Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Beyaz Grupta mücadele ve haftayı Bursa Karacabeyspor karşısında sezonun en farklı skorunu alarak 5-2 yenilerek taraftarlarını üzen Kırşehir Belediyespor 2021-2022 Futbol Sezonunun evindeki son maçında kendisi gibi 43 puana sahip Şanlıurfaspor’la karşılaşacak.

Yeşil-beyazlı temsilcimiz Pazar günü kendi sahasında saat 15.00’te Şanlıurfaspor’la karşı karşıya gelirken, lig gelecek hafta oynanacak maçlarla tamamlanacak. 

Kırşehir Belediyespor, özellikle ligin ikinci yarısında istediği puanları kazanamadı. Sezon başında büyük hedefler ve umutlarla başlayan, büyük bir hayal kırıklığı ile sona eren sezonun evindeki son maçına çıkıyor. Ligte hiçbir iddiası kalmayan yeşil-beyazlılar, Şanlıurfaspor’u yenerek sezonun evindeki son maçını galibiyetle noktalamak istiyor.

Geçtiğimiz hafta deplasmanda Karacabey Belediyespor karşısında 5-2’lik skorla mağlup olarak bu sezon ki en farklı yenilgisini almıştı.

Kırşehir Belediyespor’un Pazar günü kendi sahasında konuk edeceği Şanlıurfaspor maçı öncesi bu sezon evinde 16 maça çıktı. Yeşil-beyazlı ekibimiz bu 16 maçta 6 galibiyet, 6 beraberlik ve 4’te yenilgi aldı.

Kırşehir temsilcisi evinde Amedspor’u 1-0, Tarsus İdmanyurdu’nu 2-1, Karacabey Belediyespor’u 2-0, Pazarspor Bucaspor’u 3-1 ve Eskişehirspor’u 2-0’lık skorlarla mağlup ederek evlerine boş gönderdi.

Bu 5 galibiyetin yanında Uşakspor, Ankara Demirspor, Erzincanspor ve Nazilli Belediyespor’la 1-1 berabere kalıp 2 puan, Zonguldakspor’a 2-0, 1922 Konyaspor’a 2-1, Akhisarspor, Pendikspor’a 1-0’lık skorlarla kaybederek 3 puan bıraktı.

Şanlıurfaspor maçı öncesi evinde 16 maça çıkan Kırşehir Belediyespor bu 16 maçta rakip filelere attığı 20 gole karşılık kalesinde 15 gol gördü.

Kırşehir Belediyespor’la Pazar günü deplasmanda karşı karşıya gelecek olan Şanlıurfaspor, temsilcimiz ile oynayacağı maç öncesi bu sezon 16 deplasman müsabakasına çıktı. Güneydoğu Anadolu temsilcisi bu 16 maçta 7 galibiyet, 4 beraberlik 5’de yenilgi aldı.

Şanlıurfaspor deplasmanda Zonguldakspor’u 4-2, Pazarspor’u 5-0, Bucaspor’u 2-1 ve Ispartaspor’u da 1-0’lık skorla mağlup etmeyi başardı.

Bu galibiyetlerin yanında Eskişehirspor, Uşakspor, 1922 Konyaspor’la 0-0, Kırklarelispor, Amedspor’la 2-2 berabere kaldı.

Şanlıurfaspor, Tarsus İdmanyurdu, Nazilli Belediyespor’a 1-0, Ankara Demirspor, Erzincanspor’a 2-1, Karacabey Belediyespor’a 3-1 ve son olarak Pendikspor’a 2-0’lık skorla mağlup oldu.

Rakibimiz Şanlıurfaspor bu sezon 16 deplasman maçına çıktı. Bu 16 maçta 7 galibiyet, 4 beraberlik 5’de yenilgi aldı. Oynadığı 16 deplasman maçında rakip filelere 20 gol atarken, kalesinde ise 21 gol gördü.

Kırşehir Belediyespor’u son iki maça hazırlayıp çıkaran Antrenör Sinan Özdoğan ise “Pazar günkü rakibimiz Şanlıurfaspor’un gücünü biliyoruz. Biz sahaya çıkıp en iyi oyunu oynayıp, en güzel mücadeleyi verip sahadan en iyi sonuçla ayrılmak istiyoruz. Umarım centilmenlik kazanır. Biz bu maçta da gençlerimize daha çok yer vereceğiz” diye konuştu.

Kırşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Mustafa Bulut ise, “Maalesef bu sezon bir takım şanssızlıklar yüzünden hedefimize ulaşamadık. Öyle basit hatalar yaparak, öyle şanssız ve istemeyen sonuçlar aldık ki play-off’tan uzaklaştığımız için üzgünüz. Bu takımın yeri kesinlikle ilk beşti, play-off’tu. Ama olmadı. Artık kalan maçlarımızdan en iyi soncuları alarak ligi en iyi yerde bitirmek istiyoruz” dedi.

Grubumuzda Pendikspor haftalar önce şampiyonluğunu ilan ederek 1. Lig’e yükselmeyi başarırken, ilk beş içinde olmak isteyen dört takım arasındaki çekişme ve heyecan devam ediyor. 53 puanla ikinci sırada yer alan Amedspor, 52 puanlı Tarsus İdmanyurdu ve aynı puanlı Ispartaspor, 50’şerli puanlı Karacabey Belediyespor ve 1928 Bucaspor arasında devam eden heyecan, Pazar günü oynanacak maçların ardından netleşecek ve 4 takım büyük olasılıkla adını play-off yazdıracak.

Kırşehir Belediyespor’un play-off şansı kalmazken, ligde düşme endişesi yok. 43 puanlı ekibimiz kalan iki maçında en iyi sonuçları alarak ligi en iyi yerde bitirmek olarak hedeflerken, Eskişehirspor’un küme düşmesi haftalar önce kesinleşmişti. Düşecek diğer iki takım ise 1922 Konyaspor, Akhisarspor ve Pazarspor arasında olacak. Pazarspor oynayacağı iki maçtan birini kazanması halinde 1922 Konyaspor, Akhisarspor 3. Lig’e düşecek.  (HABER: SALİH GÜNER)