TFF 2’nci Lig Kırmızı Grupta 23’üncü hafta Cumartesi ve Pazar günü oynanan 10 karşılaşmayla devam edildi. Ligin 23’üncü haftasında sürpriz sonuçlar alınırken, lider Eyüpspor yine puan kaybetti. Bu puan kaybı başta Kırşehir Belediyespor olmak üzere zirveye oynayan takımlara yaradı. Yeşil-beyazlı ekibimiz Eyüpspor’un sahasında Bodrumspor ile berabere kalmasının ardından 1922 Konyaspor’u deplasmanda mağlup ederek liderle arasındaki puan farkı 10’a düştü.
2’nci Lig Kırmızı Grupta 23’üncü hafta maçları sona erdi. Cumartesi ve Pazar günü oynanan 10 karşılaşmada 22 gol filelerle buluştu. Bu 10 karşılaşmayı 5 ev sahibi, 2 deplasman takımı kazanırken, 3 karşılaşma ise golsüz beraberlikle sonuçlandı.
Ligde yoluna emin adımlarla devam eden Kırşehir Belediyespor, zirve mücadelesi verdiği şu dönemde her maç zor geçecek. Yeşil-beyazlı ekibimiz Cumartesi günü Eyüpspor’un sahasında Bodrumspor ile berabere kalmasının ardından Pazar günü deplasmanda oynayacağı 1922 Konyaspor maçı büyük önem arz etti. Kırşehir Belediyespor mutlak galibiyet parolasıyla çıktığı maçta kapanan ve sert savunma yapan rakibi karşısında mücadeleyi Üstün Bilgi’nin attığı golle 1-0 kazanarak puanını 43 yapıp haftayı 3’üncü sırada tamamladı. Kendi sahasında Kırşehir Belediyespor’a tek golle kaybeden 1922 Konyaspor ise bu sezon 12’nci yenilgisini alarak 23 puanda kalıp 23’üncü haftayı 15’inci sırada tamamladı.
23’üncü haftanın açılış maçında, Ligin lideri Eyüspor ile son haftaların formda takımı Bodrumspor karşı karşıya geldi. Mücadelede her ekibin gol çabaları sonuçsuz zorlu 90 dakika başladığı gibi 0-0 sona erdi. Ligin liderin Eyüpspor, 5’inci beraberliğini alarak puanını 53 yaptı. Bu sonuç Kırşehir Belediyespor’a yaradı. Yeşil-beyazlı temsilcimiz güçlü rakibi karşısında puan farkını 10’a düşürdü. Bu sonucun ardından Eyüpspor 53 puanla haftayı yine lider olarak tamamlarken, Bodrumspor 39 puanla haftayı 6’ncı sırada bitirdi.
Şampiyonluğun güçlü adaylarından Vanspor haftayı kayıpsız geçti. Kırmızı-siyahlılar, kendi sahasında konuk ettiği Pazarspor’u 3-0’lık net bir skorla mağlup etmeyi başardı. Bu sonucun ardından Vanspor puanını 46 yapıp haftayı 2’nci sırada tamamladı. Ligdeki 9’uncu yenilgisini alan Pazarspor ise 34 puanda kalarak 23’üncü haftayı 9’uncu sırada tamamladı.
Kendi sahasında ligin düşme hattında bulunan ekiplerinden Elazığspor’u konuk eden Turgutluspor, hem kazanarak Play-Off iddiasını sürdürdü, hem de rakiplerinin kazandığı haftada puan farkının kapanmamasını sağladı. Maçı 3-1’lik skorla kazanan Ege temsilcisi ligdeki 14’üncü galibiyetini alarak puanını 42 yapıp haftayı 4’üncü sırada tamamladı. Bu yenilginin ardından 21 puanda kalan Elazığspor ise 23’üncü haftayı 18’inci sırada tamamladı.
Sakaryaspor’un düşüşü devam ediyor. Ligde oynadığı 5 maçta 1 galibiyet, 4 beraberlik alan yeşil-siyahlılar, Play-Off hattından yavaş yavaş uzaklaşmaya başladı. Son oynadığı maçta deplasmanda Kırklarelispor ile berabere kalarak 23’üncü haftayı 41 puanla 5’inci sırada tamamladı. Sahasında Sakaryaspor ile 0-0 berabere kalan Kırklarelispor ise puanını 38 yapıp haftayı 7’nci sırada tamamladı.
