Pendikspor şampiyonluğu haftalarca önce ilan ederken, küme düşme hattında heyecan sürüyor

KIRŞEHİR BELEDİYESPOR, SEZONUN EN FARKLI YENİLGİSİNİ BURSA’DA ALDI

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Beyaz Grupta mücadeleye 37’nci haftada oynanan birbirinden zorlu 8 karşılaşmayla devam edildi. Temsilcimiz Kırşehir Belediyespor’un puansız kapattığı haftada zirve iddiasını sürdüren Amedspor, Bucaspor, Karacabey ve Erzincanspor haftayı 3’er puanla kapattı.

Ankara Demirspor ve Eskişehirspor maçlarını kazanarak az olan Play-Off şansını son haftalara kadar sürdürmek isteyen temsilcimiz Kırşehir Belediyespor’un bu hayalini Karacabey Belediyespor sona erdirdi. Deplasmanda Play-Off iddiasını sürdüren Karacabey Belediyespor’a konuk olan yeşil-beyazlı temsilcimiz ilk dakikada 1-0 öne geçmenin avantajını iyi kullanamadı ve sahadan 5-2’lik farklı bir skorla mağlup ayrılarak bu sezon ki 9’uncu yenilgisini aldı. Hem 9’uncu mağlubiyetini alan yeşil-beyazlı ekibimiz hem de bu sezon ki en farklı yenilgisini alıp 37’nci haftayı 43 puanla 12’nci sırada tamamladı. Bursa temsilcisi ise bu galibiyetin ardından puanını 50 yapıp 5’inci sıraya yükseldi.

Ankara Demirspor ile Tarsus İdmanyurdu’nun maç yapmadan bay olarak geçtiği 37’nci haftada fileler 31 kez ağlarla buluşurken, bu rakam son haftalarda atılan en çok hafta oldu. Bu 8 karşılaşmanın 4’ünü ev sahibi, 3’ünü deplasman takımı kazanırken, 1 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

Şampiyon Pendikspor, Kırklareli deplasmanında 3 puanı 4 golle aldı. Haftalardır hem liderliğini sürdüren hem de ligin bitmesine haftalar kala şampiyonluğunu ilan eden İstanbul temsilcisi galibiyet serisini bu maçta da sürdürdü. Deplasmanda Kırklarelispor’a konuk olan kırmızı-beyazlı ekip sahadan 4-1’lik skorla galip ayrılarak puanını 73 yaptı. Kırklarelispor ise play-off iddiası yolunda çok ağır bir yara aldı ve 46 puanda kalıp 37’nci haftayı 8’inci sırada tamamladı.

Kendi saha ve dolu tribünler önünde Ispartaspor’u konuk eden Amedspor, sahadan 1-0’lık skorla galip ayrıldı ve puanını 53 yapıp 2’nci sıraya yükseldi. Ispartaspor ise bu yenilginin ardından 52 puanda kalıp 37’nci haftayı 4’üncü sırada bitirdi.

Play-Off iddiasını son haftalara kadar taşımak isteyen İzmir temsilcisi Bucaspor kendi saha ve seyircisi önünde konuk ettiği 1922 Konyaspor’u 1-0’lık skorla geçti ve puanını 50’ye çıkardı ve haftayı 6’ncı sırada tamamladı. Kümede kalma mücadelesi veren 1922 Konyaspor ise bu yenilginin ardından 29 puanda kalıp haftayı 17’nci sırada tamamladı.

Deplasmanda Zonguldakspor’la karşılaşan Erzincanspor, 2-1’lik skorla galip geldiği haftanın ardından puanını 48 yapıp haftayı 7’nci sırada tamamladı. Kalan haftalarda hiçbir iddiası kalmayan Zonguldakspor ise bu yenilginin ardından 38 puanda kaldı ve 37’nci haftayı 13’üncü sırada tamamladı.

Haftanın en farklı galibiyetlerinden birine de Nazilli Belediyespor imza attı. Aydın temsilcisi ligden düşen Eskişehirspor’a konuk oldu. Mücadeleyi 5-2 kazanan siyah-beyazlı ekip puanını 45 yaparak haftayı 10’uncu sırada tamamladı. Ligden düşmesi haftalar önce netlik kazanan Eskişehirspor ise 22 puanda kalıp haftayı son sırada tamamladı.

Ligde hiçbir hedefi kalmayan ekiplerden biri olan Şanlıurfaspor kendi sahasında konuk ettiği Uşakspor’u 4-1’lik skorla mağlup ederek bu sezonki galibiyet sayısını 11’e çıkarıp puanını 43 yapıp haftayı 11’inci sırada tamamladı. Uşakspor ise bu yenilginin ardından 38 puanda kaldı ve haftayı 14’üncü sırada tamamladı.

37’nci haftanın son karşılaşmasında ise Pazarspor ile Akhisarspor karşı karşıya geldi. Düşme hattını yakından ilgilendiren maçtan galip çıkan olmadı ve her iki ekip haftayı 1’er puanla kapattı. Bu sonucun ardından Pazarspor puanını 33 yapıp haftayı 15, puanını 31 yapan Akhisarspor ise haftayı 16’ncı sırada yer aldı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Beyaz grupta mücadeleye sondan 1 hafta önce olan 37’nci hafta maçlarıyla devam edilecek. Fikstür gereği 1922 Konyaspor ile Ispartaspor’un maç yapmadan bay olarak geçeceği 37’nci haftada temsilcimiz Kırşehir Belediyespor kendi sahasında Şanlıurfaspor’la karşı karşıya gelecek. (HABER: SALİH GÜNER)