TÜRKİYE Futbol Federasyonu (TFF) 2.Lig Kırmızı Grupta ilk yarı maçları oynanan 9 karşılaşmanın ardından sona erdi. Temsilcimiz Kırşehir Belediyespor’un puansız kapattığı haftada Ankara Demirspor, Tuzlaspor, Bandırmaspor, Kastamonuspor ve Vanspor galibiyetlerle kapattı.
2.Lig kırmızı grupta 17’nci hafta maçları tamamlandı. Birbirinden zorlu 9 karşılaşmanın oynandığı Kırmızı grupta bu 9 karşılaşmada fileler 20 kez ağlarla buluşurken, bu 9 karşılaşmanın 3’ünü ev sahibi, 6’sını da deplasman takımı kazanırken beraberlik olmadı.
Ligde zirve mücadelesi veren, buna karşılıkta evinde puan kaybetmeye devam eden Kırşehir Belediyespor’un bu alışkanlığı Vanspor maçında da devam etti. Yeşil-beyazlı temsilcimiz Cumartesi günü sahasında oynadığı ve TRT Kürdi Spor’un da naklen ekranlara getirdiği maçı ilk yarıda yediği golle sahadan 1-0 mağlup ayrılarak üst üste ikinci kez evinde yenilgiyle tanıştı. Bu sonucun ardından ligin ilk yarısını 5 mağlubiyetle kapatan Kırşehir Belediyespor topladığı 30 puanla 6’ncı sıraya geriledi. Zorlu deplasmandan 3 puanla ayrılan Vanspor ise puanını 30 yaparak 5’inci sıraya yükseldi.
Şampiyonluğun en güçlü adaylarından olan Ankara Demirspor, ligden düşmesi kesin gözüyle bakılan Kardemir Karabükspor’a konuk oldu. Mücadeleyi tek golle kazanan Başkent temsilcisi puanını 36’ya çıkararak ligin ilk yarısını lider tamamladı. 17 maçta sadece 1 galibiyet, 1 beraberlik alarak 4 puanda kalan -3 puanı silinen Kardemir Karabükspor ise 1 puanda kalıp son sırada tamamladı.
Liderin en yakın takipçisi olan Tuzlaspor ise İstanbul derbisinde sahasında konuk ettiği Eyüpspor’u 1-0’lık skorla yenerek puanını 34 yapıp haftayı 3’üncü sırada tamamlarken, Eyüpspor ise bu yenilginin ardından 14 puanda kalıp ilk yarıyı 14’üncü sırada tamamladı.
Şampiyonluğun güçlü adaylarından olan Bandırmaspor Bandırmaspor kendi sahasında Etimesgut Belediyespor'u 2-1 le geçerek zirve hesaplarını sürdürdü. Erkan Taşkıran'ın yıldızlaştığı müsabakada Çok sayıda gol pozisyonunu harcayan misafir takım Etimesgutspor 1- 0 öne geçmesine rağmen skoru koruyamadı ve sahadan puansız ayrıldı.Bandırmaspor'un gollerini Ali Kuçik ,Feyyaz Belen, atarken Etimesgut'un golünü Berat Tosun kaydetti.
Bu skorun ardından şampiyonluk mücadelesi veren Balıkesir temsilcisi Bandırmaspor puanını 34 yapıp ilk yarıyı averajla 2’nci sırada tamamlarken, 18 puanda kalan Etimesgut Belediyespor ise ilk yarıyı 18’nci sırada tamamladı.
İlk yarının sürpriz ekiplerinden olan Kastamonuspor, deplasmanda Elazığspor ile karşı karşıya geldi. Mücadeleyi 2-0’lık skorla kazanan Katamonuspor ligdeki 6’ncı galibiyetini alıp puanını 31’e çıkararak ilk yarıyı 4’üncü sırada tamamlarken, ligdeki 9’uncu yenilgisini alan Elazığspor ise 15 puanda kalarak ilk yarıyı 15’inci sırada tamamladı.
Ligin ilk haftalarına iyi başlayamayan ve daha sonraki süreçte bir açılarak Play-Off iddiası içine giren Sakaryaspor deplasmanda Bayburt İl Özel İdarespor ile karşılaştı. Çekişmeli geçen maçın sonunda gülen taraf 2-0’lık skorla Sakaryaspor olurken, yeşil-siyahlı ekip bu sonucun ardından ilk yarıyı 27 puanla 7’nci, Bayburt ise averajla 27 puanla 8’nci sırada tamamladı.
Haftanın en farklı skorunu ise Ergene Velimeşespor imza attı. Tekirdağ temsilcisi deplasmanda karşılaştığı Kahramanmaraşspor’u 4-0 gibi oldukça farklı bir skorla yenerek ligdeki 7’nci galibiyetini alıp puanını 24’e yükseltip 9’uncu sırada ilk yarıyı tamamlarken, 22 puanda kalan Kahramanmaraşspor ise 22 puanda kalıp haftayı 11’inci sırada tamamladı.
Ligin ilk yarısında istikrarsız bir görüntü çizen Uşakspor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı. Ege temsilcisi deplasmanda karşılaştığı Bodrumspor’u 2-1 yenerek ilk yarıyı galibiyetle tamamladı. Bu sonucun ardından ilk yarıyı topladığı 21 puanla 12’nci sırada tamamladı. Bodrumspor ise ligdeki 7’nci yenilgisini alarak 23 puanda kalıp 17’nci sırada tamamladı.
Haftanın bir diğer maçında ise ligde kalma mücadelesi veren Niğdespor sahasında Sivas Belediyespor’u 3-0 mağlup etti.
17. HAFTANIN TOPLU SONUÇLARI: Kırşehir Belediyespor-Vanspor: 0-1, Tuzlaspor-Eyüpspor: 1-0, Bayburt İl Özel İdarespor-Sakaryaspor: 0-2, Elazığspor-Kastamonuspor: 0-2, Kahramanmaraşspor-Ergene Velimeşespor: 0-4, Bandırmaspor-Etimesgut Belediyespor: 2-1, Bodrumspor-Uşakspor: 1-2, Kardemir Karabükspor-Ankara Demirspor: 0-1, Niğdespor-Sivas Belediyespor: 3-0
18. HAFTANIN MAÇLARI: Kırşehir Belediyespor-Eyüpspor, Bandırmaspor-Vanspor, Bodrumspor-Ankara Demirspor, Elazığspor-Bayburt İl Özel İdarespor, Ergene Velimeşespor-Sakaryaspor, Kahramanmaraşspor-Uşakspor, Kardemir Karabükspor-Sivas Belediyespor, Niğdespor-Etimesgut Belediyespor, Tuzlaspor-Kastamonuspor
KISACA İLK YARI:
En çok puan toplayan takım: Ankara Demirspor (36 Puan)
En çok galibiyeti olan takım: Ankara Demirspor (11 Galibiyet)
En çok beraberliği olan takım: Bandırmaspor (7 Beraberlik)
En çok mağlubiyeti olan takım: Kardemir Karabükspor (15 Mağlubiyet)
En çok gol atan takım: Bandırmaspor (34 Gol)
En az gol atan takım: Kardemir Karabükspor (6 Gol)
En az gol yiyen takım: Tuzlaspor (12 Gol)
En çok gol yiyen takım: Kardemir Karabükspor (44 Gol)
Evinde en çok puan toplayan takım: Bandırmaspor (21 puan)
Deplasmanda en çok puan toplayan takım: Ankara Demirspor (17 Puan)
(HABER: SALİH GÜNER)