Yeşil-beyazlı ekibimizin son iki maçını kazandı ve puan cetvelinde 10. sıraya yükseldi

KIRŞEHİR BELEDİYESPOR PLAY-OFF’A UMUTLANDI

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Beyaz Grupta mücadele eden Kırşehir Belediyespor, 6 futbolcusunu kadro dışı bırakmasının ardından adeta kendine geldi. Önce grubunun güçlü ekiplerinden olan ve play-off hedefleyen Ankara Demirspor’u deplasmanda 3-2 yenerek 8 hata sonra galibiyet hasretine son verdi, sonra evinde Eskişehirspor’u 2-0 yenerek play-off umutlarını yeniden yeşertti.

Grupta 35’inci hafta maçları hafta sonunda oynanan birbirinden zorlu 8 karşılaşmayla devam edildi. Bucaspor ile Erzincanspor’un maç yapmadan bay olarak geçtiği 35’inci haftada temsilcimiz Kırşehir Belediyespor başta olmak üzere zirve hattında yer alan takımlardan Tarsus İdmanyurdu, Ispartaspor ve Karacabey Belediyespor haftayı 3 puanla kapattı. Şampiyon Pendikspor ise ligin bitmesi için gün sayıyor.

Türkiye Futbol Federasyonu 2’nci Lig Beyaz grupta 35’inci hafta maçları tamamlandı. 8 karşılaşmanın oynandığı 35’inci haftada fileler 13 kez ağlarla buluştu. Bu 8 karşılaşmanın 4’ünü ev sahibi, 2’sini deplasman takımı kazanırken, 2 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

Geçtiğimiz hafta deplasmanda Ankara Demirspor’u 3-2’lik skorla mağlup ederek 8 maçlık galibiyet özlemini sonlandıran Kırşehir Belediyespor galibiyet serisine bu haftada devam etti. Kendi sahasında ligden düşen Eskişehirspor’u konuk eden yeşil-beyazlı temsilcimiz, ilk yarıda bulduğu gollerle sahadan 2-0’lık skorla galip ayrıldı ve puanını 43 yaptı ve haftayı 10’uncu sırada tamamladı. 22 puanda kalan Eskişehirspor ise haftayı son sırada kaldı.

Pendikspor ligin bitmesi için gün sayıyor. Şampiyonluğunu haftalar önce tescilleyen İstanbul ekibi kendi sahasında Şanlıurfaspor’u 2-0’la geçti ve puanını 70 yapıp liderliğini sürdürdü. Şanlıurfaspor ise bu sonucun ardından 40 puanda kaldı ve haftayı 12’nci sıraya indi.

Tarsus İdmanyurdu’nun inanılmaz çıkışı devam ediyor. Bir ara küme düşme hattında yer alan ve Kırşehir Belediyespor’u yendikten sonra çıktığı 7 maçtan da galibiyetle ayrılan Mersin temsilcisi, hafta sonu sahasında Play-Off hattında yer alan Amedspor’u konuk etti. Mücadelenin 90 dakikalık bölümünü 2-0’lık skorla taçlandıran sarı-lacivertli ekip puanını 52 yapıp 2’nci sıraya yükseldi. Bu yenilginin ardından 50 puanda kalan Amedspor ise haftayı 4’üncü sırada tamamladı.

Play-Off hattında yer alan ekiplerden olan Ispartaspor kendi sahasında Pazarspor engelini tek golle geçerek puanını 52 yaptı ve 35’inci haftayı 3’üncü sırada tamamladı. Ligde düşme hattında yer alan Pazarspor ise bu sonucun ardından 32 puanda kalıp haftayı 15’inci sırada bitirdi.

Karacabey Belediyespor, play-off yolunda kritik bir haftada kritik bir galibiyet aldı. Deplasmanda Uşakspor’a konuk olan Bursa temsilcisi 3 puanı 3 golle alarak galibiyet sayısını 15’e çıkardı ve haftayı 47 puanla 5’inci sırada tamamladı. Kendi sahasında farklı mağlup olan Uşakspor, ligdeki 11’inci yenilgisini alıp 38 puanda kalıp haftayı 14’üncü sırada tamamladı.

Play-Off hattından kopmak istemeyen Kırklarelispor deplasmanda küme düşme hattında yer alan Akhisarspor’a konuk oldu. Mücadele başladığı gibi 0-0 sona erdi. Bu sonucun ardından Play-Off yarışında ağır bir yara alan Kırklarelispor 35’inci haftayı 46 puanla 7’nci sırada tamamladı. Akhisarspor ise 30 puanla haftayı 16’ncı sırada tamamladı.

Geçtiğimiz hafta kendi sahasında temsilcimiz Kırşehir Belediyespor’a yenilerek play-off yarışı içinde kritik bir yenilgi alan Başkent temsilcisi Ankara Demirspor, bu haftada puan kaybı yaşadı. Başkent temsilcisi deplasmanda karşılaştığı Nazili Belediyespor’la 1-1 berabere kaldı ve 2 maçta 5 puan kaybı yaşadı. Bu sonucun ardından Ankara Demirspor haftayı 46 puanla 8’inci, Nazilli Belediyespor ise 42 puanla 11’inci sırada tamamladı.

Alt sıralarda yer alan Zonguldakspor, kümede kalma adına çok kritik bir galibiyet aldı. Deplasmanda 1922 Konyaspor’a konuk olan Batı Karadeniz temsilcisi mücadeleyi 1-0 kazanarak puanını 38 yapıp 13’üncü sıraya yükseldi. 1922 Konyaspor için tehlike çanları çalmaya başladı. Yeşil-beyazlı ekip 35’inci haftayı 29 puanla 17’nci sırada tamamladı.

TFF 2’nci Lig Beyaz Grupta mücadeleye 36’nci haftada oynanacak olan 8 karşılaşmayla devam edilecek. Ankara Demirspor ile Tarsus İdmanyurdu’nun maç yapmadan bay olarak geçeceği 36’ncı haftada temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, Pazar günü deplasmanda Karacabey Belediyespor’la karşı karşıya gelecek. (HABER: SALİH GÜNER)