Kırşehir kamuoyundan Petlas’a çağrı:
“Kırşehir Belediyespor’u da unutmayın…”

Türkiye'nin ilk ve tek yerli ve milli lastik üreticisi Petlas'ın TFF. 2. Lig ekiplerinden Kırşehir Belediyespor’a her zaman destek verip, yanında olması gerektiği ifade edildi.
Geçtiğimiz hafta yapılan olağanüstü genel kurul sonucu başkanlığa seçilen Mustafa Bulut, takımın başına Teknik direktör olarak Gürses Kılıç’ı getiren ve zirveden kopmayan ve gözü hep üst sıralarda olan bir takım kuracaklarını belirten Kırşehir Belediyespor Başkanı Mustafa Bulut iç ve dış transfer çalışmalarını sürdürürken, sosyal medyadaki bir grup Kırşehirli transfer çalışmalarına başlayan Kırşehir Belediyespor’un yeni sezonda güçlü ve kaliteli bir takım kurmak için kolları sıvadığını, ancak maddi zorluklar yaşadığına dikkat çekilerek Kırşehir’deki kamu kurum ve kuruluşlarının dışında, bu şehirde faaliyet gösteren şirket ve fabrika yöneticilerinden de katkı beklediklerini ifade ettiler.
Kırşehir’de kurulu bulunan, ülke ve Kırşehir ekonomisine büyük katkılar sağlayan Petlas’ın Kırşehir Belediyespor başta olmak üzere diğer spor kulüplerine de vermesini beklediklerini ifade eden Kırşehir kamuoyu “Gün Kırşehirspor'a sahip çıkma günüdür” diyerek yaptıkları ortak açıklamada şunları söylediler:
“Kırşehir için olmazsa olmaz bir kuruluş olan Petlas Lastik Fabrikası’nın özellikle bu sezon Bölgesel Amatör Lig’de şampiyonluk hedefleyen Kırşehir Belediyespor’a da sponsor olmasını ve maddi desteklerini esirgememesini istiyoruz. Geçmiş yıllarda amatör ligde mücadele eden Kırşehir Petlasspor vardı. Petlas yönetimi bu takımı şampiyon yaparak Kırşehir’e bırakmışlardı. Bu yıl da böyle bir sponsorluk desteği ile bunun yapılmasına katkı sunabilirler. Ayrıca binlerce işçi çalıştıran özel sektörün de Kırşehir’de bir spor kulübü kurmasını bekliyoruz. Gün, bu şehirde kazandığını yine bu şehrin evlatlarıyla paylaşma günüdür. Kırşehir’de faaliyet gösteren ve binlerce insana iş ve aş veren başarılarıyla Kırşehir halkının göğsünü kabartan, yaptığı yeni yatırımlarla her geçen gün büyüyüp gelişen Petlas bizler için, Kırşehir ve ülkemiz için olmazsa olmazdır. Bugüne kadar TFF Süper Ligde yer alan 17 takıma reklam sponsorluğu, A Milli Basketbol Takımı resmi sponsorluğu, Pınar Karşıyaka Basketbol Takımı sponsorluğu gibi desteklerde bulunan kurumunuzun Kırşehirspor'a da destek olmasını istiyoruz. Karar alıcılara şu hususları hatırlatmak isteriz; global tarzda sponsorluk anlaşmalar yapan dev bir firmanın ismiyle özdeşleştiği şehrin futbol takımına destek olmaması marka değerini olumsuz etkilemektedir. Dünyanın dört bir yanındaki Kırşehirliler olarak sizlerden isteğimiz daha önce başarılı bir şekilde uygulanan sponsorluk modelinin tekrar yürürlüğe konulması veya alternatif sponsorluk modellerinin hayata geçirilmesidir. Kısıtlı imkanlarla taraftardan alınan desteklerle geçtiğimiz sezon play-off'un kıyısından dönen takımız inanıyoruz ki sizlerin desteği ile üst liglerde arzu edilen yerlere gelecektir. Bizler taraftar olarak üzerimize düşen her türlü fedakârlığı fazlasıyla yerine getirmekteyiz. Bu amaç uğrunda gecemizi gündüzümüze katmaya hazırız. Gelin bu yükü beraber paylaşalım. Bu şirin şehrin takımını el ele zirveye taşıyalım. Unutmayın, başka Kırşehir, başka Kırşehirspor yok...”
