TÜRKİYE Futbol Federasyonu (TFF) 2'nci Lig Kırmızı Grupta mücadeleye 17'nci haftada oynanan 10 karşılaşmayla devam edilirken, temsilcimiz Kırşehir Belediyespor evindeki 9'uncu puan kaybını yaşadı. Zirve yarışında bulunan lider Eyüpspor ve Turgutluspor haftayı kayıpsız geçerken, Vanspor ise haftalar sonra mağlup oldu.
Bugün eksik bir kadro ile çıktığı Antalya deplasmanında Serik Belediyespor’la karşılaşan Kırşehir Belediyespor, rakibine 2-1 yenilerek zirveden biraz daha uzaklaştı. 
Lider Eyüpspor bugün evinde Kırklarelispor’u 4-0 yenerek puanını 41’e çıkardı ve 1 maç eksikliği ile Kırşehir Belediyespor’un önünde 11 puanla liderliğini sürdürdü. Temsilcimizle birlikte yine zirve yarışında iddialı olan Vanspor ve Sakaryaspor deplasmanda kazanırken, Turgutluspor evinde 3 puan alarak haftayı 3’er puanla kapatıp iddialarını sürdürdüler.        17. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ...
Bu arada TFF 2'nci Lig Kırmızı Grupta 17'nci haftasında fileler 28 kez ağlarla buluştu. Bu 10 karşılaşmanın 1'ini ev sahibi, 5'ini ise deplasman takımı kazanırken, 4 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.
Ligde son haftalarda sergilediği başarılı performansla zirvede söz sahibi olmaya başlayan Kırşehir Belediyespor, Ligin 17'nci haftada sahasında konuk ettiği ligin son sıralarında yer alan ekiplerinden Bayburt Özel İdarespor ile golsüz berabere kalarak evinde çok önemli 2 puan daha bıraktı. Yeşil-beyazlı temsilcimiz, Etimesgut, Tarsus ve Sakarya maçındaki puan kayıplarının ardından Bayburt beraberliği sonrasında da evindeki maçlarda 9 puan kaybı yaşayarak 17'nci haftayı 30 puanla 4'üncü sırada tamamladı.
Ligde 3 maç eksiği bulunan Bayburt ise bu almış olduğu beraberlik sonrasında puanını 11 yapıp haftayı 19'uncu sırada kaldı.
Lider Eyüpspor zorlu Tarsus deplasmanında fire vermedi. İstanbul ekibi deplasmanda karşılaştığı güçlü rakibi Tarsus İdmanyurdu'nu 1-0'lık skorla mağlup ederek puanını 38'e çıkarıp haftayı da lider kapattı. Vanspor'un yenilmesinin ardından Eyüpspor puan farkını 4'e çıkardı. Bu yenilginin ardından Mersin temsilcisi Tarsus İdmanyurdu 22 puanda kalıp haftayı 13'üncü sırada tamamladı.
Vanspor haftalar sonra yenildi. Ligde en son yenilgisini deplasmanda 1-0'lık skorla Kırşehir Belediyespor'dan alan kırmızı-siyahlılar, kendi sahasında konuk ettiği alt sıralardaki Kastamonuspor karşısında hiçbir varlık gösteremedi ve maçtan 2-1'lik skorla kaybederek 8 maçlık aranın ardından mağlubiyetle tanıştı. Bu sonucun ardından ligdeki 3'üncü yenilgisini alan Vanspor 34 puanda kalarak haftayı 2'nci sırada tamamladı ve lider Eyüpspor ile olan puan farkını kapatma şansını elinle tepmiş oldu. Başkent temsilcisi Etimesgut Belediyespor ise zorlu Vanspor deplasmanında aldığı bu 2-1'lik galibiyet sonrası puanını 23'e çıkartıp12'nci sıraya yükseldi.
Haftanın en önemli ve sonucu merakla beklenen maçında Sakaryaspor kendi sahasında konuk ettiği Turgutluspor'a 2-1'lik skorla boyun eğerek ligdeki 4'üncü yenilgisini aldı. Bu sonucun ardından Turgutluspor puanını 33 yapıp haftayı 3'üncü sırada, Sakaryaspor ise bu yenilgi sonrası 28 puanda kalıp haftayı 5'inci sırada tamamladı.
İlk 5 içinde yer almak isteyen ekiplerden olan Kırklarelispor, kendi sahasında konuk ettiği 1922 Konyaspor'la 1-1 berabere kaldı. Her iki ekip haftayı 1'er puanla kapatırken, Kırklarelispor puanını 26 yapıp haftayı 6'ncı sırada tamamladı. 1922 Konyaspor ise bu skorun ardından puanını 19'a çıkarıp 17'nci haftayı 14'üncü sırada kaldı.
Sivas Belediyespor, Pendikspor deplasmanında 3 puanı 2-1'lik skorla aldı. Orta sıralarda mücadele eden Sivas Belediyespor, ligin düşme hattında yer alan ekiplerinden Pendikspor ile deplasmanda karşılaştı. Mücadeleyi 2-1'lik skorla kazanan Sivas temsilcisi ligdeki 6'ncı galibiyetini alarak puanını 25 yapıp haftayı 7'nci sırada tamamladı. Kendi sahasında kaybettiği Sivas Belediyespor maçı sonrası ligdeki 11'inci yenilgisini alan Pendikspor ise 13 puanda kalıp haftayı 17'nci sırada bitirdi.
Akdeniz derbisinde kazanan çıkmadı. Ligin son haftalarında düşüşte olan ekiplerinden Serik Belediyespor, deplasmanda karşılaştığı Bodrumspor'la 2-2 berabere kalarak haftayı 1 puanla kapattı. Bu sonucun ardından Serik Belediyespor puanını 25 yapıp haftayı 8'inci, Bodrumspor ise 23 yaparak 10'uncu sırada kaldı.
Kendi sahasında ligin son sırasında yer alan ekiplerinden Kardemir Karabükspor'u 3-1'lik skorla geçmeyi başaran Karacabey Belediyespor puanını 25'e çıkararak haftayı 9'uncu sırada tamamladı. Karabük ise bu yenilgi sonrası ligin son sırasında yer aldı.
Pazarspor kendi sahasında konuk ettiği Başkent temsilcisi Etimesgut Belediyespor'a 2-1 kaybederek bu sezon ki 6'ncı yenilgisini alarak 23 puanda kalıp haftayı 11'inci sırada tamamladı. Etimesgut Belediyespor ise bu galibiyetin ardından puanını 23'e çıkararak haftayı 12'nci sırada tamamladı.
Haftanın son karşılaşmasında ise alt sıraları yakından ilgilendiren maçta Mamak FK kendi sahasında ağırladığı Elazığspor'la 2-2 berabere kalarak puanını 13'e çıkarıp 17'nci haftayı 18, Elazığspor ise 15 puanla haftayı 16'ncı sırada bitirdi.
2. Lig, Kırmızı Grupta 18'inci hafta 30 Aralık Çarşamba günü oynanacak 10 karşılaşmayla devam edilecek. (HABER: SALİH GÜNER)