Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından projelendirilen ve Gençlik Merkezi Müdürlükleri tarafında Ülke genelinde yürütülen, gençlere ve değerlere uygun olarak mizah kültürünü kazandırmak amacıyla verilecek olan karikatür sanatı kursuna, Cacabey Gençlik Merkezi Gençlik Liderleri öncülüğünde dersler verilmeye devam ediliyor.
Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği programda, gençlerimizin hayal güçlerini kağıda yansıtmaları ve yeteneklerini ortaya çıkarabilmeleri konusunda fırsat yaratılmıştır.
”Değerlerimize Uygun Edepli Mizah Ve Karikatür Eğitimi” projesiyle, gençlerin farkındalık oluşturarak yeteneklerini ön plana çıkartmak ve yarının mizahçıları olmasına imkan sağlamak amacıyla başlatılan karikatür eğitimleri dönem boyunca devam edecektir. Proje kapsamında eğitimlerimizden faydalanmak isteyen tüm gençlerimizi Gençlik Merkezi Müdürlüğü’ne davet edildi. 
Kırşehir Gençlik Spor İl ve İlçe Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi’nde düzenlenen sosyal, kültürel ve eğitsel faaliyetler kapsamında, ’Değerlerimize uygun edepli mizah atölyesi’ adı altında karikatür ve mizah eğitimleri verilmeye devam ediyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan Gençlik Lideri Semra Korkmaz, "Gençlik merkezimiz bünyesinde yürütülen kulüp faaliyetleri içerisinde yer alan karikatür kulüplerine eğitsel ve teknik destek vermek amacıyla gençlik merkezimiz bünyesinde gerçekleştirilen akademi faaliyetleri içerisinde ‘Değerlerimize uygun edepli mizah karikatür eğitimleri’ düzenlenmektedir.
Kırşehir Gençlik Merkezi’nde düzenlenen sosyal, kültürel ve eğitsel faaliyetler kapsamında, ’Değerlerimize uygun edepli mizah atölyesi’ adı altında karikatür ve mizah eğitimleri verilmeye devam ediyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan Gençlik Lideri Semra Korkmaz, "Gençlik merkezimiz bünyesinde yürütülen kulüp faaliyetleri içerisinde yer alan karikatür kulüplerine eğitsel ve teknik destek vermek amacıyla gençlik merkezimiz bünyesinde gerçekleştirilen akademi faaliyetleri içerisinde ‘Değerlerimize uygun edepli mizah karikatür eğitimleri’ düzenlenmektedir. Eğitimler Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından belirtilen takvim çerçevesinde gençlik merkezimize gönderilen eğitim setleri kullanılarak gerçekleşmektedir. Eğitim setleri her biri ders anlatımlarını içeren 14 adet videodan oluşmakta olup, eğitimlerde video anlatımları uygulamalı olarak katılımcılar ile birlikte gençlik lideri eşliğinde işlenmektedir" dedi. (HABER MERKEZİ)