2. Lig, Kırmızı Grup'ta mücadele eden Kırşehir Belediyespor yöneticileri Teknik Direktör Taner Öcal'la yollarını ayırdı ve Öcal'a verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ederken, takımın başına Bursaspor'un Eski Teknik Direktörü Mustafa Er'i getirdi.
Ligin ilk yarısı 30 puanla 6’ncı sırada tamamlayan Kırşehir Belediyespor’da sezon başından itibaren görev alan Taner Öcal’la dün yollar ayrıldı.
Kırşehir Belediyespor'un başarısı için emek veren Teknik Direktör Taner Öcal ve ekibine teşekkür eden yeşil-beyazlı ekibin yöneticileri “Taner hocamıza ve ekibine bundan sonraki profesyonel ve özel hayatlarında başarılar diler, kulübümüze olan hizmetleri için teşekkür ederiz” dediler.
Taner Öcal’la yolları ayırma kararı aldıktan sonra takımın başına yeni bir hoca getirmek için arayışlarını sürdüren Kırşehir Belediyespor yöneticileri, geçen sezon Süper Lig ekiplerinden Bursaspor’u çalıştıran Mustafa Er’le anlaştı.
Mustafa Er'in yeşil-beyazlı ekibin yöneticileri ile yaptığı görüşmelerin ardından kampta bulunan takımın başına geçmek üzere Antalya'ya gittiği öğrenilirken, Kırşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Osman Uçar, 2 Ocak 2020 tarihinde başlayacak transfer çalışmalarını da sürdürdüklerini söyledi.
Yeşil-Beyazlı ekibin Antalya Lara’da 10 gün sürecek kampı sürdürürken, kendilerinin de transfer çalışmalarını sürdürdüklerini açıklayan Başkan Osman Uçar, geçen sezon 3. Lig'te yeşil-beyazlı formayı giyen ve 1 milyon lirayı geçen alacaklarını alamadıklarını gerekçe gösteren 16 futbolcu Futbol Federasyonu'na başvurmaları üzerine Kırşehir Belediyespor'a verilen transfer yasağını da aşmaya çalıştıklarını söyledi.
Kırşehir Belediyespor’un içinde bulunduğu maddi sorunların çözümü için herkesi desteğe çağıran Başkan Osman Uçar, “Takımımızın bu ligte kalıcı ve başarılı olmasını isteyen herkes karınca, kararınca yönetime sahip çıkmalı. Bugün 1 milyon liranın üzerinde nakit paraya ihtiyacımız var. Eski futbolcuların alacaklarını ödeyerek, trans fer yasağını kaldırmamız gerekiyor. Yoksa takıma yeni futbolcular dahil edemeyeceğiz. Bu nedenle destek istiyoruz” dedi.
Yönetime geldikleri günden bu yana gece-gündüz çalışarak Kırşehir Belediyespor’un başarısı için her türlü fedakarlıkları yaptıklarını belirten Kırşehir Belediyespor Kulübü’nün yöneticileri, kulübe ve kendilerine yönelik mesnetsiz iddia ve iftiralara karşı artık sabretmeyeceklerini, haklarını ve itibarlarını adalet önünde koruyacaklarına vurgu yaptılar.
Son günlerde takım ve kulüp hakkında iftaralar atılması üzerine harekete geçen Kırşehir Belediyespor yöneticileri, bu kişileri son kez uyardılar ve yargı yoluna başvuracaklarını ifade ettiler.
Bu arada Kırşehir Belediyespor Kulübü’nden transfer yasağı ile ilgili bir açıklama yapıldı. Kulüp’ten yapılan açıklamada, “Medyada bahsi geçen "Transfer yasağı" başlıklı haberler gerçek olmakla birlikte TFF tarafından bu yaptırımın uygulanmasının sebebi; 2018/2019 sezonunda, eski yönetim tarafından ödenmemiş futbolcu hakedişleridir, 2019/2020 sezonu itibari ile kulübümüzün hiçbir kişi ya da kimseye bir kuruş borcu yoktur, bütün ödemeler aksatılmadan yapılmaktadır. Geçmiş yönetimden alacaklarını tahsil edemeyen eski futbolcularımız, TFF'ye başvurarak bu kararın alınmasına yol açmışlardır. Ama siz taraftarlarımızdan beklentimiz müsterih olmanızdır, başkanımızın ve yönetim kurulumuzun, bu geçici durumun onarılması adına gereken gayreti ve özveriyi göstereceğinden kimsenin şüphesi olmasın.Güzel günler, çok yakında” denildi. (HABER: SALİH GÜNER)