Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Kadınlar 1’inci Lig B grubunda mücadele eden ve ilk yarıyı 12 puanla devreyi 3’üncü sırada tamamlayan Kırşehir Belediyespor, ikinci yarıya fırtına gibi bir başlangıç yapmak için yoğun bir çalışma içine girdi.

Ligin 2’nci yarısının hazırlıklarına taktik ağırlıklı bir çalışmayla başlayan Bozkırın Sultanları sezonun 2’nci yarısının başlamasına kısa bir süre kala hazırlıklarını Antrenör Murat Kılıç, Mustafa Fidan ve Sema Topel yönetiminde Ahi Evran Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi salonunda sürdürüyor.

Hentbol takımını günde iki saat çalışarak ikinci yarıya iyi bir başlangıç yaparak girmek isteyen  Kırşehir Belediyespor Kadın Hentbol takımının antrenörü Murat Kılıç ve Mustafa Fidan, “İlk yarıda hedeflediğimiz puanları hemen hemen aldık. Hatta 1’er farklı yenilgiler aldık. Şimdi ligin 2’nci yarısına ilk yarıdaki kadromuzla hazırlanıyoruz. 2’nci yarı hazırlıkları çerçevesinde ilk haftalar taktik ve kondisyona ağırlık verirken, bu haftadan itibaren ise topla taktik çalışmalara başladık. İlk yarıda 3 mağlubiyet alıp 12 puan toplama başarısı gösterdik. Genç, koşan ve mücadele eden bir ekiple 1’inci Ligde ilk yarıda iyi işlerin altına imza attık. Ligin başlamasına sayılı günler kaldı. Zor karşılaşmalar bizi bekliyor olacak. Bizlerde iyi bir takımız ve hazırlıklarımızı bu doğrultuda sürdürüyoruz. Kırşehir Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu’na bir şampiyonluk hediye etmeyi çok istiyoruz. Bu nedenle hiçbir maçımızda rakip ayırmadan mücadeleye çıkıyoruz. Bizim dışında da hedefi olan takımlar var, biz her ne kadar ilk yarı süresince 3 maç kaybetmiş olsak ta zirvede kalmayı başardık. Tüm takımlar hem rakipleri hem de Pandemi Süreci ile mücadele etmekte. Bu anlamda farklı bir sezon geçtiği bir gerçek. İddialı takımların birbirleri ile yapacakları her karşılaşma sezon sonundaki sıralama etki edecek. Biz ilk yarıdaki başarılı tabloyu özellikle de bu zorlu maçlarda sergilersek sezonu mutlu tamamlayabiliriz. Oyuncularımızda da bu inanç ve istek fazlası ile var. İnşallah 2’nci yarıya iyi başlarız” ifadelerini kullandı. (HABER: SALİH GÜNER)