Ligin 15. Haftasında kendi saha ve seyircisi önünde Sivas Belediyespor’u ağırlayacak Kırşehir Belediyespor, bu önemli maçın hazırlıklarını yoğun şekilde sürdürüyor. 1 Aralık Pazar günü Kırşehir Ahi Stadyumunda oynanacak olan müsabaka saat 13.30´da başlayacak. Maçı yönetecek hakemler ise bugün belli olacak.
Haftayı Ankara Demirspor deplasmanından altın değerinde puanla dönen Kırşehir Belediyespor, hafta sonunda kendi saha ve seyircisi önünde ağırlayacağı Sivas Belediyespor maçının hazırlıklarını yoğun şekilde sürdürüyor.
Ankara Demirspor karşısında ilk yarıyı 2-0 geride bırakan, ancak ikinci yarıda ortaya koyduğu mücadele ve futbolla 2-2’yi yakalayan Kırşehir Belediyespor Teknik Direktörü Taner Öcal, “İkinci yarıdaki futbolumuzun karşılığı kesinlikle galibiyetti. Ama futbolda bu tür sonular oluyor. Liderden puan aldığımız için mutluyuz. İnşallah Sivas Belediyespor’u da yenerek çıkışımızı sür-dürüp, ilk yarıyı en iyi yerde bitirmek istiyoruz” diye konuştu.
Artık ligde her takımın birbirini yenebilecek güce sahip olduğunun altını çizen Kırşehir Belediyespor Teknik Direktörü Taner Öcal, “2.Lig başlamadan önceki hazırlık maçı ve kupa maçı dahil olmak üzere ilk hafta ortaya koyduğumuz başarılı sonuçlar itibariyle herkese gerçek güzümüzü gösterdik. Tabiî ki ligin ilk haftaların ardından alınan başarılı ve başarısız sonuçlar bizleri nereye kadar taşır bilmiyordum ama şu bir gerçek ki, bizler birlik ve beraberliğimizi sağladığımız sürece hiçbir takım bizlere kafa tutamaz. Biz bu takımın başarılı olacağını belirtmiştik. Tek sıkıntımız zamandı. Bu zaman süresini hep birlikte aştık. Oluşturduğumuz kadronun bu ligde başarılı olacağını kamuoyu ile paylaşarak sadece biraz zamana ihtiyacımız olduğunu bunun içinde sabırlı olunmasını istemiştik. Şuandaki mevcut kadromuz takım olma yolunda önemli adımlar attı. Bunu takımımızın ligde oynadığımız son 2 karşılaşmadan 4 puan aldık. Son oynadığımız ve 2-0’dan geldiğimiz Ankara Demirspor maçında ortaya koyduğumuz futbol ile herkese kendimizi gösterdik. Biz sezon başında oluşturduğumuz kadronun bu ligde başarılı olacağına inandık. Spor kamuoyunun da inanmasını istedik. Bugün Kırşehir Belediyespor ligde çok koşan rakibinden daha çok mücadele eden bir takım konumuna geldi. Tabiki bu takım henüz arzu ettiğimiz düzeyde değil. Biraz daha üzerine koyacak. Çünkü takımımızın bu kapasitesi var. Önümüzde ki haftalarda Kırşehir Belediyespor daha tempolu oyun oynayan bir takım olacak. Bunu sonucunda da daha iyi neticeler alacak. Sezona başlarken kendimize bazı hedefler koyduk. Öncelikli olarak bu hedeflere ulaşmanın mücadelesi içinde olacağız. Zaten bu hedeflerimizin üzerine çıktığımızda farklı hedeflere ulaşmak için gerekli çalışmaları yapacağız. Bizler burada var olduğumuz sürece Kırşehir Belediyespor’un bayrağını yere düşürmeyeceğiz. Elbirliği ile bu takımı ve kulübü arzulanan hedeflere taşıyacağımıza inanıyorum” dedi.
Bu arada TFF 2. Lig Kırmızı Grupta 14 haftalık maç maratonu geride kalırken, zirvede kopma yok. Yeni lider Bandırmaspor olurken, Tuzlaspor ikinci sıraya, Vanspor ise altıncı sıraya yerleşti. Temsilcimiz Kırşehir Belediyespor ise zorlu Ankara Demirspor maçından 1 puan kapardı.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig kırmızı grupta 14 haftalık maraton geride kalırken, ilk devrenin bitimine ise 3 haftalık bir maraton kaldı. Geride kalan 14 haftalık maratona bakıldığında Zirve ve Play-Off potasında kopma yaşanmıyor. Küme düşme potasında ise Elazığspor’un kendini kurtarma mücadelesi aynen devam ederken, Eyüpspor’un kurtulma şansı var ama Niğde ve Karabükspor’un işi zor görünüyor. Zirve de yer alan takımlar hem Şampiyonluk hem de Play Off potasında kopmamak için kıran kırana bir mücadelelerine devam ediyor.
