Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Kırmızı Grupta 25’inci hafta karşılaşmaları yarın oynanacak 10 karşılaşmayla devam edilecek. Temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, yarın deplasmanda ligde hiçbir hedefi kalmayan ve orta sıralarda mücadele eden Tarsus İdmanyurdu ile karşı karşıya gelecek. Tarsus İlçe Stadyumunda saat 13.00’da oynanacak zorlu 90 dakikada Kocaeli bölgesinden Sait Tuzcu düdük çalacak.
Kazanmaktan başka çaresi olmayan Kırşehir Belediyespor’da zorlu mücadele öncesi konuşan Yeşil-Beyazlı ekibin Teknik Direktörü Ercüment Coşkundere, kazanmak için gereken mücadeleyi vereceklerini söyledi.
Coşkundere yaptığı açıklamada “Geçtiğimiz hafta sahamızda konuk ettiğimiz Eyüpspor karşısında sahadan mağlubiyetle ayrılarak rakibimize yaklaşma şansını kaçırmış olduk. Rakibimiz Eyüpspor bu ligin güçlü ekiplerinden biri. Tabiki kazanmak istiyorduk olmadı. Artık önümüzdeki kalan maçlardan en iyi skorları alarak Play-Off potası içinde yer almayı hedefliyoruz. Eyüpspor maçını unuttuk ve şuan önümüzde çok ama çok önem arz eden bir Tarsus İdmanyurdu karşılaşması var. Zirve yarışında yeterince puan kaybettik. Artık puan kaybına tahammülümüz kalmadı. Daha önceki demeçlerimde söylediğim gibi bizler kesinlikle puan durumuna bakmıyoruz. İstersen son sıradaki istersen lider olan takımın maçlarını final olarak değerlendiriyoruz. Tarsus İdmanyurdu hedef yolundaki rakiplerimizden biri. Yani 6 puanlık bir maça çıkacağız. Çok güçlü bir takıma karşı vede en önemlisi evinde oynadığı son 3 maçı kazanan bir ekibe karşı oynayacağız. Galip geldiğimizde Play-Off potası içinde yer alan takımlarında puan kaybı ile rahat bir nefes alacağız. Zirveye biraz daha yaklaşmak için kazanmak zorundayız. Tüm planlarımızı bu doğrultuda yaptık. Son haftalarda iyi oynuyoruz. Eyüpspor maçını kötü bir skorla tamamladık. Tarsus maçında alacağımız 3 puanla bir anda zirvede yerimizi sağlamlaştıracağız. İnşallah güzel bir oyunla sahadan 3 puanla ayrılan taraf oluruz” ifadelerini kullandı.
Ligin 2’nci yarısında aldığı başarılı sonuçlarla zirveye adım adım yaklaşan Kırşehir Belediyespor, geçtiğimiz hafta eline geçen fırsatı değerlendiremedi. Ligin 24’üncü haftasına liderin 10 puan gerisinden giren yeşil-beyazlı temsilcimiz, Ahi Stadyumunda konuk ettiği güçlü rakibi Eyüpspor’a oldukça kötü bir oyunla 2-0’lık skorla kaybedip şampiyonluk yarışında puan farkını 7’ye düşürme fırsatını eliyle tepti. 
Bu karşılaşmanın ardından liderlik şansını kalan maçlarda zora sokan Kırşehir Belediyespor’un artık tek yapacağı iş Play-Off hattı içinde yer alabilmek. Rakiplerinin de birer birer yaklaştığı Play-Off yarışı içinde yer alabilmek için önünde kazanmak zorunda olduğu bir Tarsus İdmanyurdu karşılaşması var. Zira bu karşılaşmada alınacak olası kötü bir sonuç, rakiplerini de kazanmasıyla birlikte bir anda 6’ncı sıraya kadar gerileme ihtimali olacak. Kazanmaktan başka çaresi bulunmayan Kırşehir Belediyespor’da yarın deplasmanda karşılaşacağı Tarsus maçı öncesi sakat veya cezalı oyuncusu bulunmuyor.
Tarsus İdmanyurdu ile Kırşehir Belediyespor’u karşı karşıya getiren maç yarın saat 13.00’da Tarsus İlçe Stadyumunda oynanacak.
Hatırlanacağı gibi ligin ilk yarısında Ahi Stadyumunda oynanan maçı Kırşehir Belediyespor, 2-0’dan gelerek Üstün Bilgi’nin golleriyle 2-2 berabere tamamlamıştı.
Yarın  kendi sahasında Kırşehir Belediyespor’u konuk edecek olan Tarsus İdmanyurdu, Kırşehir maçına gelene denk evinde 12 karşılaşmaya çıktı. Sarı-lacivertli ekip bu 12 maçın 6’sını kazanırken, 3 maç berabere 3 karşılaşmadan ise mağlup ayrıldı.
Mersin temsilcisi evinde oynadığı maçlarda Bodrumspor ve Karacabey Belediyespor’u 3-2, Mamak FK ve Turgutluspor’u 4-0, Kastamonuspor’u 2-0, Pazarspor’u 1-0’lık skorla yenmeyi başardı.
Tarsus İdmanyurdu evinde 1-1’lik skorlarla Vanspor ve Sakaryaspor’la, 0-0’lık skorla ise Sivas Belediyespor’la berabere kaldı. Sarı-lacivertli ekip evinde Elazığspor’a 2-1, Serik Belediyespor’a 3-1 ve Eyüpspor’a 1-0’lık skorla mağlup oldu. Tarsus İdmanyurdu evinde 12 maçta 6 galibiyet, 3 beraberlik, 3’te yenilgi aldı. Bu 12 maçta attığı 21 gole karşılık kalesinde ise 12 gol gördü. Tarsus İdmanyurdu evinde oynadığı son 3 maçın 3’üncü kazandı…
Temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, yarın deplasmanda karşılaşacağı Tarsus İdmanyurdu maçı öncesi 12 deplasman maçına çıktı. Yeşil-beyazlı ekibimiz bu 12 maçın 4’ünden galip ayrılırken, 4 maç berabere kalıp 3’te yenilgi aldı.
Kırşehir Belediyespor bu 12 maçta Kastamonuspor’u, Kırklarelispor’u ve 1922 Konyaspor’u 1-0, Elazığspor’u 5-3 yenmeyi başardı. Yeşil-beyazlı ekibimiz Karacabey Belediyespor’la 2-2, Mamak FK’yla 1-1, Pazarspor ve Etimesgut Belediyespor’la 0-0 berabere kaldı. Kırşehir Belediyespor deplasman maçlarında Turgutluspor’a 1-0, Eyüpspor ve Serik Belediyespor’a da 2-1’lik skorlarla mağlup olmaktan kurtulamadı.
Genel olarak bakıldığında bu sezon 12 deplasman maçına çıkan Kırşehir Belediyespor, oynadığı bu 12 maçın 4’ünü kazanmayı başardı. 4 maçtan da beraberlikle ayrılan yeşil-beyazlı ekibimiz 3 maçı da eli boş döndü. Bu oynadığı 12 maçta rakip filelere 13 gol atarken, kalesinde de 11 gol gördü. (HABER: SALİH GÜNER)