Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Kırmızı Grupta 30 Aralık 2020 tarihinde Antalya Serik’te oynanan Serik Belediyespor-Kırşehir Belediyespor müsabakasında yaşanan saha olayları nedeniyle ceza alan Kırşehir Belediyespor, Karabükspor maçının ardından Ceza Kurumu’na sevk edildi.
Kırşehir Belediyespor’un 2-1 yenik ayrıldığı maçtan sonra çıkan olaylar sonucu Profesyonel Disiplin Kurulu (PFDK) Kırşehir Belediyespor’dan Volkan Altınsoy’a 4 maç ceza ve 4 bin lira ceza ve Erbay Eker’e de 3 maç ve 3 bin lira ceza verilmişti. Yeşil-beyazlı ekibimiz PFDK’nın verdiği cezayı çok ağır bularak Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu’na itiraz etmişti.  
Kurul 7 Ocak’ta yaptığı değerlendirme sonucu Kırşehir Belediye Spor Kulübü'nün futbolcuları Volkan Altınsoy ve Erbay Eker ile ilgili PFDK'nın 05.01.2021 tarihli E.2020-2021/535 K.2020-2021/664 sayılı kararına itirazı inceledi ve yapılan müzakere neticesinde; her iki cezayı da doğru bularak yeşil-beyazlıların itirazını reddetti. 
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Kırmızı Grupta mücadele eden temsilcimiz Kırşehir Belediyespor’un kendi sahasında ilk yarının son karşılaşmasında konuk ettiği ve 4-0 kazandığı Karabükspor maçının ardından TFF tarafından disiplin kuruluna sevk edildi.
İşte Kırşehir Belediyespor’un da içinde olduğu Hukuk Müşavirliği'nce 08.01.2021 tarihinde Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na birçok takım sevk edildi. Yeşil-beyazlı ekibimiz Kırşehir Belediye Spor Kulübü'nün 06.01.2021 tarihinde oynanan Kırşehir Belediye Spor-Kardemir Karabükspor Misli.com 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasındaki "talimatlara aykırı hareketleri" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ve COVİD-19 Salgını Nedeniyle Müsabakalarda Uygulanacak Tedbirlere İlişkin Talimatın 6/9, 7/11 ve 7/3 maddeleri uyarınca PFDK'ya sevkine karar verildi.
    Grubumuzda mücadele eden Sakaryaspor, GMG Kastamonuspor, Karacabey Belediyespor, Kardemir Karabükspor, Mamakspor ve Pendikspor Kulüpleri de Disiplin Kurulu’na sevk edildi. İşte bu takımlarla ilgili sevk kararları:
**Sakaryaspor A.Ş. Kulübü'nün 06.01.2021 tarihinde oynanan Sakaryaspor A.Ş.-GMG Kastamonuspor Misli.com 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasındaki "talimatlara aykırı hareketleri" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ve COVİD-19 Salgını Nedeniyle Müsabakalarda Uygulanacak Tedbirlere İlişkin Talimat'ın 9/2, 5/5 ve 9/3 maddeleri uyarınca PFDK'ya sevkine, Sakaryaspor A.Ş. Kulübü futbolcusu Alpay Koçaklı'nın aynı müsabakadaki "kural dışı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 43. maddesi uyarınca 07.01.2021 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine, Sakaryaspor A.Ş. Kulübü antrenörü Özcan Zafer'in aynı müsabakadaki "talimatlara aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ve COVİD-19 Salgını Nedeniyle Müsabakalarda Uygulanacak Tedbirlere İlişkin Talimat'ın 7/11 maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.
**GMG Kastamonuspor Kulübü'nün 06.01.2021 tarihinde oynanan Sakaryaspor A.Ş.-GMG Kastamonuspor Misli.com 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasındaki "talimatlara aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ve COVİD-19 Salgını Nedeniyle Müsabakalarda Uygulanacak Tedbirlere İlişkin Talimat'ın 6/19 maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine, GMG Kastamonuspor Kulübü görevlisi Ozan Çalıkoğlu'nun aynı müsabakadaki "talimatlara aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ve COVİD-19 Salgını Nedeniyle Müsabakalarda Uygulanacak Tedbirlere İlişkin Talimat'ın 6/4 maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.
**Karacabey Belediye Spor A.Ş. Kulübü futbolcusu Berk Ali Nizam'ın 06.01.2021 tarihinde oynanan Karacabey Belediye Spor A.Ş.-Etimesgut Belediyespor Misli.com 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasındaki "sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 36. maddesi uyarınca 08.01.2021 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine, Karacabey Belediye Spor A.Ş. Kulübü futbolcusu VEYSEL Sapan'ın aynı müsabakadaki "talimatlara aykırı hareketleri" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ve COVİD-19 Salgını Nedeniyle Müsabakalarda Uygulanacak Tedbirlere İlişkin Talimat'ın 6/4 ve 7/11 maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.
**Kardemir Karabükspor Kulübü'nün 06.01.2021 tarihinde oynanan Kırşehir Belediye Spor-Kardemir Karabükspor Misli.com 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasındaki "talimatlara aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ve COVİD-19 Salgını Nedeniyle Müsabakalarda Uygulanacak Tedbirlere İlişkin Talimat'ın 7/11 maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.
**Mamak FK Kulübü idarecisi Yusuf Bulut'un 06.01.2021 tarihinde oynana Mamak Fk-Serik Belediyespor Misli.com 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasındaki "talimatlara aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ve COVİD-19 Salgını Nedeniyle Müsabakalarda Uygulanacak Tedbirlere İlişkin Talimat'ın 9/3 maddesi uyarınca 08.01.2021 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine, Mamak FK Kulübü idarecisi Mazlum Peken'in aynı müsabakadaki "talimatlara aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ve COVİD-19 Salgını Nedeniyle Müsabakalarda Uygulanacak Tedbirlere İlişkin Talimat'ın 9/3 maddesi uyarınca 08.01.2021 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine, Mamak FK Kulübü antrenörü Alper Gülter'in aynı müsabakadaki "talimatlara aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ve COVİD-19 Salgını Nedeniyle Müsabakalarda Uygulanacak Tedbirlere İlişkin Talimat'ın 7/11 maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine, Mamak FK Kulübü antrenörü Emrah Görkem Alp'in aynı müsabakadaki "talimatlara aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ve COVİD-19 Salgını Nedeniyle Müsabakalarda Uygulanacak Tedbirlere İlişkin Talimat'ın 7/11 maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine, Mamak FK Kulübü kaleci antrenörü Emrah Kuşkapan'ın aynı müsabakadaki "talimatlara aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ve COVİD-19 Salgını Nedeniyle Müsabakalarda Uygulanacak Tedbirlere İlişkin Talimat'ın 7/11 maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine, Mamak FK Kulübü futbolcusu Salih Sefercik'in aynı müsabakadaki "cezalı olmasına rağmen akredite alanlara girmesi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 95/2. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.
**Pendikspor Kulübü'nün 06.01.2021 tarihinde oynanan Pendikspor-Bayburt Özel İdare Spor Misli.com 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasındaki "talimatlara aykırı hareketleri" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ve COVİD-19 Salgını Nedeniyle Müsabakalarda Uygulanacak Tedbirlere İlişkin Talimat'ın 9/2, 5/5 ve 9/3 maddeleri uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir. (HABER: SALİH GÜNER)