TFF 2. Lig ekiplerinden Kırşehir Belediyespor, iç ve dış transfer çalışmalarına yoğunluk verdi. Yeşil-beyazlı ekibimiz bugün saat 14.00'te Neşet Ertaş Kültür Merkezinde bir basın açıklaması yapacak. Yönetim Kurulu ve Teknik Direktör Gürses Kılıç'ın da katılacağı toplantıda iç ve dış transfer tamamlanan futbolcular kamuoyuyla paylaşılacak.
2. Ligde 2020-2021 sezonu hazırlıkları tamam. Ligde ilk düdük 19 Eylül’de çalacak. Bu sezon 39 takımın katılacağı lig, yine Kırmızı ve Beyaz adı altında ikiye ayrılacak. Gruplardan biri 20, diğeri 19 takımdan oluşacak. 19 takımlı grupta bir takım her hafta maç yapmadan BAY geçecek.
TFF 2. Ligde 2020-2021 futbol sezonu için geri sayıma geçildi. Türkiye Futbol Federasyonu’nun 19 Eylül’de başlayacağını duyurduğu ligde ilk düdüğe 31 gün kaldı. Takımların birçoğu hazırlık çalışmalarını sürdürürken, birçoğu yeni yeni kadro oluşturmaya başladı.
Yeni sezonda ilimizi yine 2. Ligde temsil edecek olan Kırşehir Belediyespor çalışmalarına tam gaz devam ediyor.
Uzun yıllar 2.Ligi’nde mücadele ettikten sonra yaklaşık 7 yıl boyunca Bölgesel Amatör Ligi’nde mücadele eden Kırşehir Bekediyespor bu sezon oldukça güçlü rakiplerle birlikte 1’inci ligi çıkma mücadelesi verecek.
Bu arada başlama tarihinin belirlenmesinin ardından kura aşamasına geçildi. 39 takımın mücadele edeceği ligde, grup ve fikstür kurası Ağustos ayı sonunda çekilecek.
Geçen sezon pandemi dolayısıyla bir kereye mahsus olmak kaydıyla küme düşmenin kaldırıldığı 2. Ligde 36 takımdan 33’ü yerini korudu. Direkt ve play-off şampiyonluğu yaşayan Samsunspor, Bandırmaspor ve Tuzlaspor’un 2. Ligle yolları ayrıldı.
Mevcut takımların dışında 3. Ligden yükselen 6 takım, 2. Lig takımları arasına dahil edildi. Böylelikle 2. Ligdeki takım sayısı 39’a yükselmiş oldu.
Söz konusu takımlar 20 ve 19’arlı olarak iki gruba ayrılacak. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), devam eden koronavirüs salgını üzerine grupları mesafe uzaklığı ve maliyet fazlalığını en aza düşürmek için bölgesel ağırlıklı şekillendirmeyi planlıyor.
2. Lig bu sezon Kırşehir Belediyespor, Manisa FK, Hekimoğlu Trabzon, Sancaktepe FK, İnegölspor, Afjet Afyonspor, Tarsus İdmanyurdu, Pendikspor, Sarıyer, Çorum FK, Hacettepespor, 1922 Konyaspor, Kırklarelispor, Başkent Akademi FK, Amed Sportif, Gümüşhanespor, Ankara Demirspor, Kastamonuspor, Sakaryaspor, Zonguldakspor, Vanspor, Uşak Spor AŞ, Kahramanmaraşspor, Ergene Velimeşespor, Bodrumspor, Sivas Belediyespor, Karabükspor, Şanlıurfaspor, Bayburt İl Özel İdarespor, Eyüpspor, Etimesgut Belediyespor, Niğde Anadolu FK, Elazığspor, Serik Belediyespor, 24 Erzincanspor, Kocaelispor, Turgutluspor, Karacabey Belediyespor ve Pazarspor'dan oluşacak.
Bu takımlardan Serik Belediyespor, 24 Erzincanspor, Kocaelispor, Turgutluspor, Karacabey Belediyespor, Pazarspor 3. Ligden yükseldi.
İÇ TRANSFERDE 3 FUTBOLCUYLA ANLAŞTI.
Öte yandan yeni sezonda 2.Lig’nde mücadele edecek olan Kırşehir Belediyespor transfer çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Yeşil-beyazlılar, geçtiğimiz sezon kadronun değişmez isimlerinden olan kaleci Bekir Sevgi, İsmail Düzgün ve Erbay Eker ile her konuda anlaştı.
Yeşil-beyazlı temsilcimiz iç transferde daha önce Onur Karakabak ile anlaşmıştı. (HABER: SALİH GÜNER)