TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta ikinci yarı başladı. Kırşehir Belediyespor kendi saha ve taraftarı önünde konuk ettiği Rize temsilcisi Pazarspor’u 3-1 yenerek ikinci yarıya güzel bir başlangıç yaptı ve böylece ilk yarıda deplasmanda 3-0 kazandığı maçın rövanşını vermedi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Beyaz Grupta mücadeleye Pazar günü oynanan 20’nci hafta maçlarıyla devam edildi. Lider Pendikspor’un maç yapmadan Bay olarak geçtiği hafta temsilcimiz Kırşehir Belediyespor 3 puanla kapattı. Diğer yandan zirve mücadelesi veren ekiplerinden Bucaspor ve Ankara Demir haftayı 3 puanla, Amedspor ve Nazilli ise 1 puanla kapattı.

TFF 2’nci Lig Beyaz grupta 20’nci hafta maçları tamamlandı. 8 karşılaşmanın oynandığı haftada fileler 18 kez havalandı. Bu 8 maçın 3’ünü ev sahibi, 1’ini deplasman takımı kazanırken, 4 karşılaşma ise berabere tamamlandı.

Soğuk bir havada oynanan maçın 32.dakikasında Nuh Aşkın’ın attığı golle ilk devreyi 1-0 önde kapatan Kırşehir Belediyespor, maçın ikinci yarısında konuk takım Pazarspor’un 57.dakikada Feyyaz Aydil’in attığı golle skor 1-1 olarak eşitlense de yeşil-beyazlılar güzel oyununu 72.dakikada Oğuz Özden ve 88. dakikada Zihni Temelci’nin attığı gollerle süsleyerek zorlu müsabakayı 3-1’lik skorla kazandı.

Kırşehir Belediyespor ligin ikinci yarısına Pazarspor galibiyeti ile başlayarak play-off hedefine iddialı oldu. Kırşehir Belediyespor, kendi sahasında aldığı 3 puanla puanını 25’e çıkararak ligde 7’inci sıraya çıktı.

Ligdeki 10’uncu yenilgisini deplasmanda temsilcimiz Kırşehir Belediyespor karşısında alan Pazarspor ise 22 puanla kalıp 13’üncü sıraya geriledi.

Ligde zirve mücadelesi içinde yer alan takımlardan olan Bucaspor deplasmanda Ispartaspor ile karşı karşıya geldi. Mücadeleyi 3-1’lik skorla kazanan İzmir temsilcisi puanını 30 yaparak lider Pendikspor ile puan farkını 9’a düşürüp haftayı 2’nci sırada tamamladı. Bu yenilginin ardından Ispartaspor ise zirve yarışında ağır bir yara alarak 25 puanda kalıp 20’nci haftayı 8’inci sırada tamamladı.

Amedspor haftayı 1 puanla kapattı. Diyarbakır temsilcisi, deplasmanda karşılaştığı Uşakspor’la 1-1 berabere kalarak puanını 29 yapıp 2’nci sıraya geriledi. Puanını 25 yapan Uşakspor ise haftayı 9’uncu sırada tamamladı.

Zirve mücadelesi içinde yer alan ve haftayı puan kaybıyla geçiren bir diğer takımda Nazilli Belediyespor… Siyah-beyazlı ekip kendi sahasında konuk ettiği Kırklarelispor ile 1-1 berabere kalarak evinde kaybettiği 2 puanla haftayı 28 puanla 4’üncü sırada tamamladı. Kırklarelispor ise puanını 25’e çıkararak haftayı 6’ncı sırada tamamladı.

Ankara Demirspor’un Play-Off inadı devam ediyor. Başkent temsilcisi kendi sahasında ağırladığı Şanlıurfaspor’u 2-1’lik skorla devirerek puanını 27 yaparak 5’inci sıraya yükseldi. Üst üste 8 maçtır puan kayıpları yaşayan Şanlıurfaspor ise 23 puanda kalarak haftayı 11’inci sırada tamamladı.

Ligde orta sıralarda mücadele eden Akhisarspor, sahasında Zonguldakspor’u konuk etti. Mücadele başladığı gibi golsüz eşitlikle sona erdi. Bu sonucun ardından her iki ekipte puanını 22’ye çıkardı.

Tarsus İdmanyurdu kendi sahasında 1922 Konyaspor’u konuk etti. Mücadele 0-0 eşitlikle sona ererken, Tarsus puanını 21 yapıp haftayı 15’inci, 1922 Konyaspor ise 19 yapıp haftayı 16’ncı sırada tamamladı.

Haftanın son karşılaşmasında ise ligde düşme hattında yer alan Eskişehirspor ise Karacabey Belediyespor karşılaştı. Mücadelenin sonunda 2-1’lik skorla galip ayrılan taraf Eskişehirspor oldu. Bu sonuçla birlikte Eskişehirspor puanını 13 yapıp haftayı 18’inci, Karacabey Belediyespor ise bu yenilgi sonrasında 16 puanda kalıp haftayı 17’nci sırada tamamladı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig beyaz grupta mücadeleye 21’inci haftada oynanacak olan 8 karşılaşmayla devam edilecek. Temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, Ligin 21’inci haftasında deplasmanda Amedspor ile karşı karşıya gelecek.

20.HAFTANIN MAÇLARI: Kırşehir Belediyespor-Pazarspor: 3-1, Tarsus İdman Yurdu-1922 Konyaspor: 0-0, Ankara Demirspor-Şanlıurfaspor: 2-1, Nazilli Belediyespor-Kırklarelispor: 1-1, Akhisarspor-Zonguldakspor: 0-0, Eskişehirspor-Karacabey Belediyespor: 2-1, Uşakspor-Amedspor: 1-1, Ispartaspor-Bucaspor: 1-3, Erzincanspor (BAY), Pendikspor (BAY)

21.HAFTANIN MAÇLARI: 21 Ocak 2022 Cuma, Zonguldakspor-Pendikspor

22 Ocak Cumartesi: Amedspor-Kırşehir Belediyespor, Şanlıurfaspor-Eskişehirspor, Kırklarelispor-Ankara Demirspor, Bucaspor-Akhisarspor, Pazarspor-Nazilli Belediyespor, Erzincanspor-Tarsus İdmanyurdu, 1922 Konyaspor-Ispartaspor, Karacabey BLD.Spor (BAY), Uşakspor (BAY)(HABER: SALİH GÜNER)