TFF 2. Lig, Beyaz Grup’ta play-off hedefleyen ve haftayı Diyarbakır’da Amedspor’la 1-1 berabere tamamlayan Kırşehir Belediyespor, Pazar günü deplasmanda karşılaşacağı ve ilk yarıda sahasında 2-0 mağlup olduğu Zongulakspor’u yenerek rövanşı almak istiyor.

Ligin ikinci yarısına Pazarspor’u 3-1 yenerek başlayan ve geçen hafta da kendisi gibi grupta play-off hedefleyen Amedspor’la deplasmanda 1-1 berabere kalarak 2 maçta 4 puan toplayan Yeşil-beyazlı temsilcimiz Kırşehir Belediyespor uzun süredir deplasmanda alamadığı galibiyeti bu kez Zonguldak’ta tatmak istiyor.

Kırşehir Belediye Spor takımı 2. Lig Beyaz Grup'ta 19 maçta 21 gol atarak kalesinde ise 17 gol gördü. 26 puanla 9. sırada ye alan yeşil beyazlıların lider Pendikspor ile arasındaki puan farkı 16 ancak 2. sıradaki Bucaspor ile arasında sadece 5 puan bulunuyor.

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden ve play-off hedefleyen Kırşehir Belediyespor ara transferde kadrosuna üç yeni katarken, iki sezon önce Sancaktepespor’dan transfer olan ve  yeşil-beyazlı formayı giyen kaptan Erbay Eker de 2. Lig ekiplerinden Ankaraspor’a imza atarak Kırşehir’den ayrıldı.  

Daha önce Kırşehir Belediyespor’da kiralık olarak forma giyerken, Karşıyakaspor’a giden Can Vural’dan sonra defansta oynayan ve son haftalarda forma giyemeyen sağ bek Erbay Eker de Ankaraspor’a imza attı.

Kırşehir Belediyespor ayrıca ihtiyaç duyduğu mevkilere üç yeni ismi transfer etti.

Bu sezon 24 Erzincanspor’da forma giyen ve 17 maçta 2 gol atan santrafor Oktay Balcı ile 1,5 yıllık sözleşme imzalayarak renklerine katan yeşil beyazlı ekip takımın santrafor sorununu da büyük ölçüde çözdü.

TFF 2. Lig, Beyaz Grup ekiplerinden Kırşehir Belediyespor, 24 Erzincanspor’dan santrafor Oktay Balcı’nın ardından Iğdırspor’lu orta saha oyuncusu Savaş Tağa’yı renklerine kattı. Kırşehir Belediyespor bu hafta da Turgutluspor’dan stoper Sinan Özkara ile de 1,5 yıllık sözleşme imzalayarak renklerine kattı.

 Kırşehir Belediyespor son olarak Turgutluspor'un 26 yaşındaki başarılı stoperi Sinan Özkara ile anlaştı. 1.96 boyundaki Özkara son olarak Türkiye Kupası'ndaki Başakşehir maçındaki başarılı performansı ile göz doldurmuştu. Almanya doğumlu Sinan Özkara daha önce U17 milli takım forması da giymişti.

Ligde en son deplasman maçında 1-0’lık skorla Bucaspor’u mağlup eden Kırşehir Belediyespor, Zonguldakspor maçı öncesi çıktığı 7 maçta 5 beraberlik, 2’de yenilgi aldı. Zonguldak maçıyla deplasman galibiyeti hasretine son vermek isteyen Kırşehir Belediyespor’da hedef galibiyet.

Evinde oynadığı 3 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik çıkaran yeşil-beyazlı temsilcimiz bu istatistiği ne yazık ki deplasman maçlarında gösteremiyor. Son deplasman galibiyetini Bucaspor karşısında 1-0’lık skorla alan Kırşehir temsilcisi aldığı bu galibiyetin ardından çıktığı 7 maçın 5’inde berabere kalırken, 2 maçta da evine puansız döndü. Deplasmanda kazanamamanın hasretini Pazar günü Zonguldakspor karşısında sona erdirmek isteyen Kırşehir Belediyespor, hem zirve yarışında bende varım demek hem de 3 maçlık galibiyet özlemini sona erdirmek istiyor.

HAKEM ESKİŞEHİR BÖLGESİNDEN

Öte yandan Zonguldakspor-Kırşehir Belediyespor maçını yönetecek hakem belli oldu. Merkez Hakem Kurulu, karşılaşmaya Eskişehir bölgesinden klasman hakemi Süleyman Bahadır’ı atadı. Bahadır’ın yardımcılıklarını İlke Akman ile Hasan Cebeci yapacak. Maçın 4’üncü hakemi Sabit Selvi.

HAKAN KARACA: “KAZANMAK İSTİYORUZ”

Yeşil-beyazlı ekibin bu üç transferinin Zonguldakspor maçında forma giyip giymeyeceğine Teknik Direktör Hakan Karaca verecek.

Zonguldakspor deplasmanına üç puan parolası ile giden Kırşehir Belediyespor’un Teknik Direktörü Karaca, “Amedspor karşısında galibiyeti kaçırdığımız için üzgünüz. Ama her şeye rağmen play-off hedefleyen bir takım karşısında alınan her puan altın değerinde olduğu için bu beraberliğe de sevinmiyoruz. Çünkü kafamızı galibiyete şartlamıştık. Ama çocukların mücadelesinden, özverisinden, fedakârlıklarından son derece memnunuz. Bu demek ki Diyarbakır deplasmanda aldığı bir puana sevinen değil üzülen bir takım oldu, üzülen bir hocaları var. Muhtemelen yönetim kurulumuzda aynı şekilde düşünüyordur. Bundan sonraki maçlarımıza odaklanacağız” dedi.

Zonguldakspor maçını çıkış olarak gören Teknik Direktör Karaca, deplasmanda oynayacakları karşılaşmadan galibiyetle ayrılmak için bütün güçlerini sahada yansıtacaklarını  belirterek şunları ifade etti:

“7 maçta 10 puan almamız mümkünken, maalesef galibiyet alamayan takımlar arasındayız. Böyle gitmeyecek tabi ki de. Çıkış yapacağız. O da bu hafta olacak. Zonguldakspor maçını deplasmanda kazanma anlamında çıkış olarak görüyoruz. Çalışmalarımız bu doğrultuda sürüyor. Futbolcularla sürekli konuşuyoruz. Onlar da kazanmak istiyorlar. Dolayısıyla bir başlangıç yapıp, seri galibiyetler almamız gerekiyor. Bir ileri, bir geri değil de içeride, dışarıda üst üstte galibiyetlerle seri yakalamamız lazım. İyi bir takımımız var. Taraftar ve spor kamuoyundan biraz sabır istiyoruz. Daha iyi olacağız. Futbolumuzu skora yansıtacağız. Amedspor maçının ikinci yarısında oynadığımız iştah ve bol pozisyonlu futbolu Pazar günü deplasmanda oynayacağımız Zonguldakspor maçında tekrarlarsak ki tekrarlamak zorundayız istediğimiz 3 puana ulaşırız.”  (HABER: SALİH GÜNER)