Kırşehir Belediyespor’da transferde durmak yok!

Başkan Torun: “Paramızı sokağa atmamak için transferde ince eleyip sık dokuyoruz”

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Kırmızı Grup ekiplerinden temsilcimiz Kırşehir Belediyespor’da iç ve dış transfer çalışmaları yoğun şekilde devam ediyor.

Kulübün bütçesine göre, genç ve gelecek vaad eden bir kadro kurmakta kararlı olduklarını belirten Kırşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Çağatay Han Torun, geçen sezon başarıyla forma giyen 6 futbolcu yeşil-beyazlı ekipten ayrılırken, son olarak 5 futbolcuyu da renklerine kattıklarını, iki futbolcuyla da imza atmak üzere olduklarını söyledi.

Kırşehir’e layık bir kadro kuracaklarını belirten Başkan Çağatay Han Torun, bu sezon güçlü bir grupta mücadele edeceklerinin altını çizdi.

Yaşanan ekonomik sıkıntıların herkese yansıdığını, bu nedenle kulüplerin de maddi anlamda bir çıkmazda olduğunu belirten Başkan Torun, “Malum ekonomik koşullar tüm piyasaları etkilediği gibi futbol piyasasını da oldukça olumsuz etkilemiştir. Ağırlaşan ekonomik koşullar ile futbolcu kardeşlerimiz de alacakları ücretlerde neredeyse 3 katı bir artış beklentisine girdikleri için kulüp olarak ince eleyip sık dokumak durumundayız. Kulübümüzün mali durumu ortada. Ayağımızı yorganımıza göre uzatarak takımımıza katkı sağlayacağına inandığımız oyuncuları kadromuza katmaya gayret ediyoruz. Önceki dönem borçlarından dolayı transfer tahtası kapalı olan kulüpler, ağırlaşan ekonomik şartlar nedeni ile hedef ve ekonomik anlamda küçülen ve takımın geleceğini kurtarmaya çalışan takımlar spor kamuoyunda yaptıkları açıklamalar ile kendileri ifade etmektedirler. Önceki sezonlarda yaptığımız bu tercihlerin doğru çıktığı referansı ile yine bizlere güvenmenizi istiyoruz. Şu an takımızda geçen yıldan devam ettiğimiz ve tamamı süre almış 15 oyuncumuz vardır. Ayrılanlar olursa elbette yerine en az onlar kaliteli oyuncular konacaktır. Transfer çalışmalarımız ve görüşmelerimiz devam etmektedir. Savunma ve forvet hattına transferlerimiz olacaktır. Bu bağlamda gece gündüz mesai yapan yönetimimiz ve teknik heyetimizin motivasyonunu bozmamak adına tüm taraftarlarımızdan bizlere güvenmesini ve manevi desteklerini talep ediyoruz” diye konuştu.

Türkiye’de borcuna sadık ve gücenilir bir kulüp olarak herkesin ilgisini gören Kırşehir Belediyespor’un bu sezonda ligte başarılı olması için bütün imkânları seferber ettiklerini belirten Başkan Çağatay Han Torun, “Biz transferi transfer yapmak için yapmıyoruz. Biz takımımızın ekonomik durumuna, alacağımız oyuncuların takımımıza olan katkısına bakıyoruz. Teknik heyetimizin taleplerini titizlikle inceliyor ve ona göre bir çalışma içine giriyoruz. Çünkü bizler bu takımın geleceğini sırf milyonluk popüler transferler yapalım, ya da birileri mutlu olsun diye çöpe atamayız. Elbette ayrılan oyuncularımızın yerine gerekli transferler yapılıyor ve yapılacak ancak bunun için doğru zamanda doğru maliyetle bu adımı atacağız. Ayrıca burada bütün taraftarlarımıza bir çağrıda bulunuyoruz. Kimse transfer ettiğimiz oyuncularımızı sahada görmeden onlar hakkında ileri geri yanlış söylemler sarf etmesin. Bizler haddimizi bilerek ama akıllı transferler yapacağız, bu takım sahada terinin son damlasına kadar mücadele eden onurlu ve gururlu bir takım olarak başarıyı kovalayacaktır. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Yeter ki biraz zaman, biraz sabır gösterilsin. İnşallah en kısa sürede takımımızı oluşturup, lig hazırlıklarına başlanacaktır” ifadelerini kullandı.

KALECİ BEKİR DEMİRCAN DA AYRILDI.

Başkan Çağatay, takımın ihtiyaç duyduğu bir 10 numara ile bir 6 numaralı futbolcu arayışlarının devam ettiğine de dikkat çekerek, “Elbette geçen sezon takımımızda forma giyin hiçbir futbolcumuzla yollarımızın ayrılmasını istemezdik. Ama onlar böyle bir taleple gelince biz de onlara izin vermek durumunda kaldık. Geçen sezon takımımızda forma giyen Tugay Adamcıl, Mert Ilıman, Fatih Çıplak, Volkan Kılıç, Osman Bodur, Nuh Aşkın ve kaleci Bekir Demircan kendi istekleri ile takımımızdan ayrılmasına izin verilmiştir. Kaleci Bekir’in İstanbul Erokspor’la anlaştığını öğrendik. Bu 7 futbolcumuza takımımıza verdikleri katkılardan dolayı teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz” dedi.

Başkan Torun’un verdiği bilgiye göre, Mert Ilıman 3. Lig ekiplerinden Beyoğlu Yeniçarşıspor’a, Volkan Kılıç da 2. Lig ekibi Arnavutköyspor’a imza attı. Diğer dört futbolcularımız ise kendisine kulüp arıyor.

Başkan Torun, Aksarayspor’da forma giyen stoper Fatih Çolak Iğdırspor’lu forma giyen kaleci Mustafa Güngör, Elazığ Karakoçanspor sağ bek oyuncu Fatih Kızılay, Kahta 02 Spor’dan Oğulcan Şahin ve Fatsa Belediyespor’dan Enver Yıldız ile sözleşme imzalayarak yeşil-beyazlı renklere kattıklarını sözlerine ekledi. (HABER: CUMHUR ASLAN)