2019-2020 futbol sezonunda ilimizi Türkiye İşitme Engelliler Futbol Süper Ligi’nde temsil edecek olan Kırşehir İşitme Engelliler Spor Kulübü’nde yeni sezon hazırlıkları deva ediyor.
Çalışmalar hakkında bilgiler veren Kırşehir İşitme Engelliler Spor Kulübü Murat Aktaş, “Eksik mevkilere transfer çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Türkiye genelinde takımımızda oynamak isteyen birçok sporcu olduğunu biliyoruz. Talepler geliyor. Ancak transfer rakamları kulübümüzün maddi imkanlarını çok aşmakta. Bu nedenle maddi sıkıntı yaşamaktayız. Şehrimizde bulunan firmalardan, il yöneticilerimizden maddi ve manevi destek bekliyoruz. Yeni sezonda başta belediye takımları olmak üzere ok zorlu rakiplerle mücadele edeceğiz. Bunun bilincindeyiz. Elimizden gelenin en iyisini yaparak ilimizi ulusal düzeyde temsil etmeye alışacağız” dedi.
Kırşehir İşitme Engelliler Spor Kulübü Antrenörü Ramazan Karalar ise, “Takımımız yeni sezonda maçlarını Ahi Evran Üniversitesi’nde bulunan futbol sahasında oynayacaktır. Mevcut sporcularımız ve i transferler ile sezon açılışını Eylül ayı içerisinde yaparak takımımızda oynamak isteyen sporcuları izleyip görmek için seçme düzenleyeceğiz. 2 ya da 3 hazırlık maçı yapmayı düşünüyoruz. Fikstürün belli olacağı Eylül ayının sonuna kadar takımımıza son şeklini vereceğiz. Takım olarak hedefimiz süper ligte ilk ikiye girerek ülkemizi ve şehrimizi Avrupa kupalarında temsil etmektir. Bu hedefimize ulaşabilmek için il yöneticilerimizden ve hemşehrilerimizden maddi ve manevi desteklerini bekliyoruz” diye konuştu.
Kırşehir İşitme Engelliler Spor Kulübü ligte Trabzon İESK, Elazığ Bld. İESK, Adıyaman Bld. İESK, Hatay Byk. Bld. İESK, Batman İESK ile İstanbul ve İzmir’den birer takımın katılacağı ligte mücadele edecektir. Ligte ilk iki sırayı anlaşan ekipler muhtelif bir ilde düzenlenecek olan dörtlü Türkiye Şampiyonası oynayacak. İlk iki sırayı alan ekipler ülkemizi Avrupa kupalarında temsil edecektir.
Süper lig kuraları Eylül ayı içerisinde çekileceği ve karşılaşmaların Kasım ayından itibaren oynanacağı ve ligin Mayıs ayında sona ereceği öğrenildi.