Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin, yaz spor okullarının 19 spor branşında 55 antrenörle başlayacağını söyledi.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde basın toplantısı düzenleyen Şahin, spor okullarının 29 Haziran Salı günü Ahi Stadyumu'nda gerçekleştirilecek programla başlayacağını aktardı.
Çocukların ve gençlerin yaz aylarında boş vakitlerini daha verimli geçirebilmesi ve sporla tanışmalarını sağlamak amacıyla ücretsiz spor okulları düzenlendiğini vurgulayan Şahin, şunları anlattı:
"29 Haziran Salı günü törenle açılan spor okullarından futbol, basketbol, voleybol, kickboks, okçuluk, satranç, hentbol, badminton, halk oyunları, geleneksel okçuluk, tenis, güreş, masa tenisi, judo, tekvando, boks, atletizm, jimnastik ve yüzme olmak üzere toplamda 19 farklı spor branşında, her biri alanında uzman 55 antrenörle çalışmalar yapılacak. Gerekli tüm pandemi tedbirleri alınarak eğitimlere başlanacak"
Şahin, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı 2021 yılı "KOP Okuyor Mali Destek Programı" kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce hazırlanan "Kırşehir KOP Hayal Kütüphanesi" projesinin de uygulamaya başlanacağını aktardı.
KOP Hayal Kütüphanesi'nde gençlerin hayallerine yaklaşmalarına yardımcı olmaya çalışacaklarını dile getiren Şahin, robot ile film ve animasyon yapımı, mobil uygulama geliştirme gibi alanlarda faaliyetler yapılacağını söyledi. 
Bu arada 23 farklı branşta, 5-18 yaş arasındaki çocuk ve gençlere ücretsiz olarak hizmet veren Yaz Spor Okulları’na kayıtlar devam ediyor.  
Özellikle ilköğretim çağındaki çocuklarımızın tatile girdiği yaz aylarında serbest zamanlarını uzman antrenörler nezaretinde düzenli ve en iyi şekilde değerlendirmeleri için mükemmel bir imkan olan yaz spor okullarına şimdiye kadar yüzlerce çocuk ve genç kayıt yaptırdı.
Yaz Spor Okulları sağlıklı bir ortamda, alanında uzman antrenörler eşliğinde yapılan çalışmalar ile tüm hızıyla devam ederken,  çocukların fiziksel, zihinsel, psikolojik ve sosyal gelişimlerine katkı sağlıyor.
Ayrıca yaz spor okullarına kayıtlar devam ediyor.
Kırşehir'de yaz spor okullarında çocuk ve gençler sporun yanı sıra sosyal ve kültürel etkinlikler de yapıyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Kırşehir'de 29 Haziran'da başlayan yaz spor okullarına her geçen gün çocuk ve gençlerin katılımlarının artarak devam ettiği belirtildi.
Spor kültürünün aşılanması, spor yapma alışkanlığının kazandırılması, sosyal ve kültürel yönden gelişmelerine katkı sağlanması amacıyla yapılan etkinliklerde, çocuk ve gençlerin ruh ve beden sağlığının korunması ve iyileştirilmesinin amaçlandığı ifade edilen açıklamada, fizyolojik ve psikolojik sağlamlığa sahip, yetenekli ve kabiliyetli gençlerin Türk sporuna kazandırılmasının da önemsendiği ifade edildi. KIRŞEHİR (AA)