Grupta yaklaşık olarak 7 takımın zirve ve Play Off mücadelesi devam ediyor. İlk devre için kalan son 3 haftalık maratonda, Zirvede yer alan takımlar devreyi zirvede kapatmanın hesaplarını yapıyor. Oynanan maçlarda alınan sonuçlara bakıldığında 3 Puanlık sistemde dengelerin değişeceğini açıkça görülüyor. Çünkü grupta her takım her takımdan puan alabiliyor. Bu vesileyle maç kazanan takımlar üst sıralara bir adım daha yaklaşırken, kaybeden takımlar ise alt sıralara doğru inişe geçiyor.
Ligde kalan son 3 haftayı özellikle zirve mücadelesi veren takımlar kayıpsız kapatmanın çalışmalarını yapıyor.
Tuzlaspor, 13. Hafta maçında evinde Ankara Demirspor’a mağlup olarak koltuğu devre etmişti. Ligin 13. Haftasında lider olan Ankara Demirspor ligin 14. Haftasında Kırşehirspor’la berabere kalmasıyla, üçüncü sıraya inerek koltuğu Bandırmaspor’a devretti. İstikrarlı bir çıkışla yoluna devam eden Bandırmaspor ise ligin 14. Haftasında namağlup olarak yani grupta yenilmeyen tek takım olarak liderliği de devraldı.
Grupta 2. Sıraya Tuzlaspor otururken, son 2 hafta maçlarını kazanan Vanspor ise 6. Sıraya yerleşti. Yeni teknik kadrosuyla önce ligde 5 hafta boyunca mağlup olmayan Kastamonuspor’u ve ardından yine ligde 9 hafta mağlubiyet yüzü görmeyen Bayburtspor’u mağlup eden Vanspor zirve için varım dedi. Ligin İlk devresinin son 3 haftasında Zirve ve Play Off potasında yer alan takımlar ligi ilk 5’de tamamlamanın mücadelesini verecekler.
Zirvede yer alan özellikle Bandırmaspor, Ankara Demir, Vanspor, Kırşehirspor ve Tuzlaspor ilk devreyi ilk 3 de kapatmanın hesaplarını yaparken, orta sıralardaki takımlarda ise Play Off potasına yerleşme ve yaklaşma hesaplarını yapıyor.
Bu tabloya bakıldığında kalan son 3 haftalık maç maratonu kıran kırana geçecek gibi görünüyor. Grupta şu an itibariyle kopma yok. Bu ilk devrenin sonuna kadar devam edecek gibi görünüyor.
Ligin 15. Hafta karşılaşmaları 1 Aralık Pazar günü oynanacak. 18 Takımın mücadele edeceği ilk 3 karşılaşma saat 13.00’te başlarken, son 6 karşılaşma ise 13.30’da başlayacak.
Lider Bandırmaspor grubun güçlü ekiplerinden Ankara Demirspor’u konuk ederken, Kırşehirspor Sivas Belediyespor’u, Tuzlaspor ise Etimesgutspor’u konuk edecek. Vanspor ise deplasmanda Elazığspor’a konuk olacak.
1 Aralık Pazar günü deplasmanda Elazığspor’a konuk olacak olan Vanspor, 4 Aralık Çarşamba günü ise Ziraat Türkiye Kupası maçında bun kez İstanbul’da Süper lig takımlarından Kasımpaşaspor’a konuk olacak.
Bu maçın ardından Van’a dönecek olan kırmızı siyahlı ekip, 8 Aralık’da ise zirve hesapları yapan Tuzlaspor’u sahasında konuk edecek.
Vanspor ligin 17. Haftasında ise Kırşehir Belediyespor’la deplasmanda karşılaşarak ilk devreyi noktalayacak.
Vanspor’un maç tabloya bakıldığında 15 gün içinde ligde 3, kupada ise iki kez maça çıkmış olacak.