Play-Off hattından iyice uzaklaşan Serik Belediyespor, kendi sahasında Sivas Belediyespor’u 2-0’lık skorla mağlup ederek umutlarını ilerleyen haftalara bıraktı. Maçı 2 golle kazanan Akdeniz temsilcisi puanını 35 yapıp 8’inci sıraya yükseldi. Ligdeki 8’inci yenilgisini alan Sivas Belediyespor ise 27 puanda kalarak 23’üncü haftayı 13’üncü sıraya indi. 
Ligin orta sıralarında yer alan Tarsus İdmanyurdu Pazar günü sahasında ağırladığı Karacabey Belediyespor’u gol düellosu şeklinde geçen maçın sonunda 3-2 yenerek puanını 33 yapıp 23’üncü haftayı 10’uncu sırada tamamladı. Bu yenilginin ardından 27 puanda kalan Karacabey Belediyespor ise haftayı 14’üncü sırada geçti.
Kırşehir Belediyespor’un eski Teknik Direktörü Taner Öcal’ın takıma gelmesiyle son 2 maçını kazanan Etimesgut Belediyespor, düşme hattından yavaş yavaş uzaklaşmaya başladı. Başkent temsilcisi Pazar günü kendi sahasında konuk ettiği Pendikspor’u 3-1’lik skorla yenerek puanını 31’e çıkarıp 23’üncü haftayı 11’inci sırada tamamladı. Son 3 maçını kazanan Pendikspor ise Etimesgut Belediyespor deplasmanından eli boş dönmesinin ardından 29 puanda kalarak haftayı 12’nci sırada tamamladı.
Düşme hattını yakından ilgilendiren maçta Bayburt Özel İdarespor, deplasmanda ligin küme düşen ilk takımı olan Kardemir Karabükspor ile karşılaştı. Mücadeleyi 3-0’lık net bir skorla kazanan Bayburt Özel İdarespor puanını 23 yapıp haftayı 16’ncı sırada tamamladı. 2 puanda kalan Karabükspor ise haftayı yine son sırada kaldı.
23’üncü haftanın son karşılaşmasında ise yine küme düşme hattını yakından ilgilendiren bir karşılaşma oynandı. Kastamonuspor sahasında konuk ettiği Başkent temsilcisi Mamak FK ile golsüz berabere kaldı. Bu sonucun ardından Mamak 23 puanla haftayı 17’nci, 21 puanla Kastamonuspor ise 19’uncu sıraya inerek ligten düşme korkusu yaşamaya başladı.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Kırmızı Grupta 24’üncü hafta maçları 18 Şubat Perşembe günü oynanacak olan 10 karşılaşmayla devam edilecek. Ligin 24’üncü haftasında temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, Ahi Stadyumunda lider Eyüpspor ile karşı karşıya gelecek.
23.HAFTANIN TOPLU SONUÇLARI: 1922 Konyaspor-Kırşehir Belediyespor: 0-1, Eyüpspor-Bodrumspor: 0-0, Serik Belediyespor-Sivas Belediyespor: 2-0, Turgutluspor-Tetiş Yapı Elazığspor: 3-1, Kardemir Karabükspor-Bayburt Özel İdarespor: 0-3, Tarsus İdmanyurdu-Karacabey Belediyespor: 3-2, Kastamonuspor-Mamak FK: 0-0, Kırklarelispor-Sakaryaspor: 0-0, Vanspor Futbol Kulübü-Pazarspor: 3-0, Etimesgut Belediyespor-Pendikspor: 3-1.
24.HAFTANIN MAÇLARI (18 Şubat 2021 Perşembe-13.00): Kırşehir Belediyespor-Eyüpspor, Pendikspor-Kastamonuspor, Elazığspor-Etimesgut Belediyespor, Sakaryaspor-Vanspor, Bodrumspor-Tarsus İdmanyurdu, Serik Belediyespor-Kardemir Karabükspor, Bayburt Özel İdarespor-Turgutluspor, Karacabey Belediyespor-Kırklarelispor, Mamak FK-1922 Konyaspor.  (Haber: Salih GÜNER)