SPOR Toto Bölgesel Amatör Lig (BAL) 1. Kademe Play-Off müsabakasında Cumartesi günü Osmanlı Stadı’nda Kırşehir Belediyespor, Nevşehirspor'u Tugay Tiryaki’nin uzatmalar sonunda 1-0 mağlup ederek TFF 3. Lig'e çıktı.
Bölgesel Amatör Lig 6. Grup'ta şampiyon olan Kırşehir Belediyespor ile 5. Grup'ta şampiyonluk ipini kucaklayan Nevşehirspor, Ankara Osmanlı Stadı'nda karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın normal süresi golsüz eşitlikle tamamlandı. Kırşehir Belediyespor, Tugay Tiryaki'nin 112. dakikada attığı golle sahadan 1-0 galip ayrıldı.
Bu sonuçla Kırşehir Belediyespor, TFF 3. Lig biletini alırken, Nevşehirspor umutlarını, 29 Nisan Pazar günü Ödemişspor ile oynayacağı 2. Kademe Play-Off maçına bıraktı.
KIRŞEHİR, ŞAMPİYONUN GECESİNDE UYUMADI
Binlerce Kırşehir Belediyespor taraftarı, Cacabey Meydanı’nda takımla birlikte Kırşehir Belediyespor’un 3. Lig'e çıkmasını kutladı.
Ankara Osmanlı Stadyumu’nda oynanan 3. Lig'e yükselme Play-Off karşılaşmasında Nevşehirspor’u 1-0 mağlup eden Kırşehir Belediyespor taraftarı uzun yıllar sonra gelen 3. Lig sevincini maçın bitiş düdüğü ile birlikte sokaklara dökülerek yaşadı.
90 dakikası berabere tamamlanan maçı, 112. dakikada Kırşehir Belediyespor’dan Tugay Tiryaki’nin kaydettiği gol ile kazanan Kırşehir ekibi maçı 1-0’lık galibiyet ve 3. Lig'e çıkış vizesi alarak tamamladı.
Maçın bitiş düdüğü ile birlikte Kırşehir’de binlerce kişi yeşil-beyaz bayraklarını alarak Kırşehir sokaklarında konvoy oluşturup meşaleler yaktı. Ankara’dan Kırşehir’e dönen takım otobüsü ise taraftarın kara yolu üzerinde bazı noktaları kapatması nedeniyle şehir merkezine saatlerce giremedi.
“KIRŞEHİRSPOR 2010 YILINDA AMATÖR LİGE DÜŞMÜŞTÜ”
3. Lig'den 2010 yılında Amatör Lige düşen Kırşehirspor, Kırşehir Belediyespor adıyla Bölgesel Amatör Lig 6. Grup’ta mücadele etti ve normal sezonu 57 puanla lider tamamlayarak şampiyon olmuş ve üst lig için Play-Off oynamaya hak kazanmıştı. Nevşehirspor ile karşılaşan Kırşehir Belediyespor takımı, ligi son maçını Ahi Stadı’nda Devrekspor ile oynadıktan sonra Bölgesel Amatör Lig 6. Grup'ta şampiyonluğunu ilan etmişti. (HABER: SALİH GÜNER)