8 maç sonra kötü gidiye son vererek galibiyet hasretini dindiren

KIRŞEHİR BELEDİYESPOR, ESKİŞEHİR’İ AĞIRLAYACAK

Kırşehir Belediyespor, Pazar günü kendi sahasında ligin bitimine 4 hafta kala küme düşmesi kesinleşen, seneye 3’üncü Futbol Ligi’nde mücadele edecek olan Eskişehirspor’u konuk edecek. Ahi Stadyumunda oynanacak olan karşılaşma saat 15.00’da başlayacak.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Beyaz grupta mücadeleye 35’inci haftada oynanacak olan 8 karşılaşmayla devam edilecek. Bucaspor ile Erzincanspor’un maç yapmadan bay olarak geçeceği 35’inci haftada temsilcimiz Kırşehir Belediyespor’da hedef Eskişehirspor’u eli boş göndererek çıkışını sürdürmek.
6 futbolcusunu kadro dışı bırakan, 2 futbolcusu cezalı olan Kırşehir Belediyespor, play-off şansını da kalan 4 maçta sürdürmek istiyor.
Geçtiğimiz hafta deplasmanda Başkent ekibi Ankara Demirspor’u 1-0’dan gelip 3-2’lik skorla mağlup edip 8 maçlık galibiyet özlemini sonlandıran Kırşehir Belediyespor, 8 maç sonra kazanmanın vermiş olduğu moralle Eskişehirspor’u eli boş göndermenin hesaplarını yapıyor.
Kırşehir ile Eskişehir arasında oynanacak olan karşılaşma Pazar günü saat 15.00’da başlayıp mücadeleye Ahi stadyumu ev sahipliği yapacak. Hatırlanacağı gibi ligin ilk yarısında Eskişehir’de oynanan karşılaşma karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona ermişti.
Teknik Direktör Hakan Karaca’nın ayrılmasının ardından Kırşehir Belediyespor’un başına geçen kaleci Antrenörü Sinan Özdoğan’la, Ankara Demirspor’u deplasmanda 3-2 yenerek haftalar sonra 3 puan alarak rahat bir nefes aldı.  
Eskişehirspor karşısında iyi futbol ve iyi sonuçla ayrılmayı hedeflediklerini belirten Özdoğan, yeşil-beyazlı ekibin taraftarlarını Pazar günü yanlarında olmaya davet etti. 
Haftalar sonra alınan üç puanın takıma ilaç gibi geldiğini belirten Sinan Özdoğan. “Eksik bir kadro ile Ankara Demirspor’u deplasmanda yendiğimiz için mutluyuz. Çok iyi futbol oynadık ve sonuç olarak kazanmayı bildik. Ama futbol sonuç oyunudur ve bizlerde istediğimiz sonucu aldık. Bizler ciddiyeti maçın başından sonuna kadar hiçbir zaman elden bırakmadık. 1-0 geriye düşmemize rağmen kazanmasını bildik. Böyle kritik maçlarda güçlü takımlara karşı gelen galibiyet bizleri çok mutlu etti. Bu galibiyet bizlere gerçekten ilaç gibi oldu. Bizler bu kaybedilen puanları en kısa zamanda telafi edeceğiz ve üst sıralara tırmanışımızı sürdüreceğiz” dedi.
Bu galibiyetinde sevindiklerini, ama asıl sevinçlerinin gençleri kazanmak olduğunu belirten Sunan Özdoğan, “Kadroda fazla forma şansı bulamayan genç oyuncularımız bu maçta süre aldılar. Genç oyuncularımızın da bu maçta öz güveni yerine geldi. Çok güçlü bir takıma karşı çok iyi bir futbol sergiledik. Aldığımız bu galibiyeti haftalardır üzdüğümüz taraftarlarımıza armağan olsun. İnşallah hafta sonunda evimizde ağırlayacağımız Eskişehirspor’u yenerek çıkışımızı sürdürmek istiyoruz. Rakibimizin küme düşmesi elbette üzücü. Ama futbolda böyle şeyler her zaman var.  Biz kendimize bakıyor ve ligin en iyi yerde bitirmenin çabası içindeyiz” dedi. 
KIRŞEHİR EVİNDE 15 MAÇTA 21 PUAN TOPLADI
Kırşehir Belediyespor’un Pazar günü kendi sahasında konuk edeceği Eskişehirspor maçı öncesi bu sezon evinde 15 maça çıktı. Yeşil-beyazlı ekibimiz bu 15 maçta 5 galibiyet, 6 beraberlik ve 4’te yenilgi aldı.
