Kırşehir Belediyespor, Eskişehirspor karşısına yeni Teknik Direktörü Hakan Karaca ile çıkıyor…

KIRŞEHİR, ESKİŞEHİR’E ÜÇ PUAN PAROLASIYLA GİDİYOR

Ziraat Türkiye Kupası’nda Burasspor’a 2-1 yenilerek veda eden TFF 2. Lig Beyaz Gruup ekiplerinden Kırşehir Belediyespor, Pazar günü deplasmanda küme düşme hattında bulunan Eskişehirspor ile karşı karşıya gelecek. 
Eskişehir Stadyumunda oynanacak olan karşılaşma saat 13.00’te başlayacak maça galibiyet parolası ile giden Kırşehir Beylediyespor’un başında çiçeği burnunda Teknik direktör Hakan Karaca olacak. 
Eskişehirspor maçı öncesi gazetemize bir açıklama yapan Kırşehir Belediyespor As Başkanı Çağatay Han Torun, takımlarının Eskişehir’i yenerek çıkışa geçeceğine inandıklarını açıkladı.  
Ligte geçen hafta 1-1 biten Ankara Demirspor ve kupada 2-1 yenildikleri Bursaspor maçında takımlarının ortaya koyduğu futboldan ve mücadeleden memnun olduklarını belirten Çağatay Han Torun, "Her iki maçta da her ne kadar üzücü olsa da ortaya konulan futboldan  dolayı memnunuz. Bu nedenle sahaya kişiliklerini koyan ve terlerinin son damlasına kadar formaları ve onurları için mücadele eden tüm takımımızı tebrik ediyorum. İki maçtır görüyorum ki futbolda şans faktörü de çok önemli. İnşallah Eskişehir’de şeytanın bacağını kıracağımız inancındayız. Yeni teknik direktörümüz, hemşerimiz Hakan Karaca ile umut ederim ki daha güzel ve mutlu günlere ulaşacağız. Tüm mücadelemiz takımızın layık olduğu yere bir an önce gelmesi içindir. İnanıyorum ki en kısa sürede toparlanıp üst sıralara doğru yükseleceğiz" dedi.
Kırşehir Belediyespor’un puan cetvelinde bulunduğu yerde olmasını kabul edemediklerini beliren Çağatay Han Torun, “Bu sezon özellikle kendi sahamızda kaybettiğimiz maçlardan dolayı puan cetvelinde layık olduğumuz yerde değiliz. Üç puanlı sistemde iki maç kazansak ilk beş arasında yer bulabiliriz. İki maç kaybetsek küme düşme hattında oluruz. Biz artık önümüze bakıyor ve kısa sürede toparlanıp yeniden çıkışa geçmek istiyoruz. Takımımızın başına getirdiğimiz Hakan Karaca hocamızla bir ivme yakalar ve devre arasında ihtiyaç duyulan mevkilere birkaç takviye yaparsak play-off hedefimize ulaşa cağımız inancındayız” diye konuştu. 
Pazar günü Eskişehirspor’a karşıda oynayıp galip gelmeyi hedefleyen Kırşehir Belediyespor, yeni Teknik Direktörü Hakan Karaca’nın da bu karşılaşması olacak.
Hakan hoca, ilk karşılaşmasını kazanıp, yeşil-beyazlı ekibin galibiyet hasretine son vermeyi istiyor. Eskişehir cephesinde ise işler Kırşehir Belediyespor gibi iyi gitmiyor. Kırmızı-siyahlı ekip oynadığı 14 maçta sadece 3 galibiyet alıp 7 puanla son sırada yer alıyor. 
Rakibimiz Eskişehirspor da bu önemli maça galibiyet parolası ile çıkıyor.  Temsilcimiz Kırşehir Belediyespor’u hafta sonu kendi saha ve seyircisi önünde konuk edecek olan Eskişehirspor, zorlu karşılaşmaya büyük önem veriyor. 
Uşak deplasmanından eli boş dönen Eskişehirspor evinde oynayacağı Kırşehir maçına gözüne çevirdi. Pazar günü 6 puan niteliğindeki maça çıkacak olan Şimşekler rakibini yenerek puan farkını azaltmak istiyor.
3 puanı silinen ve 7 puanla son sırada yer alan Eskişehirspor’un rakipleri ile puan farkının daha fazla açılmaması için bu maçtan mutlaka 3 puanla ayrılması gerekiyor. Pazar günü evinde Kırşehir’i konuk edecek olan Şimşekler ardından deplasmanda Nazilli ile oynayıp evinde Ankara Demir’i konuk edecek. Siyah-kırmızılı ekip son hafta ise fikstür gereği dinlenecek.  Es-Es’te yönetim bu son 3 maçtan 7 puan bekliyor.
Taraftardan destek bekleyen yönetimin Kale arkaları 15 TL, Maraton tribünü 25 TL ve VIP tribünü 50 liradan satışa çıkaracak.  
Eskişehirspor’un hücumdaki en önemli silahlarından Berkay Tanır sarı kart cezası sebebiyle Uşakspor deplasmanda forma giymedi. Görev verilmesi halinde Kırşehir Belediyespor karşısında formasına kavuşacak Berkay, geride kalan 14 hafta sonunda 13 haftanın hepsinde ilk 11’de başlamış takımı adına 3 gol kaydetmişti.
Kırşehir Belediyespor, 13 maçta 4 galibiyet,4 beraberlik ve 5 mağlubiyetle topladığı 16 puanla ligde 15.sırada yer alırken, Eskişehirspor’u deplasmanda yenerek yeniden çıkışa geçmenin hesabını yapıyor. (HABER: SALİH GÜNER)