Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Kırmızı Grupta mücadeleye 29’uncu haftada oynanan 10 karşılaşmayla devam edildi. Ligin 29’uncu haftasını temsilcimiz Kırşehir Belediyespor ve lider Eyüpspor 1 puanla kapatırken, Vanspor ile Kırklarelispor ise galibiyetlerle kapattı. 
TFF 2’nci Lig Kırmızı Grupta 29’uncu hafta oynanan 10 karşılaşmayla tamamladı. Toplam 28 gol filelerle buluşurken, bu 10 karşılaşmayı 6 ev sahibi, 1 deplasman takımı kazanırken, 3 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.
Geçtiğimiz hafta sahasında Pazarspor’u yenerek 3 maçlık galibiyet özlemini sonlandırıp, Play-Off yolunda kritik bir galibiyet alan temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, Ligin 29’uncu haftasında deplasmanda karşılaştığı ve penaltı kaçırdığı maçta Sakaryaspor’a karşı beraberliği son dakika golüyle kurtardı. Bu sonucun ardından haftayı 1 puanla kapatan yeşil-beyazlı ekibimiz puanını 50 yapıp haftayı 5’inci sırada tamamladı. Puanını 53’e çıkaran Sakaryaspor ise haftayı yine 3’üncü sırada tamamladı.
Şampiyonluk için artık geri sayıma başlayan lider Eyüpspor, kendi sahasında karşılaştığı Serik Belediyespor’la 1-1 berabere kalarak puanını 69 yaptı. Bu sonucun ardından en yakın rakibine 16 puan fark atan Eyüpspor, 29’uncu haftayı 69 puanla yine lider olarak tamamladı. Play-Off şansı oldukça uzakta görülen Serik Belediyespor ise bu beraberliğin ardından puanını 40 yapıp haftayı 10’uncu sırada bitirdi.
Vanspor, Play-Off iddiası yolunda çok önemli bir galibiyet daha aldı. 2 hafta önce kendi sahasında Kırşehir Belediyespor’a kaybedip üst üste 3’üncü yenilgisini alan Kırmızı-siyahlı ekip son 2 haftada 6 puan toplayarak çıkışını sürdürdü. Vanspor, Ligin 29’uncu haftasında sahasında konuk ettiği Pendikspor’u 2-0’lık skorla yenerek puanını 53’e çıkarıp haftayı 2’nci sırada tamamladı. Ligde hiçbir iddiası kalmayan Pendikspor ise bu sonucun ardından 36 puanda kalıp haftayı 13’üncü sırada tamamladı.
Kırklarelispor’un çıkışı bu haftada devam etti. Deplasmanda Kırşehir Belediyespor’u 3-2’lik skorla yendikten sonra oynadığı 4 maçtan galibiyet çıkaran Kırklarelispor, bir anda Play-Off potası içine girdi. Yeşil-beyazlılar, Ligin 29’uncu haftasında sahasında konuk ettiği düşme hattında yer alan Elazığspor’u 2-1’lik skorla yenerek puanını 50 yapıp bir anda 4’üncü sıraya kadar yükseldi. Düşme hattından uzaklaşamayan Elazığspor ise bu sonucun ardından 23 puanda kalıp haftayı 19’uncu sırada yer buldu.
Türkiye Futbol Federasyonu 2.Lig Kırmızı Grupta mücadele eden temsilcimiz Kırşehir Belediyespor'un bir anda Play-Off yolunda ciddi rakiplerinden biri haline gelen Başkent ekibi Etimesgut Belediyespor, Taner Öcal'ın gelmesiyle muhteşem bir seri yakaladı. Etimesgut Belediyespor, Kırşehir Belediyespor ile sahasında berabere kaldıktan sonra çıktığı 8 maçın tamamını kazandı.
Taner Öcalan ekibi Perşembe günü kendi sahasında karşılaştığı Sivas Belediyespor'u 2-0'la geçerek puanını 49 yapıp haftayı 7'nci sırada tamamladı. Sahadan mağlubiyetle ayrılan Sivas Belediyespor ise 36 puanda kalarak haftayı 14’üncü sırada bitirdi.
Turgutluspor’un Play-Off yolunda puan kaybetmeye devam ediyor. Ege temsilcisi deplasmanda konuk olduğu Kastamonuspor’la 1-1 berabere kalarak çok önemli 2 puanı bırakarak haftayı 48 puanla 8’inci sırada tamamladı. Bu sonucun ardından puanını 30 Kastamonuspor ise haftayı 17’nci sırada kaldı.
Ligin rahat ekiplerinden Mersin temsilcisi Tarsus İdmanyurdu, kendi sahasında konuk ettiği Bayburt Özel İdarespor’a 2-1’lik skorla mağlup olarak 39 puanda kalıp haftayı 11’inci sırada tamamladı. Düşme hattından uzaklaşan Bayburt Özel İdarespor ise bu kritik galibiyetin ardından puanını 33 yapıp haftayı 15’inci sırada yer aldı.
Pazarspor 10 hafta sonra galibiyetle tanıştı. Karadeniz temsilcisi kendi sahasında konuk ettiği Mamak FK’ya gol olup yağdığı maçta rakibini 6-1 gibi farklı bir skorla mağlup ederek puanını 38 yapıp haftayı 12’nci sırada tamamladı. Başkent temsilcisi Mamak ise bu farklı yenilginin ardından 24 puanda kalarak 29’uncu haftayı 18’inci sırada tamamladı.
Haftanın son karşılaşmasında ise 1922 Konyaspor ile Karabükspor karşı karşıya geldi. Mücadeleyi 2-0’lık skorla 1922 Konyaspor kazandı. Konya ekibi bu galibiyetin ardından puanını 30 yapıp haftayı 17’nci sırada tamamlarken, Karabükspor ise bu sonucun ardında ligden düşen ilk ekip oldu.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Kırmızı Grupta mücadeleye 30’uncu haftada oynanacak olan 10 karşılaşmayla devam edilecek. Ligin 30’uncu haftasında temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, kendi sahasında Karacabey Belediyespor ile karşı karşıya gelecek. (HABER: SALİH GÜNER)