Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Kırmızı Grupta mücadeleye 34’üncü haftada oynanan 10 karşılaşmayla devam edilirken, şampiyon olan ve 1’inci Lige çıkan Eyüpspor’un kazandığı, Play-Off yarışı içinde yer alan Kırşehir Belediyespor, Vanspor ve Kırklarelispor’un kaybettiği Sakaryaspor’un da kazandığı haftada yine birbirinden zorlu karşılaşmalar oynandı.
TFF 2’nci Lig Kırmızı Grupta 34’üncü hafta Perşembe günü tamamlandı. 10 karşılaşmanın oynandığı haftada fileler 33 kez ağlarla buluştu. Bu 10 karşılaşmayı 6 ev sahibi, 3 deplasman takımı kazanırken 1 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.
Play-Off hedefiyle son haftalarda sergilediği performans ve aldığı skorlarla 2’nci sıraya kadar yükselen Kırşehir Belediyespor, Perşembe günü Ligde hiçbir hedefi kalmayan ve Lig bitse de yeni sezona başlasak diyen Pendikspor ile deplasmanda karşı karşıya geldi. İlk yarısında gol sesinin çıkmadığı maçta yeşil-beyazlı temsilcimiz 2’nci yarıda yaptığı hataların cezalarını 2-1’lik mağlubiyetle ödedi ve 34’üncü haftayı puansız kapattı. Maçı 2-1 kazanan Kırşehir Belediyespor, Sakaryaspor’un kazanmasının ardından 62 puanda kalarak 3’üncü sıraya geriledi. Ligde hiçbir iddiası bulunmayan Pendikspor ise bu sonucun ardından puanını 44 yapıp haftayı 12’nci sırada tamamladı.
Geçen hafta sahasında Kastamonuspor ile golsüz berabere kalmasına rağmen ligin bitimine 5 maç kalan şampiyonluğunu ilan eden Eyüpspor, deplasmanda karşılaştığı 1922 Konyaspor’u 1-0’lık skorla mağlup ederek puanını 82’ye çıkardı. 1922 Konyaspor ise bu yenilginin ardından 38 puanda kaldı ve 34’üncü haftayı 16’ncı sırada bitirdi.
Geçtiğimiz hafta sahasında Bayburt Özel İdarespor’a mağlup olarak Play-Off yarışında ağır bir yara alan Sakaryaspor, Perşembe günü deplasmanda Ligde hedefi kalmayan Serik Belediyespor ile karşılaştı. Yeşil-siyahlı ekip mücadeleyi 3-0’lık skorla kazanarak puanını 63 yaparak 2’nci sıraya yükseldi. Ligdeki 10’uncu yenilgisini alan Serik Belediyespor ise 34’üncü haftayı 48 puanla 11’inci sırada tamamladı.
Haftanın en önemli ve sonucu merakla beklenen maçında 2 hafta önce üst üste aldığı kötü sonuçların ardından Play-Off hedefinden uzaklaşan ve geçtiğimiz hafta deplasmanda Tarsus İdmanyurdu’nu yenerek tekrar özgüveni gelen Etimesgut Belediyespor, Perşembe günü sahasında Play-Off potası içinde yer alan Kırklarelispor’la karşılaştı. Başkent temsilcisi 1-0 yenik duruma düştüğü maçı 2-1 kazanarak puanını 58 yapıp haftayı 7’nci sırada tamamladı. Play-Off yolunda mağlup olan Kırklarelispor ise bu sonucun ardından 34’üncü haftayı 60 puanla 4’üncü sırada yer aldı.
Ligde Play-Off mücadelesi veren, buna karşılıkta inişli-çıkışlı bir grafik sergileyen Vanspor yine deplasmanda mağlup oldu. Ligde hiçbir iddiası kalmayan Turgutluspor’a konuk olan Kırmızı-siyahlı ekip maçı 2-1’lik skorla kaybederek bu sezon ki 10’uncu yenilgisini alarak 34’üncü haftayı 60 puanla 4’üncü sırada tamamladı. Turgutluspor ise bu sonucun ardından puanını 52 yapıp haftayı 8’inci sırada bitirdi.
Bodrumspor, Play-Off’a yaklaşma şansını elinle tepti. Yeşil-beyazlılar, ligde kümede kalma mücadelesi veren Elazığspor’la deplasmanda karşı karşıya geldi. Maçı ev sahibi ekip 4-3 kazandı. Bu sonucun ardından Bodrumspor 58 puanda kalarak haftayı 6’ncı sırada, puanını 29 yapan Elazığspor ise haftayı 18’inci sırada kaldı.
Ligin son haftaları yaklaştıkça bitse de gitsek havasına giren Bursa temsilcisi deplasmanda Bayburt Özel İdarespor ile karşılaştı. 90 dakika sonunda her iki ekibin çabası golle sonuçlanamayınca mücadele başladığı gibi 0-0 sona erdi. Bu sonucun ardından Karacabey Belediyespor puanını 48 yaparak 34’üncü haftayı 9’uncu sırada tamamladı. Bayburt Özel İdarespor aldığı bu beraberliğin ardından 41 yapıp haftayı 14’üncü sırada tamamladı.
Ligde hedefi kalmayan bir diğer ekip olan Tarsus İdmanyurdu, kümede kalma mücadelesi veren Kastamonuspor ile deplasmanda karşılaştı. Ev sahibi ekip maçı 2-0 kazanarak ligde düşmeme adına çok önemli bir virajı geride bıraktı. Bu sonucun ardından Kastamonuspor puanını 36 yapıp haftayı 17’nci sırada tamamlarken, Tarsus İdmanyurdu ise 48 puanda kalıp haftayı 10’uncu sırada yer aldı.
Ligin orta sıralarında yer alan Pazarspor 1-0 mağlup duruma düştüğü maçta deplasmanda kümeye düşen Karabükspor’u 2-1 mağlup ederek puanını 44 yapıp haftayı 13’üncü sırada tamamladı. 2 puanda kalan Karabükspor yine her zaman olduğu gibi haftayı son sırada tamamladı.
Haftanın son karşılaşması ise tam bir gol düellosuna sahne oldu. Ligde hedefi kalmayan Sivas Belediyespor, sahasında kümede kalma mücadelesi veren Başkent temsilcisi Mamak FK’yı 7-1 gibi oldukça farklı bir skorla mağlup etmeyi başardı. Bu farklı gelen galibiyetin ardından Sivas Belediyespor puanını 40 yapıp haftayı 15’inci sırada tamamladı. Ligde zor günler geçiren Mamak FK ise bu sonuçla birlikte 24 puanda kalıp 34’üncü haftayı 19’uncu sırada kaldı.
TFF 2’nci Lig Kırmızı Grupta 34’üncü haftanın sona ermesinin ardından gözler 35’inci haftada oynanacak olan maçlara çevrildi.
Temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, Ligin 35’inci haftasında 22 Nisan Perşembe günü kendi sahasında Elazığspor’la karşı karşıya gelecek. (HABER: SALİH GÜNER)