Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Kırmızı Grupta mücadeleye 18’inci haftada oynanan 10 karşılaşmayla devam edildi. Ligin 18’inci haftasında temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, haftayı puansız kapatırken, lider Eyüpspor, Vanspor, Turgutluspor ve Sakaryaspor galibiyetle kapattı.
TFF 2’nci Lig Kırmızı Grupta 18’inci hafta oynanan 10 karşılaşmayla tamamlandı. Çarşamba günü oynanan 10 karşılaşmada fileler 25 kez ağlarla buluştu. Bu 10 karşılaşmanın 3’ünü ev sahibi, 6’sını deplasman takımı kazanırken, 1 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.
Geçtiğimiz hafta sahasında konuk ettiği Bayburt Özel İdarespor karşısında galibiyet golünü bir türlü atamayarak sahadan 0-0’lık skorla berabere ayrılıp zirve yarışında ağır bir yara alan Kırşehir Belediyespor, Çarşamba günü deplasmanda mutlak galibiyet parolasıyla çıktığı maçta Serik Belediyespor karşısında da istediğini alamayarak mücadeleyi 2-1’lik skorla kaybetti. Bu sezon 2 deplasman maçı olmak üzere ligdeki 3’üncü yenilgisini alan yeşil-beyazlı temsilcimiz bu sonucun ardından 30 puanda kalarak 5’inci sıraya geriledi. Ligdeki 7’nci galibiyetini sahasındaki Kırşehir Belediyespor karşısında alan Serik Belediyespor ise bu sonucun ardından puanını 28 yapıp 6’ncı sıraya yükseldi. 
Ligde emin adımlarla ilerleyen İstanbul temsilcisi Eyüpspor, sahasında konuk ettiği Kırklarelispor’u 4-0 gibi farklı bir skorla yenerek galibiyet sayısını 13’e çıkarıp puanını da 41 yapıp 2020 yılını lider olarak tamamladı. Ligdeki 3’üncü yenilgisini lider Eyüpspor karşısında farklı skorla alan Kırklarelispor ise 26 puanda kalarak haftayı 9’uncu sırada tamamladı.
Geçtiğimiz hafta sahasında şok bir yenilgi alarak zirvede ağır bir yara alan Vanspor, deplasmanda karşılaştığı 1922 Konyaspor engelini 2-1’lik skorla geçerek bu sezonki 11’inci galibiyetini alıp puanını 37 yaparak haftayı 2’nci sırada tamamladı. Bu yenilgi sonrasında Konya temsilcisi ise 19 puanda kalarak 18’inci haftayı 14’üncü sırada bitirdi.
Ligde bir inişli bir çıkışlı grafik sergileyen Turgutluspor, kendi sahasında karşılaştığı Bursa temsilcisi Karacabey Belediyespor’u 90 dakika sonunda 2-0’lık skorla yenmeyi başardı ve bu sezon ki 12’nci galibiyetini elde edip puanını 36’ya çıkararak haftayı 3’üncü sırada kalırken, Karacabey Belediyespor ise bu yenilgi sonrasında 25 puanda kalarak 182inci haftayı 11’inci sırada tamamladı.
Başkent deplasmanında 3 puanı tek golle alan Sakaryaspor Play-Off yolunda haftayı kayıpsız geçerken, bu sezon ki 9’uncu galibiyetini Etimesgut Belediyespor karşısında aldı. Yeşil-siyahlı ekip bu sonucun ardından puanını 31 yapıp 4’üncü sıraya yükseldi. Başkent temsilcisi Etimesgut Belediyespor ise sahasında aldığı bu 1-0’lık yenilgi sonrasında 23 puanda kalıp haftayı 13’üncü sırada geçti.
Son haftalarda sergilediği performansla Play-Off hedefine yaklaşan Bodrumspor, Ligin 18’inci haftasında deplasmanda ligden düşmesi kesin gözüyle bakılan Kardemir Karabükspor’a konuk oldu. Zayıf rakibi karşısında gol olup yağan Bodrumspor, maçı 6-1 gibi oldukça farklı bir skorla kazanarak puanını 26’ya çıkarıp 18’inci hafta sonunda 7’nci sıraya yükseldi. Ligde oynadığı 18 maçta -1 puanı bulunan Kardemir Karabükspor ise son sırada tamamladı.
Deplasmanda Tarsus İdmanyurdu ile karşılaşan Sivas Belediyespor maçın başında sonuna kadar sergilediği futbolu golle sonuçlandıramayıp sahadan 0-0’lık sonuçla ayrıldı. Bu sonucun ardından her iki ekip haftayı 1’er puanla kapattı. Sivas Belediyespor puanını 26 yapıp 8’inci, Tarsus İdmanyurdu ise 23 yapıp haftayı 12’nci sırada bitirdi.
Pazarspor 2 haftalık mağlubiyetin ardından galibiyetle tanıştı. Karadeniz temsilcisi deplasmanda karşılaştığı Kastamonuspor’u 1-0’lık skorla yenerek hem 2 maçlık galibiyet özlemini sona erdirdi, hemde puanını 26 yaparak 10’uncu sıraya yükseldi. Kastamonuspor ise geçtiğimiz hafta deplasmanda aldığı Vanspor galibiyeti sonrası sahasında kaybetmesinin ardından 16 puanda kalarak 18’inci haftayı 16’ncı sırada tamamladı.
Ligin alt sıralarında bulunan Pendikspor deplasmanda karşılaştığı Elazığspor’u 1-0’lık skorla yenerek puanını 16 yapıp haftayı 15’inci sırada tamamladı. Elazığspor ise bu yenilginin ardından 15 puanda kalarak haftayı 18’inci sırada kaldı.
Haftanın son karşılaşmasında ise düşme hattını yakından ilgilendiren maçta Başkent temsilcisi Mamak FK, deplasmanda konuk olduğu Bayburt Özel İdarespor’u 2-1’lik skorla geçmeyi başardı. Mamak FK bu sonucun ardından puanını 16 yapıp haftayı 17’nci sırada tamamladı. 3 maç eksiği bulunan Bayburt Özel İdarespor ise bu yenilginin ardından bu sezon ligdeki 10’uncu mağlubiyetini alarak 11 puanda kalıp 18’inci haftayı 19’uncu sırada tamamladı.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Kırmızı Grupta 19’uncu hafta maçları 6 Ocak 2021 Çarşamba günü oynanacak olan 10 karşılaşmayla devam edilecek. İlk yarının son maçında temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, sahasında ligin son sırasında bulunan ve herkesin düştü gözüyle baktığı Kardemir Karabükspor’u konuk edecek. (HABER: SALİH GÜNER)