Öte yandan daha başarılı bir takım kurmak için gece gündüz çalıştıklarını belirten Kulüp Başkanı Mustafa Bulut, “Ekonomisi düzgün olmayan bir takım ne kadro kurarsa kursun, kimi alırsa alsın sonuç büyük bir hüsrandır. Haliyle biz her tarafta büyük bir mücadele vererek Kırşehir Belediyesporluları mutlu etmek için uğraşıyoruz. İnşallah o güzelim takımın 50 yıldır büyük emeklerle bugünlere gelen bu camianın mutlu olacağı bir sezonu birlikte yaşarız. Buna inanın, buna destek verin, etrafınızda olan herkesi bu konuda Kırşehirspor kulübüne sahip çıkmaları için motive edin. Bu sene kenetlenme senemiz olsun. Anlık kırgınlıklar yaşamayalım. Bu işe bir sezonluk bakalım. Çok iyi başlayabiliriz ama arada bazı sorunlar olabilir. Kötü başlayabiliriz çok çok iyi gidebiliriz. Bazı aksaklıklar yaşanabilir. Haftalık bu işlere bakmayın. Taş üstüne taş koyarak güzel bir inşa ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Biz eminiz ve Kırşehirspor’un uzun güzel bir yıl yaşayacağından sizlerin de emin olmasını istiyoruz. Kırşehirspor’un bu sene iyi işler, güzel işler yapması için yönetim olarak gereğini yapacağımıza söz veriyoruz. Ama büyük Kırşehirspor taraftarından da söz istiyoruz. Kırşehirspor sizindir. Hep birlikte bu takıma sahip çıkalım ve el ele kol-kola vererek PTT 1.Ligi’ne çıkalım” dedi.
Son olarak Tuzlaspor’da çalışan ve geçtiğimiz hafta yeşil-beyazlı renklere bağlayan imzayı atan tecrübeli teknik adam Gürses Kılıç, “Kırşehir Belediyespor hedefleri olan İç Anadolu bölgesinin güzide ekiplerinden biri. Burada başarılı olacağımıza yürekten inanıyorum” açıklamasında bulundu.
Hedefleri doğrultusunda başarı çıtasını yükseltmek için Kırşehir Belediyespor’un kendisi için tam aradığı bir kulüp olduğunu söyleyen Gürses Kılıç, “Başkanımız ve yönetim kurulundaki arkadaşlarla birlikte koşan, mücadele eden bir takım kurup, Kırşehir’i bu ligte en iyi şekilde mücadele etmesi için çalışacağız. Bizim önceliğimiz transfer edeceğimiz futbolcuların genç ve yetenekli olmasıdır. 23-27 yaşları önceliğimiz olacak. Elbette iki-üç tane de 30-31 yaşlarında tecrübesiyle ağabeylik yapacak futbol olabilir. Bütün bunları bizim ve yönetimimizle oluşturacağımız havuz içinde değerlendirip, transferlerimizi gerçekleştireceğiz. Bizim şu futbolcu, ya da bu futbolcu olacak diye bir talebimiz olmayacak. Biz yönetimle birlikte oturacağız, çalışacağız, kulübün şartlarına uyan, takımımıza katkı sağlayacak futbolcuları kadromuza dahil edeceğiz. İnşallah el birliği ile çok çalışarak Kırşehir’in ismini bu ligte başarıyla temsil edeceğiz. Belirlediğimiz program dahilinde transfer çalışmalarımızı tamamlayıp, lig hazırlıklarımıza başlayacağız. Kadromuzda görmek istediğimiz pek çok futbolcu ile görüşmelerimiz oldu. Onları Kırşehir’e davet ettik. Yönetim oturup, görüşecek ve anlaşma sağlanırsa mukavele imzalayıp, renklerimize bağlayacağız” dedi. (HABER: SALİH GÜNER)