TFF 2’nci Lig Beyaz grupta 6’ncı hafta 2 Ekim Cumartesi günü oynanan 8 karşılaşmayla tamamlandı. Pazarspor ve Amedspor galibiyetleri ile 2’nde 2 yapan temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, geçtiğimiz hafta Zonguldakspor’a yenilerek zirve yarışında ağır bir yara alırken, Bucaspor galibiyeti ile tekrar zirvenin ortağı oldu.
Zirve hesapları yapan Amedspor haftayı galibiyetle kapatırken, Pendikspor ise hiç ummadığı bir yenilgi aldı. Son 3 maçını kazanan Pazarspor ise bir anda kendini play-off hattı içinde buldu.
TFF 2’nci Lig Beyaz grupta 6’ncı hafta Cumartesi günkü karşılaşmaların ardından sona erdi. Ligin 6’ncı haftasında oynanan 8 karşılaşmada 18 gol filelerle buluşurken, bu 8 karşılaşmanın 6’sını ev sahibi, 1’ini deplasman takımı kazanırken, 1 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.
Geçtiğimiz hafta kendi saha ve seyircisi önünde konuk ettiği Zonguldakspor’a her iki yarıda yediği gollerle sahadan 2-0’lık skorla mağlup ayrılarak taraftarını üzüp, zirve yarışında da çok önemli bir 3 puanı kaybeden Kırşehir Belediyespor’un imdadına Bucaspor yetişti. Ligin en zor deplasmanlarından biri olan Bucaspor karşılaşmasını Can Vural’ın tek golüyle kazanan Kırşehir Belediyespor, bu sezon 4’üncü maçında 3’üncü galibiyetini alarak puanını 9 yapıp 3’üncü sıraya yükseldi. Bu sezon ligdeki 2’nci yenilgisini kendi sahasında Kırşehir Belediyespor’a karşı alan Bucaspor ise 7 puanda kalarak 6’ncı haftayı 7’nci sırada tamamladı.
Amedspor fırtınası devam ediyor. Bu sezon oynadığı maçlarda tek yenilgisini Kırşehir Belediyespor’a karşı alan Diyarbakır temsilcisi, Ligin 6’ncı haftasında sahasında Eskişehirspor’u konuk etti. Yeşil-kırmızılı ekip 1-0 geriye düştüğü maçı 2-1 kazanarak ligdeki 4’üncü galibiyetini alıp puanını 12 yapıp liderliğe yükseldi. Eskişehirspor ise Amedspor maçın ardından bu sezon oynadığı 5’inci maçında 3’üncü yenilgisini alıp 4 puanda kaldı ve 6’ncı haftayı 15’inci basamakta bitirdi.
Lider Pendikspor’a şok yenilgi… Ligde fırtınalar estiren İstanbul temsilcisi ilk yenilgisini deplasmanda Erzincanspor’a karşı aldı. Ligin 6’ncı haftasında deplasmanda ligde zor günler geçiren Erzincanspor’a konuk olan Pendikspor, maçı 1-0’lık skorla kaybetti ve ilk yenilgisini alıp haftayı 9 puanla 2’nci sırada tamamladı. Bu sezon ligdeki ilk galibiyetini evinde oynadığı Pendikspor maçında alan Erzincanspor ise bu galibiyetin ardından puanını 4’e çıkardı ve 14’üncü sıraya çıktı.
Pazarspor galibiyet serisine bu haftada devam etti. Ligin ilk haftasında evinde Kırşehir Belediyespor’a 2’nci hafta deplasmanda Nazilli Belediyespor’a kaybeden Rize temsilcisi, daha sonra oynadığı bütün maçları kazanarak Play-Off hattında yer aldı. Cumartesi günü kendi sahasında konuk ettiği Karacabey Belediyespor’u tek golle yenen Pazarspor, üst üste 3’üncü galibiyetini alarak puanını 9 yapıp 4’üncü sıraya kadar yükseldi. Ligde çok zor günler geçiren ve oynadığı 4 maçta sadece 1 beraberlik alan Bursa temsilcisi Karacabey Belediyespor ise 1 puanda kalarak 6’ncı haftayı en son sırada tamamladı.
Ligin iddialı takımlarında Şanlıurfaspor, deplasmanda karşılaştığı Kırklarelispor’la 2-2 berabere kaldı. Her iki ekibin 1’er puanla kapattığı 5’inci haftada Şanlıurfaspor puanını 8 yapıp haftayı 6’ncı, puanını 5’e çıkaran Kırklarelispor ise puanını 5’e çıkararak 13’üncü sıraya yükseldi.
Kendi saha ve seyircisi önünde konuk ettiği Akhisarspor’u 1-0’lık skorla geçmeyi başaran Tarsus İdmanyurdu, Ligdeki 2’nci galibiyetini elde ederek puanını 7 yapıp 8’inci basamakta haftayı tamamlarken, Tarsus yenilgisinin ardından 7 puanda kalan Akhisarspor ise 5’inci haftayı 9’uncu sırada bitirdi.
Geçtiğimiz hafta deplasmanda temsilcimiz Kırşehir Belediyespor’u 2-0’lık skorla yenerek ilk galibiyetini alan Zonguldakspor, 5’inci hafta sahasında konuk ettiği Nazilli Belediyespor’u da 1-0’lık skorla geçerek son 2 maçını kazanıp puanını 6 yapıp haftayı 11’inci sırada tamamladı. Ligdeki 2’nci yenilgisini alan Nazilli Belediyespor ise 6 puanda kalıp 5’inci haftayı 10’uncu sırada tamamladı.
Haftanın son karşılaşmasında ise 1922 Konyaspor 5’inci haftanın en farklı galibiyetine imza attı. Cumartesi günü kendi sahasında konuk ettiği Uşakspor’u 5-1 gibi farklı bir skorla geçen 1922 Konyaspor, ligdeki ilk galibiyetini alıp puanını 5’e çıkardı. Bu yenilgi sonrasında Uşakspor ise 3 puanda kalıp düşme potasında yer aldı.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig beyaz grupta yarın oynanacak olan 8 karşılaşmayla 6’ncı haftanın heyecanı yaşanacak. (HABER: SALİH GÜNER)