Normal sezonu 3’üncü sırada tamamlayıp Play-Off oynamaya hak kazanan ve Play-Off çeyrek finalde Kırklarelispor’u 2-1’lik skorla yenip 2’nci maçta da golsüz berabere kalarak bir üst tura yükselen Kırşehir Belediyespor, Play-Off Yarı Final İlk maçında Perşembe günü sahasında karşılaşacağı Sakaryaspor maçının hazırlıklarına başladı.
Yeşil-beyazlı temsilcimiz 20 Mayıs Perşembe günü kendi sahasında konuk edeceği Sakaryaspor karşılaşmasının hazırlıklarına Güneykent Tesisleri’nde başladı.
Yeşil-beyazlı ekibimizin Teknik Direktörü Ercüment Coşkundere, futbolcuları bir araya toplayarak, önce Kırklarelispor maçındaki basit hatalara parmak bastı, ardından Sakaryaspor maçının kesin kazanılmasını ve turu 2’nci maça bırakmamalarını istedi.
Teknik Direktör Ercüment Coşkundere, çalışma öncesi futbolcularla 10 dakikaya yakın bir toplantı yaptı. Yeşil-beyazlıların hocası, orta yuvarlakta bir araya topladığı futbolculara: “İlk maçı kazanıp ikinci maça rahat bir şekilde gitmek istiyoruz” ifadelerine yer verdi.
Play-Off çeyrek final ilk maçında deplasmanda Kırklarelispor karşısında basit hatayla kalelerinde gol gördüklerini anlatan yeşil-beyazlı teknik adam, böyle gollerin kendilerine hiç yakışmadığını dile getirdi.
Savunma oyuncularından tam konsantre ve dikkat isteyen Yeşil-beyazlı ekibin hocası Ercüment Coşkundere, basit hatalar nedeniyle bundan önceki maçlarda önemli puanlar kaybettiklerini kaydederken, bu hataların şampiyonluğa giden yolda tekrarlanmamasının altını kalın çizgiyle çizdi.
Yeşil-beyazlı hoca, kendi sahasındaki Sakaryaspor maçından beklentilerini oyuncularına aktardı.
Kırklarelispor maçının ardından bir sonraki rakip olan Sakaryaspor ile ilk maçını Ahi Stadyumunda oynayacaklarını belirten Ercüment Coşkundere, kazanmaları gereken bir maça daha çıkacaklarının altını çizdi.
İLK MAÇI KAZANMAK ZORUNDAYIZ
Futbolcularına yaptığı motive konuşmasının ardından basın mensuplarıyla da bir araya gelen tecrübeli teknik adam, mutlaka kazanmak zorunda oldukları bir maç oynayacaklarını söyledi.
Play-Off yarı final ilk maçında Sakaryaspor gibi ligin güçlü ekibiyle zorluk derecesinin üst düzeyde olacağı bir müsabaka oynayacaklarını söyleyen Tecrübeli Teknik Adam, “Kırklarelispor maçının ardından yine zorluk derecesi çok yüksek bir maça çıkacağız. Sahamızda şampiyonluğa oynayan bir takım oyunu ortaya koyarak bu maçı kazanıp yolumuza ilk maçta kayıpsız devam etmek istiyoruz. Bundan sonra oynayacağımız her maç final niteliği taşıyor ve zorluk dereceleri oldukça yüksek. Sakaryaspor maçı da bunlardan biri. Rakibimiz bizim gibi şampiyonluk hesapları yapıyor. Buna karşılık bizim de hedefimiz belli. Her iki takım açısından da son derece önemli olan bu maça iyi hazırlandık. Şimdi işin en önemli kısmı sahada görev vereceğimiz futbolcularımıza düşüyor. Futbolcularımızın hırslı ve coşkulu oyunlarıyla bu zorlu maçta taraftarımızın yüzünü güldüreceğine inanıyoruz. Başarıya giden takımların en önemli unsurları birlik ve beraberlik şemsiyesi altında hareket etmektir. Bunu bizim de başarmamız için hiçbir engel yok. Başarıyı bizim kadar Kırşehir halkının da istediğinden eminiz” şeklinde konuştu.
Yeşil-beyazlı ekibimizin Onursal Başkanı Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, “Her türlü imkânsızlıklarımıza rağmen yönetim kurulumuzun büyük çabaları sonucu takımımız play-off’ta bir üst tura yükseldi. Bu başarı hepimizin başarısıdır. Emeği geçen herkesi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Yokluk ve sıkıntı içinde oluşturulan, elini taşın altına koyan akılcı yönetim, akılcı transfer, başarılı bir ekip çalışması sonucu elde edilen bu başarıyı kimse küçümsememeli. Gönlümüzün elbette TFF 1.Lig’e yükselmektir. Bunu başarmak için de sonuna kadar çalışıp mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.
Kırklarelispor’u deplasmanda 2-1 yenip, evinde golsüz berabere kalarak yarı finale yükselen Kırşehir Belediyespor’un Kulüp Başkanı Mustafa Bulut, gazetemize yaptığı açıklamada, “Biz göreve gelirken kongrede Kırşehir Belediyespor’da birlik ve beraberlik olmalı. Eğer bunu başarabilirsek hedefimiz bu grupta play-oflara katılacağız. İşte önce bunu başardık, şimdi de play-off’ta Kırklarelispor’u eleyerek yarı finale yükseldik. Bu saatten sonra tek hedefimiz Sakaryaspor’u da eleyerek finale yükselmek. Bunun için her türlü kısır çekişmeleri, eleştirileri bir kenara bırakıp hedefimize kenetlenmek zorundayız. İnşallah hep birlikte tek yumruk olup, Kırşehir Belediyespor’umuzu layık olduğu TFF 1. Ligi’ne yükseltmektir” dedi. (HABER: SALİH GÜNER)