İki sezondur pandemi dolayısıyla büyük maddi kayıp yaşayan, ancak Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ve kulüp yöneticilerinin büyük özverisi ile başarıdan başarıya koşan Kırşehir Belediyespor, TFF 1. Lig yolunda ilerlerken, büyük maddi sıkıntı içinde boğuştuğu öğrenildi.
Kırşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Mustafa Bulut, 2. Lig, kırmızı Grup’ta ligin bitimine 5 hafta kala 62 puanla ikinci sırada yer aldıklarını, geride kalan maçlardan da en iyi sonucu olarak TFF 1. Ligi’ne yükselmek için play-off maçlarına katılarak Kırşehir’i en iyi şekilde temsil edeceklerini açıkladı.
Hedeflerinin Kırşehirspor’u tarihinde ilk kez 1. Lig’e yükselen bir takım yapmak olduğunu, ancak bu süreçte takımın maddi sıkıntı içinde bulunduğunu, futbolcularına prim ve diğer ödemelerini yapmak zorunda olduklarını belirten Başkan Mustafa Bulut, herkesten maddi destek beklediklerini ifade ederek şunları söyledi:
“Maalesef dünyada ve ülkemizde yaşanan pandemi her sektörü olduğu gibi spor kulüplerini de olumsuz yönde etkiledi. Malum geçen sezonun ortasında başlayan pandemi halen yoğun şekilde devam ettiği için bizim gibi yüzlerce spor kulübü başak maddi kayıp yaşadı. Bizim zaten kalıcı bir gelir kaynağımız olmadığı için büyük maddi sıkıntı yaşamaya başladı. Belediye Başkanımız Salın Selahattin Ekicioğlu ile sivil toplum kuruluşlarımızın başkanlarının desteği ile bu günlere ulaştığımız takımımız büyük başarı elde ederek şuan 1. Lig’in kapısındadır. Şu an 2-3 milyon liralık bir destek verilirse Kırşehirsporumuz tarihinde ilk kez TFF 1. Lig’e adını yazdırmış olacak ve ilimizin tanıtımına büyük katkı sunacaktır. 1. Lig’e yükselirsek, TFF’den ve yayıncı kuruluşların desteği ile bu ligte kalıcı olabiliriz. Bu nedenle bu fırsat bir daha elimize geçmeyebilir. Ben şuna inanıyorum ki bugün bize gıpta ile bakan, bizim yerimizde olmak isteyen onlarca kulüp var. Bu nedenle Kırşehirimizin tüm yöneticilerinden, milletvekillerimizden, kurum ve kuruluşlarımızdan, sanayici ve işadamlarımızdan, kısaca herkesten maddi anlamda destek bekliyoruz.”
Kırşehir Belediyespor’a herkesin katkı vermesi gerektiğini ifade eden taraftarlar da şunları söyledi:
“Kırşehir Belediyespor, bu sezon da başarılı bir grafik çiziyor ve aldığı başarılı sonuçlarla play-off yolunda emin adımlarla ilerliyor. Elbette Kırşehirsporumuzun aldığı her başarılı sonuç hepimizin göğsünü kabartıyor ama bu başarı da öyle sanıldığı gibi kolay olmuyor. Düşünün 1,5 sezondur taraftar desteği olmayan, geliri olmayan bir takım nasıl ve nereye kadar götürülür ki? Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun kişisel çabaları, Vali İbrahim Akın, Kulüp Başkanı Mustafa Bulut, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Yılmaz, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk ve Ticaret Borsası Başkanı Neşet Yavuz’un desteği ile bir takım nereye kadar gidebilir ki? Grubumuzdaki takımlardan Eyüpspor 30-40 milyon lira harcayarak şampiyon oldu. Bunlara 30 milyon harcayan Sakaryaspor, 25 milyon lira harcayan Vanspor, 15 milyon lira harcayan Süper Lig’teki Antalyaspor’un altyapısı Bodrumspor, Rize’nin altyapısı Etimesgut Belediyespor gibi takımları da eklerseniz onların harcadığı paraların kat ve kat altında mütevazi bir bütçe ile şampiyon Eyüpspor’un altında 7-8 milyon lira harcayarak ikinci sırayı elde eden Kırşehir Belediyespor’un da büyük başarısı olsa gerek. İki sezondur sponsor bulamadığı için göğüs reklamsız çıkan bir takımı düşünün. Sadece bir Belediye Başkanı ile birkaç sivil toplum kuruluşu başkanı ile 7-8 yöneticinin kişisel çabaları ile büyük bir başarıya imza atıp, tarihinde ilk kez play-off yolunda emin adımlarla ilerlediği için herkesin gıpta ile bakıp hayranlıkla izleyip kutladığı Kırşehir Belediyespor’a artık herkesin maddi destek vermesi gerekiyor. Kırşehirspor'umuz Ligde çok iyi gidiyor ve bir anda şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri oldu. Önümüzde oynanacak 5 karşılaşma ve play-off maçları var. Bir daha böyle şans elimize ancak 40 yılda geçer. İki Milletvekilimizden ricamız kısır çekişmeleri bir kenara bırakıp hep birlikte bu takımı hak ettiği yer olan 1'inci Lige çıkaralım. Bundan önce Ahi Stadyumuna bile gelmediniz takımımızı yanında olmadınız sustuk. Ama artık susmayacağız. Sizler bu şehirde halkın oyları ile makam ve mevki sahibi olduysanız kusura bakmayın bu şehrin en büyük değeri olan Kırşehirspor'a sahip çıkmak zorundasınız. Sizleri Kırşehirsporumuzun yanında olmaya davet ediyoruz. Ya gerçekten hayâl olan bir şeyi gerçekleştireceğiz. Tam böyle fırsat geçmişken bunu en iyi şekilde değerlendirelim. İki Milletvekilimiz de takımımızın yanında olsun. Bu takım hiçbir partinin değil, bütün Kırşehir’in takımıdır. Yarın play-off maçlarına çıkacağız ve televizyon ekranlarında Kırşehir Belediyesporumuzu gururla izlerken herkesin gücü oranında maddi katkı vermesi gerekiyor. Lütfen artık kısır çekişmeleri bir kenara bırakıp, sen-ben kavgasını unutup Kırşehir ve Kırşehirspor çatısı altında birlikteliğimizi ortaya koyup dosta düşmana bunu gösterelim, hep birlikte sporun barış ve kardeşlik olduğunu unutmadan Kırşehirspor çatısı altında kenetlenip maddi destek verelim.” (HABER: SALİH GÜNER)