Lige Turgutluspor yenilgi ile başlayan Kırşehir Belediyespor ile Etimesgut Belediyespor arasındaki rekabette yeşil-beyazlı ekibin üstünlüğü göze çarpıyor. Yeşil-beyazlı ekibimiz Başkent temsilcisi ile Spor Toto Bölgesel Amatör Ligi başta olmak üzere 3 karşılaşmanın 2’nside galibiyetle ayrıldı.
Futbol Federasyonu (TFF) Misli.com 2.Lig Kırmızı Grupta yeni sezonunu deplasmanda Turgurluspor karşısında açan ve rakibine son dakikada yediği golle 1-0’lık skorla mağlup olarak puansız başlayan Kırşehir Belediyespor’da gözler 2’nci haftaya çevrildi. Yeşil-beyazlı takım, 26 Eylül Cumartesi günü sahasında Etimesgut Belediyespor’u konuk edecek.
Karşılaşmaya 3 puan parolasıyla hazırlanacak Kırşehir Belediyespor sezonu puansız ve sıkıntılarla dolu açmanın büyük moral bozukluğu içinde.
Kırşehir Belediyespor, Cumartesi günü sahasında seyircisinden yoksun olarak oynayacağı Etimesgut Belediyespor’la geçtiğimiz sezon olmak üzere 3 kez karşı karşıya geldi. İki takım en son geçtiğimiz sezon Başkent’te karşılaşmış mücadeleyi yeşil-beyazlı temsilcimiz Onur Karakabak’ın golüyle 1-0 kazanmıştı.
Kırşehir Belediyespor’un o dönemki kadrosunda yer alan kaleci Onur, Ahmet, İsmail, Serhat, Erbay ve Apuhan, futbola hala daha yeşil-beyazlı renkler altında devam ediyor.
Spor Toto Bölgesel Amatör Ligi (BAL)’da 2013-2014 Futbol sezonunun 6’ncı haftasında Kırşehirspor deplasmanda Kemal Atatürk Stadında Etimesgut Belediyespor ile karşı karşıya geldi. İlk yarısı 1-1 sona eren karşılaşmada yeşil beyazlılar ikinci yarıda 2-1 öne geçmesine rağmen yine bitime bir dakika kalesinde gördüğü gol ile karşılaşma 2-2 sona ererken, yeşil beyazlılar Tosya maçının ardından bu maçta da son dakikada kalesinde golü görünce 1 puana razı oldu. Kırşehir’den ve Ankara’dan gelen taraftarların coşkulu desteğini arkasına alarak maça başlayan Kırşehirspor ilk dakikalarda önemli fırsatlardan yararlanamadı. 41.dakikada Etimesgut Belediyespor karşısında Yunus'un attığı golle 1-0 mağlup duruma düşen Kırşehirspor, ilk yarının duraklama dakikalarında Ayvaz'ın attığı golle skoru eşitledi Karşılaşmanın devre arasında takımlar soyunma odasına girerken Etimesgut Belediyesporlu Ali Ertekin ile Kırşehirsporlu Birkan kavga edince hakem İlhan Çelebioğlu her iki oyuncuyu kırmızı kartla oyundan attı. Kırmızı kartlardan sonra maçın ikinci yarısında her iki takımda on kişi ile mücadele etti. Karşılaşmanın ikinci yarısına etkili başlayan yeşil beyazlılar 62. dakikasında Ayvaz’ın attığı golle 2-1 öne geçerken, maçın son dakikalarında Etimesgut Belediyespor savunmasından ileri çıkan Ali Tuna'nın golüne engel olmayınca Kırşehirspor zorlu müsabakadan 2-2’lik skorla ayrıldı.
Bölgesel Amatör Ligi 6’ncı grubun 2.yarısında Ahi Stadyumunda oynanan maçta Etimesgut Belediyespor çekinerek geldiği Kırşehir deplasmanından eli boş döndü. Yeşil-beyazlı ekibimiz Ahi Stadyumunda dolu tribünler önünde 8’inci dakikada Ayvaz Koç’un kafayla attığı golle 1-0 yendi.
Spor Toto Bölgesel Amatör Ligi’nde 2014 yılında karşılaşan bu ekip yaklaşık 6 yıl sonra bu kez profesyonel ligde karşılaştı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2.Lig Kırmızı grup 16’ncı hafta maçında temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, deplasmanda karşılaştığı Etimesgut Belediyespor’u Onur Karakabak’ın golüyle 1-0 mağlup etmeyi başarmıştı. (HABER: SALİH GÜNER)