Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Misli.com 2.Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Kırşehir Belediyespor, COVİD-19 testlerinin pozitif çıkması sonucu sağlıklı futbolcu sayısının 13’e düşmesi sonucu Etimesgut maçı TFF’ye yapılan başvuru sonucu iptal edildi.
TFF Kırşehir Belediyespor-Etimesgut Belediyespor, Sivas Belediyespor-Bayburt İl Özel İdarespor maçlarını Koronavirüs testlerinin pozitif çıkmasından dolayı ileri bir tarihe ertelerken, grubumuzda 2 karşılaşma dışında 8 karşılaşma oynandı. Bu 8 maçta fileler 19 kez havalanırken, bu 8 karşılaşmanın 3’ünü ev sahibi, 2’sini deplasman takımı kazanırken, 3 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.
Ligin ilk haftasında deplasmanda Turgutluspor karşısında son dakikalarda yediği golle sahadan 1-0’lık skorla mağlup ayrılarak sezona puansız başlayan Kırşehir Belediyespor, 2’nci hafta mutlak galibiyet parolasıyla hazırlandığı Etimesgut Belediyespor maçı öncesi Koronavirüs şoku yaşandı. Yeşil-beyazlı ekibimizin zorlu Etimesgut Belediyespor karşısına sahaya 13 futbolcu ile çıkmasının ardından TFF müsabakayı tatil ederek ileri bir zamana öteledi. Aynı olay Bayburt İl Özel İdarespor takımının da başına geldi. Sarı-siyahlılar, Ligin ilk haftasında Elazığspor, geçtiğimiz hafta sonu da oynayacağı Sivas Belediyespor maçı testlerin pozitif çıkmasından dolayı her iki müsabaka ileri bir tarihe ertelendi.
Ligin ilk haftasında sahasında Kırşehir Belediyespor’u 1-0’lık skorla mağlup ederek sezona 3 puanla başlayan Turgutluspor, 3 puanla başlamanın vermiş olduğu moralle Başkent Akademi FK deplasmanına konuk oldu. Turgutluspor bu maçıda kayıpsız geçerek güçlü rakibini yine 1-0’lık skorla mağlup ederek 3 puanın hanesine yazdırdı. Ege temsilcisi bu sonucun ardından 2 maçta elde ettiği 6 puanla averajla liderliğe yükseldi. Başkent Akademi FK ise bu sonucun ardından 2’nci haftayı 3 puanla 9’uncu sırada tamamladı.
Grubun iddialı takımlarından olan Eyüpspor, ilk hafta elde ettiği 4-1’lik Pazarspor galibiyetinin ardından deplasmanda konuk olduğu Sakaryaspor ile 1-1 berabere kalarak puanını 4’e çıkarıp 2’nci haftayı 2’nci sırada tamamladı. Sakaryaspor ise ilk hafta 1922 Konyaspor galibiyeti sonrası bu beraberlikle puanını 4’e çıkararak 2’nci haftayı averajla 6’ncı sırada tamamladı.
Deplasmanda Rize temsilcisi Pazarspor’un konuğu olan Tarsus İdmanyurdu, mücadeleyi baştan sona kadar üstün oyununu 3-1’lik skorla galip gelerek süslerken puanını 4’e yükseltip 2’nci haftayı 3’üncü sırada tamamladı. Pazarspor ise ilk hafta deplasmanda 4-1’lik Eyüpspor yenilgisi sonrası sahasında Cumartesi günü de sahasında 3-1’lik skorla Tarsus’a kaybederek 2 haftada kalesinde 7 gol görüp puanla tanışamadı ve 2’nci haftayı 19’uncu sırada tamamladı.
İlk haftayı maç yapmadan geçiren Elazığspor deplasmanda Serik Belediyespor’a konuk oldu. Mücadele karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona erdi. 1 maç eksiği olan Elazığspor 2’nci haftayı 13, Serik Belediyespor ise puanını 4’e çıkararak haftayı 4’üncü sırada tamamladı.
Ligin flaş ekiplerinden Karacabey Belediyespor, kendi sahasında konuk ettiği 1922 Konyaspor’u tek golle geçerek puanını 4’e yükseltip 2’nci haftayı averajla 5’inci sırada tamamladı. İlk haftayı da mağlubiyetle kapatan 1922 Konyaspor ise bu yenilginin ardından puanla tanışamayarak 2’nci haftayı 18’inci sırada tamamladı.
Kendi sahasında Kastamonuspor’u konuk eden Bodrumspor, mücadeleyi 4-1’lik skorla kazanarak ilk galibiyetini alıp 2’nci haftayı 7’nci sırada tamamladı. Kastamonuspor ise 3 puanda kalarak 2’nci haftayı 15’inci sırada tamamladı.
Ligin ilk maçında deplasmanda Serik Belediyespor’a 2-0’lık skorla kaybeden Pendikspor, evinde oynadığı ilk maçında galibiyetle tanıştı. Kırmızı-beyazlılar sahasında konuk ettiği Karabükspor’u 4-0’lık net bir skorla geçerek ilk galibiyetini alıp 2’nci haftayı 8’nci sırada tamamladı. Kardemir Karabükspor ise ilk maçında sahasında Başkent Anadolu FK’ya 3-0, daha sonra deplasmanda Pendikspor’a 4-0 kaybederek 2 maçta puanla tanışamadı ve 2’nci haftayı 20’nci sırada tamamladı.
Haftanın diğer karşılaşmasında ise Vanspor ile Kırklarelispor karşı karşıya geldi. Oldukça çekişmeli geçen maçtan gol sesi çıkmadı ve her iki ekip haftayı 1’er puanla tamamladı. Kırklarelispor 2 puanla 2’nci haftayı 11, Vanspor ise aynı puanla haftayı 12’nci sırada tamamladı. (Haber: SALİH GÜNER)



2.HAFTANIN TOPLU SONUÇLARI
Kırşehir Belediyespor-Etimesgut Belediyespor (ERT)
Sivas Belediyespor-Bayburt İl Özel İdarespor (ERT)
Vanspor-Kırklarelispor: 0-0
Pazarspor-Tarsus İdmanyurdu: 1-3
Elazığspor-Serik Belediyespor: 1-1
Mamak-FK-Turgutluspor: 0-1
Sakaryaspor-Eyüpspor: 1-1
Bodrumspor-Kastamonuspor: 4-1
Karacabey Belediyespor-1922 Konyaspor: 1-0
Pendikspor-Kardemir Karabükspor: 4-0

3. HAFTANIN MAÇLARI
(4 Ekim 2020 Pazar)
Kastamonuspor-Kırşehir Belediyespor
Etimesgut Belediyespor-Başkent Akademispor
Kardemir Karabükspor-Elazığspor
Vanspor-Serik Belediyespor
Serik Belediyespor-Bayburt İl Özel İdarespor
Tarsus İdmanyurdu-Sakaryaspor
1922 Konyaspor-Bodrumspor
Eyüpspor-Karacabey Belediyespor
Kırklarelispor-Pazarspor
Turgutluspor-Pendikspor