Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2.Lig Beyaz grupta mücadele edecek olan temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, yeni sezonun ilk maçında deplasmanda karşılaşacağı Pazarspor maçının hazırlıklarına tam gaz devam ediyor.
Kırşehir Belediyespor dün yaptığı tek idmanla hafta sonunda deplasmanda karşılaşacağı Pazarspor maçının hazırlıklarına devam etti. Yeşil-beyazlı futbolcular Pazarspor maçı hazırlıkları çerçevesinde dün yapılan idmanın ardından şut ve gol çalışması yaptı. Kırşehir temsilcisi, Pazarspor maçında gol sıkıntısı yaşamamak için dün yapılan idmanın sonlarında gol ve şut çalışması yapıldı.
Kırşehir Belediyespor Teknik Direktörü Hakkı Hocaoğlu, sezon hazırlık sürecini en iyi şekilde geçirdiklerini ifade ederken, genel olarak yeni sezona hazır olduklarını söyledi.
Yeşil-beyazlı çalıştırıcı, Pazar günü deplasmanda oynayacakları Pazarspor maçı kazanıp 2021-2022 sezonuna moralli başlamak istediklerini de ifade etti.
Yeşil-beyazlı teknik adam, Pazar günü Pazarspor ile oynayacakları sezonun ilk hafta maçı öncesindeki hazırlık sürecini değerlendirirken, genel olarak sezona hazır olduklarını söyledi.
Pazar günü Rize ekibi Pazarspor deplasmanda oynayacakları maçı kazanıp sezona iyi bir başlangıç yapmak istediklerini ifade eden başarılı çalıştırıcı, “Gerek Kırşehir’de, gerekse Bolu’da yaptığımız çalışmalarla ligin ilk yarısına en iyi şekilde hazırlandık. Bolu kampının ilk ayağını sorunsuz bir şekilde tamamladık. Şimdi Pazarspor maçının hazırlık haftasına girdik. Bu süreci de en iyi şekilde tamamlamak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Hedefi belli olan bir takımız ve sezonun ilk yarısı çok zor geçeceğini biliyoruz. Bu nedenle iyi bir başlangıç yapmak zorundayız. Yapacağımız tüm çalışmalar galibiyet üzerine olacak. Tek hedefimiz de bu ve bunu da başarmak için var gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.
2. Lig’in güçlü ekibi olarak, Kırşehir’i en iyi şekilde temsil etmek için yeni baştan bir takım kurduklarına dikkate çeken yeşil-beyazlı ekibimizin Teknik direktörü Hakkı Hocaoğlu, şöyle devam etti: 
“2. Lig’de yeni bir yapı kurmaya çalıştık ve bunu da büyük ölçüde başardık. Yeni baştan kurulan bir takımın elbette bir uyum sorunu olacaktır. Çünkü futbolcularımız birbirlerini tanımaları için belli bir zamana ve birlikte çalışmaya ihtiyaçları var. Ben her zaman onların yanındayım. Onların birbirleriyle kaynaştırmaya ve tanımalarına yardımcı olmaya çalışıyorum. Bunun için çok çalışmak ve futbolcularımızın birbirlerini tanımalarına zemin hazırlamak zorundayız. 27 kişilik kadromuzda şu an her şey yolunda gidiyor. Başarılı olmaktan ve Kırşehir’i en iyi şekilde temsil etmekten başka bir hedefimiz ve düşüncemiz yok. Bolu kampında çalışmalarımızı sürdürürken, buraya kamp için gelen takımlarla da birkaç hazırlık maçı yaptık. Şu anda takımımızın ciddi bir sorunu yok. Transfer çalışmalarımızı kadro ve mevkileri göre büyük oranda tamamladık. Eğer eksiğimiz olursa bu konuda yöneticilerimizle gerekli çalışmalarımızı yaparız. Belki gelecek vaad eden genç futbolcuları da kadromuza alabiliriz. Kırşehir’imizin adını başarıyla temsil edip, taraftarlarımızın gurur duyacağı bir takım olmaktan başka bir düşüncemiz yok. Bu nedenle görev ve sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Bizlere güvenen ve buraya getiren gerek yönetimimize, gerekse bu ili yönetenlere karşı mahcup olmamanın çabasındayız. Tabi bu konuda taraftarlarımızın da desteğini her zaman arkamızda görmek istiyoruz. Birlik ve beraberlik içinde olursak yeni kurduğumuz bu takımın lig büyük ses getireceğini ve Kırşehir’in adını başarıyla duyuracağına herkesin inanmasını istiyorum.”
Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonu, 2021- 2022 futbol sezonu öncesi Covid-19 salgınıyla 1,5 yıldır verilen mücadele kapsamında, toplum sağlığının en üst seviyede korunabilmesi amacıyla, seyircilerin Stadyumlara Giriş Şartları'nı yeniden belirledi.
Geçen sezon seyircisiz oynanan maçlara, yeni sezonda stat kapasitesinin yüzde 50'si oranında seyirci alınacak.
Ayrıca UEFA’nın güncel uygulamaları göz önünde bulundurularak ve kamu sağlığının korunması amacıyla misafir takım seyirci uygulaması 2021-2022 sezonu boyunca yapılmayacak. Misafir tribünlerine sadece ev sahibi takım seyircisi alınacak.
Bugün yapılan TFF yönetim kurulu toplantısında Stadyum Giriş Şartları madde madde şöyle oluşturuldu.
1. T.C. Sağlık Bakanlığı’nca belirlenen aşı takvimini* tamamlamış kişiler, son aşı tarihlerini takip eden 14. günden itibaren; Covid-19 geçirmiş kişiler ise, izolasyon süreçlerinin tamamlanmasından itibaren 180 gün süre ile stadyuma seyirci olarak girebilecektir.
2. 12 yaşını tamamlamış ve henüz T.C. Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği aşı yaş grubuna dahil olmamış kişiler, müsabakadan en fazla 48 saat önce PCR testi yaptırması ve test sonucunun negatif olması şartıyla stadyuma girebilecektir. Ancak söz konusu yaş grubuna T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından aşı tanımlaması yapılması halinde, söz konusu kişiler 60 gün süre içerisinde aşı takvimini tamamlamamaları halinde, bu kişilere stadyumlara giriş izni verilmeyecektir. 
3. T.C. Sağlık Bakanlığı güncel uygulaması kapsamında, Covid-19 PCR testi yaptırılamayan 12 yaş altındaki çocuklar stadyumlara giremeyecektir. 
4. Talimatın yürürlüğe girdiği tarihten önce kombine bilet satın almış ancak aşı takvimini tamamlamamış kişiler, müsabakadan en fazla 48 saat önce PCR testi yaptırması ve test sonucunun negatif olması şartıyla stadyumlara girebilecektir. Ancak söz konusu kombine sahiplerinin, T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından aşı tanımlaması yapılmış grupta olmalarına rağmen 60 gün süre içerisinde aşı takvimini tamamlamamaları halinde bu kişilere stadyumlara giriş izni verilmeyecektir.
5. UEFA’nın güncel uygulamaları göz önünde bulundurularak ve kamu sağlığının korunması amacıyla misafir takım seyirci uygulaması 2021-2022 sezonu boyunca yapılmayacaktır. Misafir tribünlerine sadece ev sahibi takım seyircisi alınabilir.  
6. Stadyumlarda yer alan Protokol ve Basın Tribünlerine girişler, seyirci giriş koşullarına tabi olacaktır.
7. Süper Lig ve TFF 1. Lig müsabakalarında seyircilerin stadyuma girişleri, HES entegrasyonu ile E-Bilet sistemi üzerinden alınan biletler ile yapılır. Bilet alacak kişilerin, HES kodu bilgilerine E-Bilet sistemi uygulayıcısının ulaşmasına onam vermesi gerekmektedir. Kişilere yönelik HES uygulama sorgulamaları Localara girecek kişiler ve seyirciler için E-Bilet sistemi üzerinden yapılacak; Protokol Tribününe girecek kişiler için ise E-Bilet sistemi veya HES uygulaması üzerinden yapılacaktır.
8. TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig’de seyircilerin stadyumlara girişleri, ev sahibi kulübün sorumluluğunda HES kodu kontrolü ile yapılacaktır.
*Aşı takvimini tamamlamış olmak:1. T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından sağlanan aşılardan iki doz aşı olmak,
2. Covid-19 hastalığını geçirmiş olup, T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından sağlanan aşılardan bir doz aşı olmak.
Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) önceki gün resmi sayfasından yap­tı­ğı bu ya­zı­lı açık­la­ma­nın ar­dın­dan Kır­şe­hirs­por ta­raf­tar­la­rı yeni se­zon­da dep­las­man maç­la­rın­da ta­kım­la­rı­nı yal­nız bı­ra­ka­cak­lar. (HABER: SALİH GÜNER)