Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Kırmızı Grupta 9’uncu haftada oynanması gereken Pazarspor-Kırşehir Belediyespor arasındaki mücadele öncesi Pazarspor’da Koronavirüs testlerinin pozitif çıkmasının ardından mücadele ileri bir tarihe ertelemişti.
İşte o karşılaşma 19 Aralık Cumartesi günü  Rize’de oynanacak olan karşılaşma saat 13.00’te başlayacak. Son 3 karşılaşmasının 2’sini kazanan Kırşehir Belediyespor, 1 maç eksiği ile topladığı 25 puanla 4’üncü sırada yer alıyor. 
2.Lig Kırmızı grupta son 3 maçından 9 puan çıkararak zirvede iddialı konuma gelen temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, Ligin 9’uncu haftasında ertelenen Pazarspor ile deplasmanda oynayacağı maçının hazırlıklarını tamamlayarak dün sabah Rize’ye hareket etti.  
Yeşil-beyazlı ekibimizin Teknik Direktörü Gürses Kılıç, Pazarspor’un grubunun güçlü ekiplerinden birisi olduğuna dikkat çekerek, her şeye rağmen haftayı kayıpsız geçmeyi hedeflediklerini ifade etti.  
Eksik bir kadroyla çıktıkları Pendikspor’u tek golle de olsa eli boş gönderip, haftayı üç puanla kapatmanın önemli olduğuna dikkati çeken Gürses Kılıç, “Pendikspor gibi iyi bir takıma karşı böyle bir oyun oynayarak galip gelmek önemli bir başarı bizim takımımız için, oyuncularımın her birini, özverili mücadelesinden dolayı kutluyorum. Verdiğimiz görevi yerine getirdiler ve hepsi formalarının hakkını verdiler. Elbette alınan galibiyet önemli. Sahanın ve havanın elverişsiz olmasına rağmen çok iyi futbol oynayıp, mücadele etti. Farklı kazanabilirdik ama futbol sonuç oyunudur ve bizlerde istediğimiz sonucu aldık. Oyuncu arkadaşlarım iyi mücadele etti. Takibi iyi mücadelenin sonunda atacağım gol birazda erken olmalıydı. Fakat karşımızda gerçekten çok iyi bir takım vardı. Böyle takımlara karşı gelen galibiyet bizleri çok mutlu etti. Bu galibiyet bizleri zirve yolunda emin adımlarla ilerlemek adına önemli bir galibiyet oldu. Çünkü evimizde 2 maçtır seri bir galibiyet yakaladık. Bunu 3 maça çıkarmayı hatta seri galibiyetler alarak ilk yarıyı en iyi şekilde tamamlamayı istiyoruz. Bizim takım, gurur duyulacak bir takım. Herkesin bu takıma inanmasını istiyorum. Bizim hedefimiz kesinlikle play-off oynamak. Yolumuza emin adımlarla ilerliyoruz. Önümüzde zorlu Pazarspor maçı var. Bu maçtan da 3 puanla ayrılmak istiyoruz. Cumartesi günü erteleme maçında deplasmanda oynayacağımız Pazarspor maçına en iyi şekilde hazırlanacağız. Hafta boyu yine çok çalışacağız ve her maç olduğu gibi aynı ciddiyetle sahaya çıkacağız. Güzel bir skorla sahadan ayrılacağımızı düşünüyorum. Bunun için de maç saatine kadar çalışmalarımızı sürdürüp, inşallah sahadan üç puanla ayrılan takım olacağız” dedi.
Yeşil-beyazlı temsilcimiz, 2020-2021 Futbol Sezonuna Turgutlu deplasmanıyla başlarken, rakibine 90+4’üncü dakikada yediği golle sahadan 1-0’lık skorla yenik ayırmasının ardından Ligin 2’nci haftasında sahasında konuk ettiği Etimesgut Belediyespor’la 0-0 berabere kalmıştı. Yeşil-beyazlı temsilcimiz, 3’üncü haftada da deplasmanda Kastamonuspor’u ve 4’üncü haftada evinde 1922 Konyaspor’u 1-0’lık skorlarla yenmeyi başardı.
