu 1-0’lık skorla kazanarak puanını 25 yapıp 2’nci sıraya yükseldi. Ligdeki 5’inci yenilgisini alan Diyarbakır temsilcisi Amedspor ise bu sonucun ardından 24 puanda kalıp 3’üncü sıraya geriledi.
Bucaspor zirve yarışında 2 puan kaybetti. İzmir temsilcisi deplasmanda karşılaştığı 1922 Konyaspor ile 1-1 berabere kalarak rakiplerinin puan kaybettiği haftayı iyi değerlendiremedi ve puanını 23 yapıp haftayı 4’üncü sırada tamamladı. 1922 Konyaspor ise puanını 18 yapıp 17’nci haftayı 14’üncü sırada tamamladı.
Zirve mücadelesi içinde yer alan ekiplerden olan Şanlıurfaspor, deplasmanda Uşakspor ile karşı karşıya geldi. 90 dakika sonunda her iki ekibin çabası sonuçsuz kaldı ve mücadele başladığı gibi golsüz eşitlikle sona erdi. Şanlıurfaspor puanını 22 yapıp haftayı 6’ncı sırada tamamlarken, Uşakspor ise evinde almış olduğu bu beraberliğin ardından puanını 20’ye çıkarıp haftayı 13’üncü sırada bitirdi.
Ligde zirve hattında yer alan ve inişli-çıkışlı bir grafik sergileyen Rize temsilcisi Pazarspor deplasmanda Akhisarspor ile karşı karşıya geldi. Mücadeleyi 3-1’lik skorla Akhisarspor kazandı ve puanını 20 yapıp 17’nci haftayı 12’nci sırada tamamladı. Zirve hattında haftayı kayıpla geçen Pazarspor ise ligdeki 7’nci yenilgisini alıp 17’nci haftayı 22 puanla 7’nci sırada kaldı.
Haftanın golsüz biten bir diğer maçında ise zirve hesapları yapan Nazilli Belediyespor ile son sırada yer alan Eskişehirspor karşı karşıya geldi. Her iki ekip haftayı 1’er puanla kapattı. Nazilli puanını 21 yapıp haftayı 8’inci sırada tamamlarken, son sırada yer alan Eskişehirspor ise 9 puanda yer aldı.
17’nci haftanın son karşılaşmasında ise son haftaların formada takımı Erzincanspor kendi sahasında Zonguldakspor ile karşı karşıya geldi. Mücadelenin başından sonuna kadar üstün oyununu 4-1’lik skorla taçlandıran ev sahibi ekip Erzincanspor üst üste 3’üncü toplamda da 5’inci galibiyetini alarak puanını 20 yapıp haftayı 9’uncu sırada tamamladı. Ligdeki 8’inci yenilgisini deplasmanda Erzincanspor karşısında alan Zonguldakspor ise 17 puanda kalıp haftayı 16’ncı sırada tamamladı.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig beyaz grupta 18’inci hafta Pazar günü oynanacak olan 8 karşılaşmayla devam edilecek. Ispartaspor ile 1922 Konyaspor’un maç yapmadan bay olarak geçeceği 17’nci haftada temsilcimiz Kırşehir Belediyespor deplasmanda Şanlıurfaspor ile karşılaşacak. Yeşil-beyazlı ekibimiz çalışmalarını Teknik Direktör Hakan Karaca yönetiminde yoğun şekilde sürdürüyor.  (HABER: SALİH GÜNER)