Teknik Direktör Hakan Karaca, play-off iddialarının devam etmesi için mutlaka kazanmaları gerektiğini açıkladı

KIRŞEHİR BELEDİYESPOR, ZONGULDAK DEPLASMANINDA

Olumsuz hava şartlarına rağmen 2. Lig’te 23’üncü hafta maçları hafta sonunda oynanacak. Haftayı deplasmanda Amedspor karşısında aldığı beraberlikle kapatan Kırşehir Belediyespor, Pazar günü Zonguldakspor’la karşı karşıya gelecek.
Grubumuzda Çarşamba günü oynanması gereken maçlar, kar ve elverişsiz hava koşulları nedeniyle ileri bir tarihe ertelenirken Kırşehir Belediyespor, hafta sonunda deplasmanda karşılaşacağı Zonguldakspor maçın hazırlıklarını bugün tamamlayarak yarın bu ile hareket etmesi bekleniyor.
Yeşil-beyazlı temsilcimiz uzun süredir deplasmanda 3 puan hasreti sürerken, bu hasretine bu hafta son vermeyi planlıyor. 21’inci haftasında deplasmanda iyi futbol sergilediği maçta Amedspor ile son dakika golüyle 1-1 berabere kalan Kırşehir Belediyespor, gözünü hafta sonu yine deplasmanda karşılaşacağı Zonguldakspor maçına çevirdi.
Play-Off yolunda en önemli rakiplerinden biri olan Amedspor karşısında 1 puanın her zaman değerli olduğunu ancak oynanan oyunun sonucunun 3 puan olması gerektiğini belirten tecrübeli Teknik Direktör Karaca, “Amedspor karşısında galibiyeti kaçırdığımız için üzgünüz. Ama her şeye rağmen play-off hedefleyen bir takım karşısında alınan her puan altın değerinde olduğu için bu beraberliğe de sevinmiyoruz. Çünkü kafamızı galibiyete şartlamıştık. Ama çocukların mücadelesinden, özverisinden, fedakârlıklarından son derece memnunuz. Bu demek ki Diyarbakır deplasmanda aldığı bir puana sevinen değil üzülen bir takım oldu, üzülen bir hocaları var. Muhtemelen yönetim kurulumuzda aynı şekilde düşünüyordur. Bundan sonraki maçlarımıza odaklanacağız” dedi.
Zonguldakspor maçını çıkış olarak gören Teknik Direktör Karaca, deplasmanda oynayacakları karşılaşmadan galibiyetle ayrılmak için bütün güçlerini sahada yansıtacaklarını söyledi.
Zonguldakspor maçıyla lige yeni bir başlangıç yapacaklarını söyleyen Tecrübeli Teknik Direktör Karaca, gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Genç bir takımız. Hatalarımız yok değil. Her iki maçtan da gerekli dersleri çıkardık. Hatalar üzerine değerlendirmelerde bulunuyoruz. Hataları en aza indirgememiz lazım. Ne kadar az hata yaparsak, kazanma şansımız o kadar artar. Futbolculara bunun izahını yaptık. Bir tane yiyorsak, iki tane atacağız. İki tane yiyorsak, üç tane atacağız. Futbol hatalar oyunu. Üst düzey liglerde yapılan hataları görüyoruz. Bunlar futbolun içinde var olan şeyler. Önemli olan hatayı tekrarlamamak. Bunun için kendimizi geliştiriyoruz. Bundan sonraki süreçte hatalarımızı en aza düşüreceğiz, galibiyet sayılarımızı artıracağız. Herkesin bildiği gibi deplasman karnemiz çok kötü. 7 maçtır galibiyete hasretiz. İstemediğimiz yenilgiler aldık. 7 maçta 10 puan almamız mümkünken, maalesef galibiyet alamayan takımlar arasındayız. Böyle gitmeyecek tabiki de. Çıkış yapacağız. O da bu hafta olacak. Zonguldakspor maçını deplasmanda kazanma anlamında çıkış olarak görüyoruz. Çalışmalarımız bu doğrultuda sürüyor. Futbolcularla sürekli konuşuyoruz. Onlar da kazanmak istiyorlar. Dolayısıyla bir başlangıç yapıp, seri galibiyetler almamız gerekiyor. Bir ileri, bir geri değil de içeride, dışarıda üst üstte galibiyetlerle seri yakalamamız lazım. İyi bir takımımız var. Taraftar ve spor kamuoyundan biraz sabır istiyoruz. Daha iyi olacağız. Futbolumuzu skora yansıtacağız. Amedspor maçının ikinci yarısında oynadığımız iştah ve bol pozisyonlu futbolu Pazar günü deplasmanda oynayacağımız Zonguldakspor maçında tekrarlarsak ki tekrarlamak zorundayız istediğimiz 3 puana ulaşırız.”
Ligde en son deplasman maçında 1-0’lık skorla Bucaspor’u mağlup eden Kırşehir Belediyespor, Zonguldakspor maçı öncesi çıktığı 7 maçta 5 beraberlik, 2’de yenilgi aldı. Zonguldak maçıyla deplasman galibiyeti hasretine son vermek isteyen Kırşehir Belediyespor’da hedef galibiyet. 
Evinde oynadığı 3 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik çıkaran yeşil-beyazlı temsilcimiz bu istatistiği ne yazık ki deplasman maçlarında gösteremiyor. Son deplasman galibiyetini Bucaspor karşısında 1-0’lık skorla alan Kırşehir temsilcisi aldığı bu galibiyetin ardından çıktığı 7 maçın 5’inde berabere kalırken, 2 maçta da evine puansız döndür. Deplasmanda kazanamam hasretini Pazar günü Zonguldakspor karşısında sona erdirmek isteyen Kırşehir Belediyespor, hem zirve yarışında bende varım demek hem de 3 maçlık galibiyet özlemini sona erdirmek istiyor. (HABER: SALİH GÜNER)