Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Kırmızı Grupta 2’nci yarı Çarşamba günü oynanacak olan 10 karşılaşmayla kaldığı yerden devam edecek. İlk yarıyı 33 puanla 5’nci sırada tamamlayan Kırşehir Belediyespor, Ligin 20’nci haftasında kendi sahasında Turgutluspor ile karşı karşıya gelecek.
Ahi Stadyumunda oynanacak olan karşılaşma saat 13.00’da başlayacak. Yeşil-beyazlı ekibimiz zorlu karşılaşmanın hazırlıklarına dün yaptığı tek antrenmanla devam etti. 
Kırşehir Belediyespor Antalya kampından sonra Kırşehir’e dönerek Çarşamba günü Turgutluspor ile oynayacağımız müsabaka için Güneykent tesislerinde hazırlık çalışmalarını sürdürüyor.
TFF 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden ve sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan Kırşehir Belediyespor, ligin ilk yarısında oynadığı karşılaşmalarda istediği kritik puanla kaybedip ilk yarıyı 33 puanla tamamlamıştı. 
Devre arası kampını Antalya’da yaptıktan sonra şehrimize dönen ve Güneykent Tesisleri’nde Turgutluspor maçının hazırlıklarını sürdüren Teknik Direktör Ercüment Coşkundere, yönetiminde sürdüren yeşil-beyazlı ekibimizde moraller oldukça yerinde.
Antalya’da 12 gün süren kampın oldukça iyi geçtiğini ifade eden Coşkundere, “Çarşamba günü başlayan 2’nci devrede oldukça zorlu ve çekişmeli maçlar oynanacak. Gerçekten çok iyi bir takım olduk ve play-off hedefimizi sonuna kadar sürdürmek istiyoruz. Bizler teknik ekip olarak işimize bakacağız. Çekinmeden sahada en iyi şekilde mücadelemizi ortaya koyacağız. 27 Ocak Çarşamba günü kendi sahamızda oynayacağız Turgutluspor maçını kazanarak ikinci yarıya güzel bir başlangıç yapmak istiyoruz.  Artık tek düşüncemiz var o da galibiyet, bütün çalışmalarımızı o yönde yapacağız. Turgutluspor bu ligin güçlü ekiplerinden biri. İlk yarıyı iyi bir noktada bitirdiler. Gerçekten zor bir karşılaşma olacak. İnşallah o maçı kazanarak 2’nci yarıya moralli başlamak istiyoruz.” şeklinde konuştu.
Yeşil-beyazlı temsilcimiz 27 Ocak çarşamba günü kendi evinde Turgutluspor ile karşı karşıya gelecek. Ligin ikinci yarısında karşılaşacağımız Turgutluspor ile ilk yarının ilk maçında deplasmanda ekibimiz Kırşehir Belediyespor karşı karşıya gelmiş ligin ilk maçı olan bu müsabakada as oyuncularımızdan çoğunluğu koronavirüse yakalandığı için yedek ağırlıklı çıktığı maçta 90+5’te yediği golle sahadan 1-0’lık skorla mağlup ayrılmıştı.
Tüm bu olumsuz koşullara rağmen sahadan yenik ayrılmamız değil Turgutlu sporun sahasında sporcularımıza,  teknik ekibimize ve yönetimimize yapılan ağıza alınamayacak küfürlü saldırıları ve saha içerisindeki oyuncularımıza yapılan fauller ile ahlaksız tavırlar kesinlikle tasvip edilecek sportmenlikle alakalı bir durum değildi. Tüm bunları göz önüne aldığımızda Kırşehir Belediyespor taraftarı takımlarının Turgutluspor’u sadece yenmelerini istemiyor onları sahamızda farklı bir şekilde hezimete uğratarak cevabı sahada vermelerini evlerine o şekilde göndermelerini istiyor. Bu doğrultuda Kırşehir ekibi çalışmalarını Güneykent’te sürdürdü.
Güneykent Saha’sında yapılan çalışmaya tüm futbolcular katılırken, Teknik Direktör Ercüment Coşkundere yönetiminde yapılan çalışma ısınma hareketleri 5’e 2 çalışması ve tempolu koşular ile başladı.
Tempolu koşuların ardından pas yüzdesini artırmaya yönelik yapılan çalışmada dar alanda tek pas ve kontrol pas olarak taktik çalışma yapıldı.
Yeşil-Beyazlılar idmanın son 20 dakikasını taktik ağırlıklı yaptığı maçla sona erdi.
Yeşil-beyazlı futbolcular Turgutluspor maçı hazırlıkları çerçevesinde dün yapılan idmanın ardından şut ve gol çalışması yaptı.
Kırşehir temsilcisi Ege ekibiyle oynayacağı maçta gol sıkıntısı yaşamamak için dün yapılan idmanın sonlarında gol ve şut çalışması yapıldı. Dün yapılan şut ve gol çalışmasının ilk bölümünde hareketli, ikinci bölümünde ise duran toplarla kalelere şut attılar. Şut çalışmasından sonra yan top çalışmasına geçildi.  
Dün Güneykent gerçekleştirilen antrenman yaklaşık 1 buçuk saat sürerken, futbolcuların bir hayli neşeli oldukları görüldü.
Kırşehir Belediyespor yarın yapacağı taktik ağırlıklı idman Çarşamba günü Ahi Stadyumunda karşılaşacağı Turgutluspor maçının hazırlıklarını tamamlayacak ve kampa girecek.
BU 5 MAÇTA HEDEF 13 PUAN
Her maçın ayrı bir önemi olacağı 2’nci yarıda özellikle ilk 5 maçta yeşil-beyazlı temsilcimiz zirveye oynayan takımlarla karşılaşacak. Bu nedenle temsilcimiz Kırşehir Belediyespor için 2’nci yarıdaki ilk 5 maçlık bu periyot zirve yolunda hayati önem taşıyacak. Bu süreçte toplanacak her bir puan Kırşehir Belediyespor’un Play-Off’u garantilemesi ve şampiyonluğa adım adım yaklaşması adına hanesine artı olarak yazılacak. 
Yeşil-beyazlı ekibimiz, ortada alınmayı bekleyen 15 puanı var. Bu 5 maçta hedefi 13 puan toplamak. Yani 4 galibiyet 1 beraberlik hedefliyor. Yeşil-beyazlı ekibimiz Bu rakamlara ulaştığı takdirde temsilcimiz, zirve yolunda çok önemli virajları geride bırakmış olacak.
Aksi durumda ise sıkıntılı bir lig sürecine girilecek. Çünkü sonraki haftalarda oynanacak rakiplerin büyük bir bölümü, ya Play-Off’u kovalayan, ya da Play-Off’ta tutunmaya çalışan takımlar olacak. Haliyle Kırşehir ekibinin bu maçlarda işi çok zor olacak.
Öte yandan, Kırşehir Belediyespor ilk yarıda bu 5 maçlık bu süreçte 2 galibiyet, 1 beraberlik, 2 yenilgiyle 7 puan toplamıştı. (HABER: SALİH GÜNER)