HAFTAYI deplasmanda aldığı Vanspor galibiyeti ile kapatan ve play-off umutklarını arttıran Kırşehir Belediyespor, Pazar günü Pazarspor’la karşı karşıya gelecek. Maç Ahi Stadı’nda saat 14.00’te başlayacak.
Son 3 maçını kaybederek zirveden uzaklaşan Kırşehir Belediyespor, Çarşamba günü deplasmanda Vanspor’u 2-1 yenerek Play-Off yolunda güven tazeledi. Yeşil-beyazlı ekibimiz kazanmak zorunda olduğu bir karşılaşmaya daha çıkıyor. 
Kırşehir Belediyespor Basın Sözcüsü Battal Çelik, kazanmak zorunda oldukları Vanspor’u deplasmanda güzel bir futbolla kazandıkları için mutlu olduklarını açıkladı.
    Pazar günü Ahi Stadı’nda oynayacakları Pazarspor maçını kazanmak başka bir hedefleri ve düşünceleri olmadığını belirten Battal Çelik, “Haftalardır söylüyorum bu grupta her takım, her takımı yenebilecek düzeyde. Şimdi hafta sonu Pazarspor ile mutlak 3 puan parolası ile çıkacağımız bir maç var. Hiç dinlenmeden bu maça hazırlanmak kolay olmayacak. Takımın moral ve motivasyonu Van maçı sonrası daha da üst düzeyde olacak. Dolayısı ile pazar maçını da bir kazanacağınızı düşünüyorum. Ancak maç saha da kazanılıyor bizde bunu yapacak güç ve oyuncu kalitesine sahibiz. Hatırlayacağınız gibi ilk maçta iki defa gittiğimiz  pazar da pazar ile beraber kalmıştık. Pazarspor bizim Vanspor’u yandığımı gün çok ilginç bir maçta Bodrumspor ile uzatmalarda beraberliği yakalamıştı. Dikkat edilmesi gereken ve maçı son dakika düdüğüne kadar bırakmayan bir takım. Maçı kazanmamız halinde Sakaryaspor maçı öncesi müthiş bir moral kazanmış olacağız. Bizim Pazar ile oynayacağımız hafta, Bodrumspor, Sakaryaspor ile Turgutluspor, Etimesgut ile oynayacak ve Pazarspor’u yenmemiz halinde yeniden platonun içinde, hatta dördüncülüğe kadar yükselebiliriz.
Yeter ki bu takıma güvenin. Takımımıza şimdiden başarılar diliyorum” diye konuştu. 
Rakip Pazarspor’da ise işler yolunda gitmiyor. Karadeniz temsilcisi ligde oynadığı son 7 maçta 6 mağlubiyet 1 beraberlik alarak düşüş içinde. Pazarspor, Kırşehir Belediyespor maçı öncesi 13 deplasman maçına çıktı. Rize ekibi bu 13 maçta 5 galibiyet alırken, 8’de yenilgi aldı.
Pazarspor deplasmanda Bodrumspor’u 2-1, Elazığspor’u 3-0, Serik Belediyespor’u 3-2, Kastamonuspor’u 1-0 ve son olarak Mamak FK’yı da 2-0’lık skorla geçti.
Karadeniz temsilcisi, Eyüpspor’a 4-1, Kırklarelispor’a 4-0, Sakaryaspor’a, Turgutluspor’a 2-1, Tarsus İdmanyurdu’na, Karacabey Belediyespor’a 1-0, Vanspor’a 3-0, Sivas Belediyespor’a 2-0 mağlup oldu. 
KIRŞEHİR-PAZAR 13’ÜNCÜ
KEZ KARŞILAŞACAKLAR
2’nci Lig Kırmızı Grupta Pazar günü kendi sahasında Pazarspor ile karşılaşacak olan Kırşehir Belediyespor bundan önce farklı sezonda farklı liglerde 12 kez karşı karşıya geldi. 
Kırşehirspor ile Pazarspor ilk olarak 2002 sezonunda karşı karşıya geldi. Yeşil-beyazlı ekibimiz Kırşehirspor, rakibini 1-0 mağlup etmeyi başardı.
Yeşil-beyazlı ekibimiz o sezon Ligin 2’nci yarısında deplasmanda karşılaştığı güçlü rakibi karşısında sahadan Murat Topaloğlu ve Korhan Ataışık’ın gollerine engel olmayınca sahadan 2-0’lık skorla mağlup ayrıldı.
Kırşehirspor, 2005-2006 futbol sezonunda Türkiye 2.Lig B Ktg. 4.Grup ilk maçında sahasında konuk ettiği Pazarspor’a 2-1 mağlup olurken, 2’nci yarı da ise yeşil-beyazlı temsilcimiz güçlü rakibini sağanak yağış altında oynanan maçta Mustafa Akucan ve Ahmet Küçüktalaslı’nın golleriyle 2-1 mağlup etmeyi başarmıştı.
Kırşehirspor ile Pazarspor 2006-2007 futbol sezonunda Türkiye 2.Lig B Ktg.4.Klasman Grubunda karşılaşmış ve her iki maç 1-1’lik eşitliklerle sona ermişti. 
Oldukça zorlu geçen lig maçlarının ardından bu kez iki ekip hazırlık maçlarında karşı karşıya geldi. Hazırlık Serik Kupası 2008 senesinde Antalya’da oynanan maçta 1-1’lik eşitlikle sona ererken, Hazırlık Fethiye Kupası 2008’de ise Pazarspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.
Hazırlık Bolu Kupası 2.Grup 2008/2009 sezonunda ise Kırşehirspor güçlü rakibini 4-0 gibi farklı bir skorla yenmeyi başardı.
Kırşehirspor adı altında Pazarspor’la 9 kez karşı karşıya gelen yeşil-beyazlı ekibimiz seneler sonra bu kez Kırşehir Belediyespor adı altında karşı karşıya geldi.
2 Aralık 2018 tarihinde Ahi Stadyumunda oynanan maçta Kırşehir Belediyespor, rakibini sinan Uzun ve Turgay An’ın golleriyle 2-1 mağlup ederken, O sezon 2’nci yarıda oynanan maçta ise rakibiyle 1-1 berabere kaldı. Bu beraberliğin ardından şampiyonluğu garantileyen yeşil-beyazlılar Rize’den şampiyon olarak evine dönmeyi başardı.
Lig tarihi boyunca 12 kez karşı karşıya gelen Kırşehir Belediyespor bu 12 maçın 5’ini kazanırken, 6’sından da beraberlikle ayrıldı. Yeşil-beyazlı ekibimiz 11 maçta ise rakibine 3 kez mağlup oldu. Bu 11 maçta rakibine 14 kez gol atmayı başarırken, kalesinde ise 11 gol gördü. (HABER: SALİH GÜNER)