Kastamonuspor ile 1922 Konyaspor maçlarıyla üst üste gelen 1-0’lık skorlarla galibiyetlerin ardından 5’inci haftada da deplasmanda Eyüpspor karşısında 2-1’lik skorla mağlup olan Kırşehir Belediyespor, 6’ncı haftada da sahasında 2-0 geriye düştüğü maçta Tarsus İdmanyurdu ile 2-2 berabere kaldı. Yeşil-beyazlı temsilcimiz son maçta ise deplasmanda Kırklarelispor’u Ahmet Karadayı’nın tek golüyle 1-0’lık skorla mağlup etmeyi başardı. Kırklarelispor maçının ardından 3 maçlık galibiyet özlemine son veren yeşil-beyazlı ekibimiz Vanspor’u da aynı skorla yenerek ligdeki 4’üncü galibiyetini alıp puanını 14 yaparak 4’üncü sıraya yükselmişti.
Ligin 9’uncu haftasında deplasmanda oynaması gereken, hatta uzun bir yolculuktan sonra Rize’ye giden Kırşehir Belediyespor, Pazarsporlu futbolcuların Koronavirüs testlerinin pozitif çıkmasının ardından haftayı maç yapmadan geri dönmüş ve hemen ardından evinde Sakaryaspor’a 1-0’lık skorla mağlup olmuştu.
Sakaryaspor mağlubiyetinin ardından Bursa’ya moralsiz giden ve deplasmanda Karacabey Belediyespor’la 2-2 berabere kalan yeşil-beyazlılar, 2 maçtaki galibiyet hasretini Bodrumspor’u 3-0, Sivas Belediyespor’u da 3-1 yenerek son vermişti. 
Kırşehir temsilcisi geçtiğimiz hafta Mamak FK ile 1-1 berabere kalırken, son oynadığı maçta ise sahasında Pendikspor’u Volkan Altınsoy’un golüyle 1-0 yenerek evindeki galibiyet serisine devam etti.
Yeşil-beyazlı temsilcimiz, oynadığı 14 maçta 7 galibiyet, 4 beraberlik ve 3’te yenilgi alarak 25 puanla averajla 4’üncü sırada yer alıyor. Kırşehir temsilcisi bu 14 maçta attığı 17 gole karşılık kalesinde ise 10 gol gördü.
Kırşehir Belediyespor’un Cumartesi günü deplasmanda karşılaşacağı Pazarspor, bu zamana kadar oynadığı 12 maçta topladığı 22 puanla 8’inci sırada yer alıyor. 
Karadeniz temsilcisi 2020-2021 Futbol sezonuna oldukça kötü bir giriş yaparak başladı. Rize ekibi ilk 3 maçında Eyüpspor’a 4-1, Tarsus İdmanyurdu’na 3-1 ve Kırklarelispor’a ise 4-0’lık skorla kaybederek resmen kabus gibi günler geçirdi.
3 maç üst üste gelen mağlubiyetlerle sarsılan Pazarspor’un imdadına Vanspor yetişti. Ligin 4’üncü haftasında sahasında konuk ettiği Vanspor’u 4-0 gibi farklı bir skorla yenen Pazarspor ölü toprağı üstünden atarken, farklı gelen bu galibiyetin ardından yine sahasında karşılaştığı Sivas Belediyespor’a da aynı tarife uygulayarak 4-1 kazanmayı başardı.
Üst üste gelen 4’er gollü galibiyetlerin ardından deplasmanda Sakaryaspor’a 2-1 mağlup olan mavi-beyazlılar, daha sonra sahasında Karacabey Belediyespor’la 1-1 berabere kaldı.
Pazarspor bu beraberliğin ardından son oynadığı 5 maçın 5’ini kazandı. Önce deplasmanda Bodrumspor’u 2-1 yenen Rize temsilcisi, ardından sırasıyla Elazığspor’u 3-0, Bayburt Özel İdarespor’u 4-0, Serik Belediyespor’u 3-2 ve son olarak sahasında zorlanmasına rağmen Kardemir Karabükspor’u 2-1’lik skorla mağlup etmeyi başardı.
Ligde 12 maça çıkan Pazarspor bu 12 maçın 7’sinden 3 puanla ayrılırken, 1 kez berabere kalıp 4 kez de sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Bu 12 maçta rakip filelere 24 gol atan Karadeniz ekibi, kalesinde ise 20 gol gördü. (HABER: SALİH GÜNER)