TFF 2'nci Lig, Beyaz Grup'ta mücadele eden ve son 4 maçtır galibiyet yüzü göremeyen oynadığı oyun ve aldığı sonuçlarla play-off hedefinden uzaklaşan Kırşehir Belediyespor, Pazar günü lider Pendikspor'la evinde karşı karşıya gelecek.

Puan cetvelinde 34 puanla 9. Sırada yer alan Kırşehir Belediyespor Pazar günü ligdeki kaderini belirleyecek olan bir maça çıkıyor. Rakip topladığı 57 puanla lider durumda olan ve şampiyonluğun en büyük adayı Pendikspor. Yeşil-beyazlı temsilcimiz Pendikspor'u yenerek hem galibiyet hasretine son verip hem de play-off yolunda bir engeli daha aşmak istiyor.

Lider Pendikspor'u ağırlayacak Kırşehir Belediyespor'un Teknik Direktörü Hakan Karaca kendilerinin zor bir karşılaşma beklediğini belirterek kazanmak için sahada tüm mücadelesini veren bir Kırşehir Belediyespor olacağını söyledi.

Rakibin şampiyonluktaki en büyük rakiplerinden biri olmasının kendileri için hiçbir şey ifade etmeyeceğini dile getiren Hakan Karaca, “Biz takımımıza güveniyoruz. Son 4 maçtan her ne kadar iyi oyun ortaya koyup 3 puan alamasak ta bu maçla birlikte yepyeni bir sayfa açacağız. Fakat bu memnuniyetim sizleri rehavete sokmasın. Çünkü önümüzde oynanmamış ve alınacak olan 3 puanlar var. Eğer bu ligde zirveye oynayacaksak her maçını 90 dakika boyunca pres yapan topa sert rakibe sert bir oyun ortaya koymamız gerekiyor. Bir an önce herkes kafasındaki soru işaretleri ve sorunları bir kenara bıraksın. Ben sizlere inanıyor ve güveniyorum. Sizlerin de kendinize inanmanızı istiyorum. Aksi durumda ligde hiç olmadığımız bir sıralamada oluruz. Diğer maçlarda hatalardan herkes ders çıkarmalı ve bu maçı unutmalıyız. Bu maçtan sonra Pendikspor çok önem kazandı. Evimizde mutlaka kazanmalıyız. Bu zorlu maçta taraftarlarımızı da arkamızda görmek istiyoruz” diye konuştu.

Ligin 2'nci yarısına 3-1'li Pazarspor galibiyeti ile başlayan yeşil-beyazlı ekibimiz iyi futbol sergilediği maçta Amedspor'la 1-1 berabere kalırken daha sonra Bucaspor'u 3-1, 1922 Konyaspor'u da 2-1'le geçerek bir anda zirvede söz sahibi oldu.

Üst üste gelen başarılı sonuçların ardından Play-Off hedefini sürdüren yeşil-beyazlı temsilcimize ne olduysa Erzincanspor maçının ardından oldu. Erzincanspor'la 1-1 berabere kalan Kırşehir temsilcisi ardından deplasmanda 1-0'lık skorla Tarsus İdmanyurdu'na mağlup olurken, uzun zaman sonra yenilgiyle tanıştı.

Tarsus yenilgisi sonrası evinde 2-0 geriden gelerek Ispartaspor'la 2-2 berabere kalan yeşil-beyazlı temsilcimizin 2'nci yarıdaki 2'nci yenilgi-sini Akhisar karşısında aldı. Mutlak galibiyet parolasıyla çıktığı maçta Akhisarspor'a 90'ncı dakikada yediği golle sahadan 1-0'lık skorla mağlup ayrılan Kırşehir Belediyespor, bu yenilgiden sonra galibiyet hasretini 4 maça çıkardı.

Pazar günü seyircisi önünde oynayacağı maçı kazanmak zorunda olan yeşil-beyazlı temsilcimiz bir anlamda da taraftarıyla barışma maçı olacak.

Kırşehir Belediyespor'un rakibi Pendikspor, bu maç öncesi dış sahadaki 13'üncü maçına çıkacak. Bundan önce oynadığı 12 maçta 8 galibiyet, 3 beraberlik 1'de yenilgi aldı.

Pendikspor deplasmanda Bucaspor, Ispar-taspor, Eskişehirspor, Pazarspor ve Akhisarspor'u 1-0'lık skorla, Zonguldaspor'u 3-2, 1922 Konyaspor'u 2-0, Tarsus İdmanyurdu'nu 3-1'le geçmeyi başardı. Bu galibiyetlerin ardından Uşakspor, Nazilli Belediyespor, Şanlıurfaspor'la golsüz berabere kalırken, bu sezon ilk deplasman yenilgisini ise 1-0'lık skorla Erzincanspor karşısında aldı. Oynadığı 12 maçta rakip filelere 13 gol atarken, kalesinde ise 4 gol gördü.

Kırşehir Belediyespor, Pendikspor ile kearşı karşıya gelerkin. Grubumuzdaki diğer maçların programı şöyle:

 Şanlıurfaspor-1922 Konyaspor, Nazilli Belediyespor-Akhisarspor, Eskişehirspor-Tarsus İd-manyurdu, Ankara Demirspor-Ispartaspor, Karacabey Belediyespor-Erzincanspor, Pazarspor-Zonguldakspor, Kırklarelispor-Bucaspor, Uşakspor ve Amedspor (BAY) (HABER: SALİH GÜNER)