Adanaspor alt yapısından yetişen Gökhan Kaynak resmen Kırşehir Belediyespor’un Teknik Direktörü oldu.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Kırşehir Belediyespor Başkanı Veli Şahin, “Transfer Komitesindeki arkadaşlarımız başta Yakup Saylam, Salih Eken, Kazım Kaya’nın araştırmaları, yönetim kurulumuzun ortak kararıyla, scout ekibimizin çalışmaları sonucunda Gökhan Kaynak hocamızda karar kıldık. Gökhan hocamız futbolcu bir aileden geliyor ve futbolu da bilen bir arkadaşımız. Takımımıza ciddi bir katkı sağlayacağına inanıyoruz.. Bu hafta itibariyle, transfer çalışmalarımıza hız vererekten 1 hafta içerisinde takımımızı Nevşehir kampına hazır hale getirmeyi planlamış bulunmaktayız. İnce eleyip sık dokuyarak, kaliteli ve mücadeleci bir takım oluşturmanın gayreti içerisindeyiz. Rakiplerimize asla içeride ve deplasmanda kolay teslim olmayacak düzeyde bir Kırşehir Belediyespor’u şehrimize ve taraftarımıza izlettirebilmenin çabası ve gayreti içerisindeyiz” dedi.
GÖKHAN KAYNAK KİMDİR?
3 Aralık 1973’de Adana’da dünyaya gelen Gökhan Kaynak futbol hayatına Adanaspor altyapısında başlamıştır. 1985-1991 yılları arasında bu takımın altyapısında forma giydikten sonra 1992 yılında Ankara Polatlıspor’a transfer oldu. Daha sonra sırası ile Elbistanspor, Konya Mobellaspor, Konya Negraspor ve Yeni Ereğlispor’da profesyonel futbol oynadı. Aynı zamanda öğrenim hayatına Konya Mobellaspor’a transfer olduğu 1995 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu Antrenörlük Bölümü’nü Futbol Uzmanlığı alarak bitirdi. Ardından çeşitli amatör takımlarda futbol hayatına devam eden Kaynak 2003 yılında Denizli
İrem Tekstilspor’da futbol hayatını noktaladı.
Futbolu bıraktığı Denizli’de 2005 yılında o zaman Süper Lig’de yer alan Denizlispor’un altyapısında Gençlik Gelişim Antrenörü olarak antrenörlüğe adım attı. Denizlispor’da 3 yıllık antrenörlük süresi boyunca, 1 yıl genç takımda yardımcı antrenörlük görevinde bulundu. Ardından U-16 takımı teknik sorumlusu olarak il birincisi olma başarısını gösterdi. Denizlispor’da çalıştığı son yılında başında bulunduğu U-13 takımıyla Denizli il birincisi olduktan sonra Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı. Finallerde birçok takımı geride bırakarak Türkiye 4.’sü olma başarısını gösterdi. U-13 takımında oynamış ve hala profesyonel düzeyde futbol hayatına devam bazı oyuncular ise Recep Niyaz (Rizespor), Şevki Çınar (Denizlispor), Ogün Karakaya (İstanbulspor) gibi isimler olmuştur.
Bu başarısının ardından çeşitli amatör takımlarda görev almaya devam etti. Bu takımların başında da Bereketlispor ile Denizli il şampiyonluğunu yaşadı. Bundan sonraki antrenörlük kariyerinde amatör ve BAL ligi takımlarında çalıştıktan sonra 2012-2013 sezonunda profesyonel antrenörlük hayatına Gümüşhanespor’da başladı. Bu sezonda Türkiye 3. Ligi 3. Grupta şampiyonluk sevinci yaşayan Kaynak Gümüşhanespor’da yardımcı antrenörlük görevinde yer aldı. Ardından gelen sezonda Türkiye 3. Lig’inde Büyükşehir Belediye Erzurumspor’a transfer olan Kaynak bu takımda da üst lige çıkma adına takımı play-off’a taşıma başarısını gösteren ekipte yer aldı. 2014-2015 sezonunda ise Çorum Belediyespor’da yer alan Gökhan Kaynak yine üst lige çıkmak adına play-off’lara kalan takımın yardımcı antrenörlük görevindeydi. Play-Off’larda finale kalan Çorum Belediyespor, İstanbulspor’a mağlup olarak şampiyonluk şansını kaybetti. Son olarak Darıca Gençlerbiliği’nde çalıştıktan sonra hedefleri doğrultusunda 4 yıldır beraber olduğu ekipten ayrılma kararı aldı.
Profesyonel antrenörlük süresince şampiyonluk, play-off finali ve bir de play-off katılma heyecanı yaşayan Gökhan Kaynak Denizli’ye döndü. Burada Denizli Merkezspor’da teknik sorumlu olarak çalışmaya başladı. 2016-2017 sezonunda profesyonel olarak Denizli Belediyespor’da yardımcı antrenörlük ve kısa bir dönem teknik sorumlu olarak çalıştı. Daha sonra 2010-2011 sezonun bir döneminde çalıştığı BAL ekiplerinden Demirten Yeşilköyspor’un başına 10. Hafta tekrar döndü ve takımını 8. sırada bitirerek Denizli takımları arasında 1. sırada yer aldı.
Halen yaşamını Denizli’de sürdüren Gökhan Kaynak evli ve bir kız, bir erkek olmak üzere iki çocuk babasıdır.
(HABER:SALİH GÜNER)