Başkan Çağatay Han Torun, dün basın toplantısında açıkladı…

KIRŞEHİR BELEDİYESPOR’UN İSMİNİN DEĞİŞMESİ GÜNDEMDE 

Torun: “Hedefimiz güçlü yönetim ve güçlü taraftar ve güçlü camiayı oluşturmak”

Kırşehir Belediyespor Başkanı Çağatay Han Torun, yöneticiler Murat Tekdoğan ve Ramazan Dulkadiroğlu ile basın toplantısı yaparak takımın son durumu hakkında bilgiler verdi.

 Kulüp Başkanı Çağatay Han Torun, Basın Toplantısında yaptığı açıklamada, Kırşehir Belediyespor’un yeni sezon öncesi hedeflerini ve projelerini anlattı.

Maddi güçlerine uygun olarak hedefi olan bir takımı kurmayı hedeflediklerini belirten Başkan Çağatay Han Torun şunları ifade etti:

“2. Lig’te mücadele eden takımımızın genel kurulunu en kısa sürede yaparak yeni bir yönetim kurulu oluşturmak istiyoruz. Bu yönetimde benimle birlikte Murat Tekdoğan, Mehmet Işık, Kenan Şengök, Eşref Aşık, Mevlut Toprak, Ramazan Dulkadiroğlu, İlyas Çetin ve gurbetçi bir iş adamı hemşehrimiz olacak. Bu kongrede takımımızın ismini de değiştirmeyi düşünüyoruz. Çünkü bir takım kişiler takımımızın isminde Belediyespor olmasını siyasete bağlıyorlar. Bu hem bizlere, hem de takımımıza olumsuz yönde zarar veriyor. Bunun önüne geçmek için genel kurulda isim değişikliğini gündeme getirmeyi düşünüyoruz. Başka bir isimle lige katılmayı hedefliyoruz. Yani ligler başlamadan kongre yaparak yönetimi oluşturacağız ve yönetimimiz resmiyet kazanacak. Fantastik, maliyeti yüksek, bir takım kurmayı düşünmüyoruz. Daha çok aç, gelecek vaad eden bir takım kurmayı hedefliyoruz. İşte geçen sezon bazı takımlar bunu ciddi olarak yaşadı. Örneğin geçen sezon 60 milyon lira harcayan 3. Lig ekiplerinde Iğdırspor 60 milyon lira para harcadı, şampiyon olup 2. Lig’e çıkamadı. Diğer yandan 3 milyon lira harcayan Ispartaspor grubumuzda play-off oynadı. Biz gücümüze göre bir takım kurarak ligde geçen sezonlar gibi hedefi olan bir takım oluşturacağız.”

Başkan Çağatay Han Torun, Kırşehir Belediyespor’un geçen sezondan futbolcu ve yöneticilere 3 milyon borcunun bulunduğunu belirterek, “Geçen sene futbolculara ödediğimiz para peşinat ve maç başı 5 milyon TL. Takımımıza sağladığımız gelir kaynaklarının dışında şu anda yönetim kuruludaki arkadaşlarımıza 3 milyon lira civarında borcumuz var” dedi.

Takımın başına getirmeyi düşündükleri 4-5 teknik direktörle görüşmelerinin devam ettiğini ve bunlardan biriyle sözleşme imzalayarak iç ve dış transfere başlayacaklarını da belirten Başkan Torun, “Şuanda gündemimiz de 4-5 teknik direktör var. Kesinleşen bir durum olmadığı için arkadaşlar ile değerlendiriyoruz.  Acele etmeyeceğiz. geçen sezon  yönetimsel ve teknik adam seçimlerinde bir takım hatalarımız oldu. Bu sene bu hataları yapmayarak daha iyi bir takım kurmaya çalışacağız. En kısa sürede kulübümüzün genel kurulunu yaptıktan sonra iç ve dış transfer çalışmalarımıza hız vereceğiz. Geçen yıldan iki yıllık sözleşmesi bulunan pek çok futbolcumuz var. Bunlarda görüşüp ona göre bir yol haritası izleyeceğiz. Hedefimiz güçlü yönetim ve güçlü taraftar ve güçlü camiayı oluşturmak. Kulübe kalıcı gelir sağlamak için Belediye ile görüşmelerimiz sürüyor. Tabi profesyonel takım sadece birkaç kişinin omuzunda gitmiyor. Herkes takımımıza karınca kararınca destek vermeli. Takımımıza bir takım kalıcı gelir kaynakları oluşturmak için çaba harcıyoruz. Malum iki yıldır yaşanan pandemiden dolayı herkes büyük ekonomik sıkıntı içinde. Bir takım gelir kaynaklarımızı bu  hastalık nedeniyle elde edemedik. Takım olarak bizlerde sıkıntı içindeyiz. Şu anda Türkiye liglerinde takımımızın bir ismi var. Herkesin gelmek ve oynamak istediği bir takım. Çünkü bizim hiçbir futbolcuya borcumuz yok. Bu da takımımıza olan cazibeyi arttırıyor” diye konuştu.

Kırşehir Belediyespor isminin siyasetle anılmasını ortadan kaldırmak için mutlaka isim değişikliği yapmak istediklerini de belirten Başkan Çağatay Han torun, bu konuda da şöyle dedi:

“Sporda siyaset olmaz. Söz konusu Kırşehir Belediyespor olursa hiç olmaz. Ancak bazı kişiler bugün Belediye'nin başında CHP'li Belediye Başkanının olmasını da sanki takım da CHP'liymiş gibi değerlendiriyor. Dün Kırşehir Belediyesi’nin başında AK Parti’li Belediye Başkanı vardı, bugün CHP’li, yarın belki bir başka partili olacak. Belediye Başkanı hangi partideyse, takım da o partili mi olacak? Bu son derece yanlış. Belediye yönetimi hangi siyasi partiden olursa takım adeta o partiyle anılıyor. Biz bu durumdan çok üzüntü duyuyoruz. Takımızın siyasetle anılmaması için ismini değiştirmekte yarar görüyoruz. Umarım herkes takımımızın başarısı için yeşil-beyazlı renklerin altında toplanır ve elinden gelen desteği verir. Bu nedenle siyasi görüşleri ne olursa olsun bu ili yönetenlerin hepsini yeni sezonda takımımızın yanımızda görmek istiyoruz.”

Başkan Torun, Akademi Liglerine mutlaka en az bir takımla katılacaklarını da belirtti ve basın mensuplarının yönelttiği soruları yanıtladı. (HABER: OSMAN İLHAN)