GRUBUN ''EN'LERİ''
**En Fazla Galibiyet : (9) Ankara Demir, Tuzla
**En Az Galibiyet : (1) Niğde, Karabük
**En Fazla Mağlubiyet : (13) Karabük
**En Az Mağlubiyet :(0) Bandırma
**En Fazla Beraberlik : (8) Etimesgut
**En Az Beraberlik (0) : Karabük
**En Çok Gol Atan Takım : (31) Bandırma
**En Az Gol Atan Takım : (6) Karabük
**En Çok Gol Yiyen Takım : (40) Karabük
**En Az Gol Yiyen Takım : (8) Tuzla
SARI KARTLAR: FATİH ÇİPLAK 53.dk (Kahramanmaraş), BATUHAN KURT 53.dk (Karabük), FEYYAZ BELEN 26.dk (Bandırma), SEÇKİN GETBAY 72.dk (Uşak), LEVENT AKTUĞ 90.dk (Uşak), BEKİR İRTEGÜN 87.dk (Sakarya), ABDULAZİZ SOLMAZ 39.dk (Sakarya), AYDIN YILMAZ 70.dk (Sakarya), ERKAN DEĞİŞMEZ 63.dk (Bodrum), EMİRHAN SUBAŞ 48.dk (Bodrum), MUHAMMET ÖZKAL 39.dk (Bodrum), YAŞAR ÇETİN 80.dk (Kırşehir), BURAK ÇOLAK 45.dk (Etimesgut), ÖMER YILDIZ 75.dk (Elazığ), AHMET DOĞAN 90.dk (Elazığ), KADİR BEKMEZCİ 43.dk (Elazığ), KADİR TAŞOĞLU 59.dk (Elazığ), HEBAT ALAN 72.dk (Elazığ), GÜRCAN GÖZÜM 63.dk (Eyüp), BERKAN BURAK TURAN 11.dk (Eyüp), MUHAMMET YEŞİL 38.dk (Eyüp), GENCAY ERTEN 46.dk (Sivas), ESER AKBAŞ 73.dk (Ergene), MUHAMMET RAŞİT YÖNDEM 51.dk (Ergene), SERKAN YILDIZ 46.dk (Ergene), BARAN IŞIK 53.dk (Ergene)
14.HAFTANIN SONUÇLARI: PİSERRO KAHRAMANMARAŞSPOR 1-0 KARDEMİR KARABÜKSPOR, ETİMESGUT BELEDİYESPOR 1-1 BİREVİM ELAZIĞSPOR, EYÜPSPOR 0-2 GMG KASTAMONUSPOR, ANKARA DEMİRSPOR 2-2 KIRŞEHİR BELEDİYE SPOR, SİVAS BELEDİYE SPOR 0-2 TUZLASPOR A.Ş. , VAN SPOR FUTBOL KULÜBÜ 2-0 BAYBURT ÖZEL İDARE SPOR, UŞAK SPOR A.Ş.1-3 BANDIRMASPOR, BODRUM BELEDİYESİ BODRUMSPOR 1-1 SAKARYASPOR A.Ş. , ERGENE VELİMEŞE SPOR 2-0 NİĞDE ANADOLU FK
15.HAFTANIN PROGRAMI: PİSERRO KAHRAMANMARAŞSPOR - BODRUM BELEDİYESİ BODRUMSPOR, BİREVİM ELAZIĞSPOR - VAN SPOR FUTBOL KULÜBÜ, BAYBURT ÖZEL İDARE SPOR – EYÜPSPOR, KIRŞEHİR BELEDİYE SPOR - SİVAS BELEDİYE SPOR, KARDEMİR KARABÜKSPOR - ERGENE VELİMEŞE SPOR, NİĞDE ANADOLU FK - UŞAK SPOR A.Ş. , TUZLASPOR A.Ş. - ETİMESGUT BELEDİYESPOR, GMG KASTAMONUSPOR - SAKARYASPOR A.Ş. , BANDIRMASPOR - ANKARA DEMİRSPOR
KIRŞEHİR BELEDİYESPOR’UN KALAN MAÇLARI
15.HAFTA: 1 Aralık Pazar: Kırşehir Belediyespor-Sivas Belediyespor
16.HAFTA: 8 Aralık Pazar: Etimesgut Belediyespor-
17. HAFTA: 15 Aralık Pazar: Kırşehir Belediyespor-Vanspor
KIRŞEHİR BELEDİYESPOR VE RAKİPLERİN KALAN MAÇLARI
15.HAFTA: Kardemir Karabükspor-Ergene Velimeşe, Birevim Elazığspor-Vanspor FK, Kahramanmaraşspor A.Ş.-Bodrum B. Bodrum, Tuzlaspor A.Ş.-Etimesgut Belediye, Bandırmaspor Baltok-Ankara Demirspor, Bayburt Özel İdare Spor-Eyüpspor, Niğde Anadolu FK-Utaş Uşakspor A.Ş., Kırşehir Belediye Spor-Sivas Belediye Spor, Kastamonuspor 1966-Sakaryaspor A.Ş.
16.HAFTA: Kastamonuspor 196-Bayburt Özel İdare, Etimesgut Belediyespor-Kırşehir Belediye, Eyüpspor-Birevim Elazığspor, Sakaryaspor A.Ş.-Kahramanmaraşspor, Sivas Belediye Spor-Bandırmaspor Baltok, Vanspor FK-Tuzlaspor A.Ş., Ankara Demirspor-Niğde Anadolu FK, Ergene Velimeşe Spor-Bodrum B.Bodrum, Utaş Uşakspor A.Ş.-Kardemir Karabük.
17.HAFTA: Kardemir Karabükspor-Ankara Demirspor, Kahramanmaraşspor A.Ş.-Ergene Velimeşe, Birevim Elazığspor-Kastamonuspor 1966, Tuzlaspor A.Ş.-Eyüpspor, Bayburt Özel İdare Spor-Sakaryaspor A.Ş., Bandırmaspor Baltok-Etimesgut Belediye, Niğde Anadolu FK-Sivas Belediye Spor, Kırşehir Belediye Spor-Vanspor FK, Bodrum B. Bodrumspor-Utaş Uşakspor A.Ş. (HABER: SALİH GÜNER)