Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Kırmızı Grupta 35’inci hafta Perşembe günü oynanan 10 karşılaşmayla tamamlandı. 2’nci Ligi’nde son günlerini geçiren Eyüpspor yine haftayı galibiyetle kapatırken, temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, play-off yolunda çok önemli bir galibiyet alırken, yine play-off hattında bulunan Sakaryaspor, Kırklarelispor ve Vanspor’da haftayı 3 puanla kapatarak çok önemli bir virajı geride bıraktı. Etimesgut Belediyespor ve Bodrumspor için artık play-off hayal oldu.
Geçtiğimiz hafta deplasmanda Pendikspor’a yenilerek haftalar öncesi play-off’a kalma fırsatını kaçıran Kırşehir Belediyespor, Ligin 35’înci haftasında Perşembe günü kendi sahasında konuk ettiği Elazığspor’u 3-0’lık net bir skorla mağlup edip Play-Off’a bir adım yaklaşıp, rakibini de ateş hattına atmış oldu. Bu sonucun ardından Kırşehir Belediyespor puanını 65’e çıkardı ve 35’inci haftayı 3’üncü sırada tamamladı. Ligin düşme hattında yer alan ekiplerinden olan Elazığspor ise bu farklı mağlubiyetin ardından 29 puanda kalıp haftayı 18’inci sırada tamamladı. Kırşehir Belediyespor, kalan 3 maçında 1 galibiyet alması durumunda adını play-off’a yazdıracak.
Haftalar önce 1’inci lige çıkmayı garantileyen Eyüpspor, 35’inci haftasında sahasında konuk ettiği Sivas Belediyespor’u 3-1 mağlup etmeyi başardı ve puanını 85 yaptı. Sivas ekibi ise bu yenilginin ardından 40 puanda kalıp haftayı 15’inci sırada bitirdi.
Sakaryaspor play-off’u garantiledi diyebiliriz Kendi sahasında konuk ettiği ve 1-0 geriye düştüğü maçta 3’üncü Lige düşen Karabükspor’u 3-1’lik skorla mağlup ederek puanını 66 yaparak ilk 5’te bitirmeye hak kazandı. 2 puanda kalan Karabükspor ise yine her zaman ki gibi son sırada tamamladı.
Geçen hafta deplasmanda Etimesgut Belediyespor’a kaybeden ve play-off yolunda yara alıp rakibini de Play-Off için umutlandıran Kırklarelispor, Ligin 35’inci haftasında sahasında konuk ettiği Kastamonuspor’u 3-0’lık skorla mağlup etmeyi başardı. Bu sonucun ardından Kırklarelispor puanını 63 yapıp haftayı 4’üncü sırada tamamladı. Ligde kümede kalma mücadelesi veren Kastamonuspor ise Elazığspor’un kaybettiği haftada kazansaydı ligde kalacaktı ve bu eline gelen büyük fırsatı teperek 35’inci haftayı 36 puanla 17’nci sırada bitirdi.
Vanspor’da kritik haftada kritik bir galibiyet aldı.  Kırmızı-siyahlı ekip Play-Off’ta olmak yada olmamak adına çok önemli bir karşılaşma olan Etimesgut Belediyespor’la karşı karşıya geldi. Her iki ekip adına büyük önem arz eden maçı ev sahibi ekip Vanspor 1-0’lık skorla kazanarak puanını 63 yaparak haftayı 5’inci sırada yer aldı. Play-Off adına geçtiğimiz hafta sahasında Kırklarelispor’u yenen Etimesgut Belediyespor ise bu yenilginin ardından play-off’u zora soktu ve 35’inci haftayı 58 puanla 7’nci sırada kaldı. 
Bir ara Play-Off’ta mücadele edilecek denilen takım Bodrumspor 6’ncı sıraya kadar geriledi. Çok önemli haftalarda önemli puan kayıpları yaşayan Muğla temsilcisi kendi sahasında konuk ettiği Bayburt Özel İdarespor’a 3-2’lik skorla mağlup olarak play-off umutlarını yitirdi gibi gözüküyor. Düşme hattından uzaklaşan Bayburt Özel İdarespor ise 35’inci haftada almış olduğu bu galibiyetin ardından puanını 44 yapıp haftayı 14’üncü sırada tamamladı.
Ligde hiçbir hedefi kalmayan ve Lig bitse de yeni sezonun planlamasını yapsak diyen ekiplerden olan Turgutluspor, Perşembe günü deplasmanda bir ara düşme hattına kadar ilerleyen Pazarspor’a konuk oldu. Mücadeleyi ev sahibi ekip Pazarspor 2-0’lık skorla kazanarak ligdeki 14’üncü galibiyetini alıp puanını da 47 yapıp 35’inci haftayı 17’nci sırada tamamladı. Maçtan 2-0’lık skorla mağlup ayrılan Turgutluspor ise bu yenilginin ardından 52 puanda kalıp haftayı 8’inci sırada geçti.
Ligde kafası rahat olan ekiplerden Bursa temsilcisi Karacabey Belediyespor ise Ligin 35’inci haftasında Serik Belediyespor ile kendi sahasında karşı karşıya geldi. Mücadele karşılıklı atılan gollerle 2-2 sona erdi. Her iki ekipte haftayı 1 puanla kapatırken, Karacabey Belediyespor puanını 49 yapıp haftayı 9’uncu, Serik Belediyespor ise yine aynı puanla 11’inci sırada yer aldı.
Tarsus İdmanyurdu kendi sahasında konuk ettiği 1922 Konyaspor ile 2-2 berabere kalarak 35’inci haftayı 49 puanla 10’uncu sırada tamamladı. Deplasmanda aldığı bu beraberliğin ardından 1922 Konyaspor ise puanını 39’a çıkarıp 35’inci haftayı 16’ncı sırada kaldı.
Ligde kümeye düşen 2’nci takım olan Mamak FK’ya konuk olan Pendikspor 90 dakika boyunda iyi futbolunu 6-1’lik skorla taçlandırarak puanını 47 yapıp haftayı 12’nci sırada tamamladı. Başkent temsilcisi Mamak ise bu sezon 23’üncü yenilgisini alıp 24 puanda kalarak haftayı 19’uncu sırada tamamlayarak ligin bitimine 3 hafta kala kümeye düştü.
Türkiye Futbol Federasyonu 2’nci Lig Kırmızı Grupta 35’inci hafta maçlarının Perşembe günü sona ermesinin ardından gözler 36’ncı haftada oynanacak olan maçlara çevrildi.
Ligin 36’ncı haftasında temsilcimiz Kırşehir Belediyespor deplasmanda Bayburt Özel İdarespor ile karşı karşıya gelecek. (HABER: SALİH GÜNER)