Kırşehir Belediyespor,

Zonguldak’la oynuyor

           

Haftayı Uşakspor deplasmanında aldığı beraberlikle kapatan TFF 2. Lig, Beyaz Grup ekibi Kırşehir Belediyespor, yarın deplasmanda Zonguldak Kömürspor ile karşı karşıya gelecek.

Son 6 maçında galibiyet çıkaramayan Kırşehir Belediyespor, ligin 23'üncü haftasında elverişsiz hava koşullarından dolayı oynanmayan maçta yarın deplasmanda Zonguldakspor'la zorlu bir maça çıkacak. Karaelmas Kemal Köksal Stadyumunda oynanacak olan karşılaşma sat 14.00'te başlayacak.

Ligde oynadığı son 6 maçından 3 puan alamayan ve bu 6 maçta 3 beraberlik 3'te yenilgi alan yeşil-beyazlı temsilcimiz play-off hedefinden uzaklaşırken rakip Zonguldakspor da alt sıralardan uzaklaşma mücadelesi veriyor.

Kırşehir Belediyespor Kulübü Basın Sözcüsü Battal Çelik, gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”e yaptığı açıklamada, takımlarında son haftalarda yaşanan düşüş nedeniyle büyük puan kaybı yaşadıklarını ve bu nedenle play-off hattından uzaklaştıklarını belirterek, “Artık kötü gidişe son vermek ve çıkışa geçmiş istiyoruz. Tabi futbolda böyle sonuçlar oluyor. Biz Zonguldakspor maçıyla bugünleri unutmak istiyoruz. İnşallah bu zor deplasmandan üç puanla dönerek galibiyet özlemimize son veririz” diye konuştu.

Sezonun ilk yarısında kendi saha ve seyircisi önünde Zonguldakspor'a 2-0 mağlup olan yeşil-beyazlı ekibimiz yarın oynanacak maçta hem rakibini yenerek 6 haftalık galibiyet özlemine son vermek, hem de rakibinden rövanşı almak.

Ligde en son 1922 Konyaspor'u 2-1'le geçen yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya galibiyetinin ardından çıktığı 5 maçtan galibiyeti yüzü göremeyen Kırşehir Belediyespor, Erzincanspor'la sahasında 1-1 berabere kaldı ve ardından Tarsus İdmanyurdu'na 1-0 yenilirken, Ispartaspor'la 2-2 berabere kaldı.

İçeride ve dışarıda aldığı üst üste puan kayıplarıyla play-off hattından uzaklaşan yeşil-beyazlı temsilcimiz deplasmanda Akhisarspor'a ve son oynadığı maçta Pendikspor'a tek golle kaybetti. Son maçında geçen hafta Uşakspor'la deplasmanda oynadığı maçtan da 0-/0'lmık sonuçla 1 puanla döndü ve galibiyet hasretini 7 maça çıkardı.

Rakip Zonguldakspor ise sıkıntılı bir süreç yaşıyor. Bu sezon evinde 13 maça çıkan Kırmızı-lacivertli ekip 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 7 yenilgi alıp 14 puan topladı. Evinde Nazilli Belediyespor, Kırklarelispor'u 1-0, Eskişehirspor'u 3-1 ve 1922 Konyaspor'u 2-1 mağlup etmeyi başaran Zonguldakspor, Tarsus İdmanyurdu ile 0-0, Ankara Demirspor'la 1-1 berabere kaldı, Akhisarspor, Uşakspor, Karacabey Belediyespor'a 1-0, Şanlıurfaspor'a 4-2, Pazarspor'a 3-0, Pendikspor'a 3-2 ve son olarak Amedspor'a 3-1 mağlup oldu. Bu 13 maçta rakip filelere 13 gol atarken, kalesinde ise 19 gol gördü.

Son maçında kendi sahasında Amedspor'a 3-1 yenilen rakip Zonguldak Kömürspor'da moraller bozuk. Kırmızı-lacivertli takımın Teknik Direktörü Şenol Demir yarınki önemli maçı kazanarak rahatlamak istiyor.

Son 6 maçtır galibiyet alamayarak taraftarlarını üzen Kırşehir Belediyespor, bu önemli maçı kazanarak taraftarların gönlünü almak istiyor.

Neşet Ertaş Taraftar Grubu Lideri Halil Kurt, “Maalesef takımımızda son haftalarda bir düşüş görüyoruz. Ligde istemediğimiz puan kayıplarından dolayı ne yazık ki play-off hedefinden uzaklaştık. Elbette henüz her şey bitmiş değil, üst üste alacağımız galibiyetlerle yeniden puan cetvelinde üst sıralardaki yerimizi alıp, play-off hedefimize gelmeliyiz. Bunun için Zonguldakspor maçını mutlaka kazanmalıyız” dedi. (HABER: SALİH GÜNER)