Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Kırmızı Grupta mücadeleye Çarşamba günü oynanan 10 karşılaşmayla devam edildi. Play-Off potası içinde yer almak isteyen Kırşehir Belediyespor haftayı yine mağlubiyetle kapatırken, başta lider Eyüpspor olmak üzere, Bodrumspor, Sakaryaspor haftayı galibiyetle kapattı. Vanspor’da kendi sahasında Karacabey’e kaybetti.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Kırmızı Grupta 25’inci hafta Çarşamba günü oynanan 10 karşılaşma tamamlandı. Oynanan 10 maçta fileler 32 kez ağlarla buluştu. Bu 110 karşılaşmayı 4 ev sahibi, 5 deplasman takımı kazanırken, 1 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.
Ligin 2’nci yarısında oynadığı futbol ve aldığı skorlarla zirvedeki yerini sağlamlaştıran önce Eyüpspor ardından da Tarsus yenilgileriyle sarsılan yeşil-beyazlılar, Play-Off hattından uzaklaşmaya başladı.
Yeşil-beyazlı temsilcimiz TFF 2’nci Lig Kırmızı Grubun 25’inci haftasında deplasmanda konuk olduğu Tarsus İdmanyurdu’na 2-1’lik skorla mağlup olarak üst üste 2’nci yenilgisini aldı. Bu sonucun ardından son 2 karşılaşmasını mağlup kapatan Kırşehir Belediyespor, 43 puanda kalarak 5’inci sıraya geriledi. Maçı 1-0’dan gelerek 2-1’lik skorla kazanan Tarsus İdmanyurdu ise bu sonucun ardından puanını 36’ya çıkarıp 25’inci haftayı 10’uncu sırada tamamladı.
2’nci yarıda kritik haftalarda kritik puanlar kaybedip geçtiğimiz hafta Kırşehir Belediyespor galibiyeti ile moral bulan lider Eyüpspor sahasında konuk ettiği Başkent temsilcisi Mamak FK’yı güzel oyunla 4-0’lık skorla kazanarak puanını 59 yapıp liderliğini sürdürdü. Başkent ekibi Mamak FK ise bu farklı skorun ardından 23 puanda kalarak 25’inci haftayı 18’inci sırada kaldı.
Vanspor zirve yarışında ağır bir yara aldı. Kırmızı-siyahlı ekip kendi sahasında konuk ettiği Karacabey Belediyespor’a 2-1’lik skorla yenilerek bu sezon ki 6’ncı mağlubiyetini aldı. Bu sonucun ardından 25’inci haftayı Vanspor 47 puanla 2’nci sırada, Karacabey Belediyespor ise 33 puanla 13’üncü sırada yer aldı.
Bodrumspor fırtınası dinmek bilmiyor. Muğla temsilcisi deplasmanda konuk olduğu Kırklarelispor’u 2-1’lik skorla mağlup ederek puanını 45 yapıp 3’üncü sıraya yükseldi. Sahadan 2-1’lik skorla mağlup ayrılan Kırklarelispor ise bu yenilginin ardından 38 puanda kalıp 25’inci haftayı 8’inci sırada tamamladı.
Sakaryaspor’un Play-Off inadı devam ediyor. Yeşil-siyahlı ekip deplasmanda karşılaştığı ve gol düellosuna sahne olan maçta Pazarspor’u 3-2 mağlup etmeyi başardı. Sakaryaspor bu galibiyetin ardından puanını 45 yapıp 4’üncü sırada yükseldi. Bu sonucun ardından üst üste 5’inci yenilgisini alan Pazarspor ise 25’inci haftada 34 puanda kalıp haftayı 12’nci sırada yer aldı.
Play-Off hedefinden uzaklaşan Turgutluspor, kendi sahasında Serik Belediyespor’u konuk etti. Mücadele karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona erdi. Bu sonucun ardından Turgutluspor 43 puanla haftayı 6’ncı sırada tamamlarken, Serik Belediyespor ise almış olduğu bu beraberliğin ardından 39 puanla 8’inci sırada tamamladı.
Başken temsilcisi Etimesgut Belediyespor’un çıkışı bu haftada devam etti. Kırmızı-siyahlı ekip kendi sahasında konuk ettiği alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Bayburt Özel İdarespor’u 
3-1’lik skorla mağlup etmeyi başardı. Bu sonucun ardından üst üste 4’üncü galibiyetini alan Etimesgut Belediyespor, puanını 37’ye çıkarıp 25’inci haftayı 9’uncu sırada tamamladı. Ligdeki 15’inci yenilgisini alan Bayburt Özel İdarespor ise bu skorun ardından 26 puanda kalıp 25’inci haftayı 16’ncı sırada kaldı. 
Ligde hiçbir hedefi kalmayan Sivas Belediyespor ise ligin küme düşmesi kesin gözüyle bakılan Kardemir Karabükspor’a konuk oldu. Yiğidolar 90 dakikalık futbolunu 2-1’lik skorla galip tamamlayarak puanını 33 yapıp haftayı 13’üncü sırada tamamladı. Bu sonucun ardından Karabükspor ise 2 puanla son sırada yer aldı. 
25’inci haftanın son karşılaşmasında ise alt sıraları yakından ilgilendiren maçta Kastamonuspor kendi sahasında Elazığspor’u konuk etti. Mücadeleyi 2-0 kazanan Kastamonuspor puanını 24 yapıp düşme hattından bir adım da olsa uzaklaştı. Bu sonuçla birlikte Kastamonuspor 24 puanla haftayı 17’nci sırada tamamladı. Elazığspor ise bu sonucun ardından 21 puanda kalıp haftayı 19’uncu sırada geçti.
Alt sıralardan kurtularak orta sıralardaki yerini sağlamlaştırmak isteyen Pendikspor, deplasmanda karşılaştığı 1922 Konyaspor’u 3-1’lik skorla mağlup etti. Bu sonucun ardından ligdeki 11’inci galibiyetini alan Pendikspor puanını 35 yapıp 25’inci haftada 11’inci sıraya yükseldi. Mücadeleden mağlubiyetle ayrılan Konya ekibi ise 25’inci haftada 26 puanda kalıp haftayı da 15’inci sırada yer aldı.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Kırmızı Grupta 26’ncı hafta 4 Mart Perşembe günü oynanacak olan 10 karşılaşmayla devam edilecek.
Ligin 25’inci haftasında temsilcimiz Kırşehir Belediyespor kendi sahasında ligin ilk yarısında 1-0 mağlup ettiği rakibi Kırklarelispor’u konuk edecek. (HABER: SALİH GÜNER)