Kırşehir temsilcisi evinde Amedspor’u 1-0, Tarsus İdmanyurdu’nu 2-1, Karacabey Belediyespor’u 2-0, Pazarspor ve Bucaspor’u 3-1’lik skorlarla mağlup ederek evlerine boş gönderdi.
Bu 5 galibiyetin yanında Uşakspor, Ankara Demirspor, Erzincanspor ve Nazilli Belediyespor’la 1-1 berabere kalıp 2 puan, Zonguldakspor’a 2-0, 1922 Konyaspor’a 2-1, Akhisarspor, Pendikspor’a 1-0’lık skorlarla kaybederek 3 puan bıraktı.
Eskişehirspor maçı öncesi evinde 15 maça çıkan Kırşehir Belediyespor bu 15 maçta rakip filelere attığı 18 gole karşılık kalesinde 15 gol gördü.
ESKİŞEHİRSPOR’UN DEPLASMAN KARNESİ ZAYIF 
Kırşehir Belediyespor’la yarın karşılaşacak Eskişehirspor’un deplasman karnesi içler acısı. Kırmızı-siyahlı ekip Karacabey Belediyespor’u deplasmanda yendiği maç dışında oynadığı 15 maçta 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 13’te yenilgi aldı.
Sezonu Bursa deplasmanında açan Eskişehirspor rakibini 2-1’lik skorla mağlup etti. Bu galibiyetin ardından Eskişehirspor oynadığı deplasman maçlarında galibiyet yüzü göremedi. Bu sezon ki tek beraberliğini ise Nazilli Belediyespor’a karşı golsüz berabere kalınarak aldı.
1 galibiyet, 1 beraberliği bulunan Eskişehirspor 13 kez deplasmandan eli boş döndü.
Yıllarca Süper Lig ve 1. Lig’te mücadele eden ve son yıllarda yaşadığı ekonomik sıkıntılar dolayısıyla zor günler yaşan Kırmızı-siyahlı Eskişehirspor, ekip sırasıyla Kırklarelispor'a 3-2, Amedspor'a 2-1, Zonguldakspor'a 3-1, 1922 Konyaspor’a 4-1, Tarsus İdmanyurdu’na 2-0, Akhisarspor’a 3-0, Uşakspor’a 2-1, Şanlıurfaspor’a 2-0, Pazarspor’a 1-0, Bucaspor’a 3-1, Erzincanspor’a 4-0, Ispartaspor’a 2-0 ve son olarak Pendikspor’a 3-1 mağlup oldu.
Oynadığı 15 maçta rakip filelere 10 gol atarken, kalesinde ise 35 gol gördü.
KIRŞEHİR BELEDİYESPOR İKİNCİ YARI NE YAPTI?
Eskişehirspor maçı öncesi Kırşehir Belediyespor, 2’nci yarıdaki 14’üncü maçına çıkıyor. Yeşil-beyazlı ekibimiz oynadığı 13 maçta 4 galibiyet, 6 beraberlik ve 3’te yenilgi aldı.
Ligin 2’nci yarısına 3-1’lik Pazarspor galibiyeti ile başlayan Kırşehir Belediyespor daha sonra son dakika golüyle Amedspor ile 1-1 berabere kaldı.
Amedspor deplasmanında üstün bir oyun sergileyip beraberliği son dakika kurtardıktan sonra evinde bu kez ligin iddialı ekiplerinden Bucaspor’u konuk etti ve Pazarspor’a uygulanan tarifeyle yine 3-1 kazandı. Üst üste gelen puanların ardından bu sezon ki deplasman şansızlığını 2-1’lik skorla 1922 Konyaspor karşısında kıran yeşil-beyazlı temsilcimize ne olduysa bu maçın ardından oldu.
1922 Konyaspor galibiyetinin ardından 8 maçlık galibiyet hasreti bekliyor olacaktı. Bu 8 maçlık galibiyet hasretini sırasıyla Erzincaspor’la 1-1, Tarsus İdmanyurdu’na 2-1, Ispartasporla 2-2, Akhisarspor’a 1-0, Pendikspor’a 1-0, Uşakspor’la, Zonguldakspor’la 0-0, Nazilli Belediyespor’la 1-1 berabere kalarak yaşadı. (HABER: SALİH GÜNER)